Autor Wątek: IV Tour de Silesia 23-24 MAJ 2020 r.  (Przeczytany 9863 razy)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Nie było wcześniej na 300 Łysej Hory? Coś się zmieniło, czy to moje halucynacje z niedożywienia?

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
Poprawione :) Za dużo odnośników i tam mi się z zeszłej edycji zaplątał :)

Nie. W 2020 r. nie ma Łysej Hory. Został tylko Pustevny :)

Offline Mężczyzna CFCFan

Małe ogłoszenie parafialne :) Zapisy na TdS trwają już ponad 2 tygodnie. Zainteresowanie spore. Na liście znajduje się już ponad 700 osób. A wspólny limit miejsc dla wszystkich dystansów to 600. Oczywiście, nie każdy jeszcze start opłacił. Poniżej ilość osób, które już są pewne startu na 100%:

100 km - 144 osoby
300 km - 136 osób
500 km - 66 osób

W sumie daje to liczbę 346 zawodników, czyli ponad połowa miejsc już zajęta. Szczególnie jeśli chodzi o dłuższe dystanse, gdzie pozostało już mniej jak 100 wolnych miejsc.

To tak dla statystyki. Jak ktoś chętny do startu, to zapraszam serdecznie :) Niby zapisy trwają do 31 Marca, ale chyba po raz pierwszy będziemy zamykać listy wcześniej  :D

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Jak ktoś chętny do startu, to zapraszam serdecznie :) Niby zapisy trwają do 31 Marca, ale chyba po raz pierwszy będziemy zamykać listy wcześniej  :D

Wyświetla mi się takie coś:
Rejestracja została wstrzymana z powodu osiągnięcia limitu …

Czy to tak ma już być? ;(

Offline Mężczyzna CFCFan

Tak. Właśnie wrzuciłem info na FB. Zaskoczyła Nas ta sytuacja. Ale limity już wykorzystane a nawet przekroczone. Więc możliwość rejestracji nowych użytkowników została zatrzymana

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
Tak. Właśnie wrzuciłem info na FB. Zaskoczyła Nas ta sytuacja. Ale limity już wykorzystane a nawet przekroczone. Więc możliwość rejestracji nowych użytkowników została zatrzymana

I co tak po prostu koniec ;( A jakaś lista rezerwowa?

Jakby co odkupię pakiet startowy(500km) :D przegapiłem ten moment, ehhh...

Offline Mężczyzna CFCFan

OFICJALNIE – NOWY TERMIN IV edycji TOUR DE SILESIA - 19 – 20 WRZEŚNIA 2020 :)

Mamy to! Zazwyczaj tak lubimy rozpoczynać posty na tej stronie. Niestety, dziś mniej pozytywna informacja. Po przeanalizowaniu sytuacji, z którą przyszło się nam zmierzyć, zadecydowaliśmy o zmianie terminu tegorocznej edycji Tour de Silesia na 19 – 20 WRZEŚNIA 2020 😉

Robimy to w trosce o Wasze bezpieczeństwo. Bardzo prosimy o zrozumienie. Impreza, która liczy ponad 600 osób wymaga dużo pracy organizacyjnej. Wiele rzeczy trzeba wcześniej ustalić, zaplanować czy opłacić. Obecna sytuacja niestety na to nie pozwala. Nawet jeśli pod koniec Maja, całe to zamieszanie się zakończy, będziecie mieć inne problemy czy też sprawy do załatwienia. W związku z tym jeszcze raz serdecznie Was przepraszamy, prosimy o wybaczeni i zrozumienie😢 Naszym celem zawsze było stworzenie maratonu, który będzie miał niepowtarzalną atmosferę oraz wyjątkowych uczestników. Mamy nadzieję, iż to wydarzenie Nas nie złamie, a wręcz przeciwnie jeszcze bardziej zjednoczy i pozwoli nam docenić to, czego do tej pory nie zauważaliśmy 💪

Poniżej najważniejsze informacje:

- Nowy termin: 19-20 WRZEŚNIA 2020 r.

- Miejsce startu, trasa maratonu, świadczenia – BEZ ZMIAN

- Osoby, które z różnych przyczyn chcą zrezygnować z udziału w TdS, proszone są o wysłanie informacji na adres: tourdesilesia@gmail.com. Rezygnacja do 21 CZERWCA 2020 = 100% zwrotu wpisowego. Osoby, które do tego czasu nie zrezygnują, akceptują zmianę terminu. Po tej dacie nie zwracamy już wpisowych ;)

- 22 CZERWCA 2020 r, gdy będziemy znać listę osób które pozostały na listach startowych, zadecydujemy czy ponownie otwieramy zapisy. UWAGA. NIE MA MOŻLIWOŚCI ABY ODDAĆ KOMUŚ SWÓJ PAKIET STARTOWY. REZYGNUJESZ albo STARTUJESZ 😉

- Jeśli pod koniec Czerwca 2020, sytuacja z wirusem nadal będzie „ciężka”, wspólnie usiądziemy, jeszcze raz przeanalizujemy sytuację i damy Wam znać co i jak. Mamy jednak nadzieję, iż nie będzie to konieczne 💪

Na chwilę obecną to tyle. Macie pytania? Piszcie tutaj albo na maila: tourdesilesia@gmail.com :) Wspólnie pokonaliśmy Pradziada! 🔥🔥 Wspólnie pokonaliśmy Lysą Horę! 🔥🔥 Wspólnie pokonamy koronawirusa i trasę IV edycji Tour de Silesia!!! 🔥🔥💪

Wasze rojbry z TdS  :-[ :-[

Offline Mężczyzna Damsik

• Miasto:
  • Na forum od: 30.07.2018
Sytuacja jest jaka jest i tyle trzeba to pokornie wziąć na klatę. Mam nadzieję, że we wrześniu wszyscy będziemy mogli normalnie pojechać.

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
Pogoda zapowiada się bardzo dobra. Bez opadów. Temperatura umiarkowana. Noc trochę już zimna ale bez tragedii.

Ktoś jedzie? JA TdS konczę sezon maratonów w tym roku. Biorę na klatę tylko dystans 300 km bo trasa 500 mi nie podeszła - wiadomo trasa miała być inna - górska i przez Czechy a tutaj dobijanie kilometrów po płaskim.

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
Jadę, też zmieniłem na 300. Trochę z powodów podobnych jak przedmówca, trochę z rodzinnych.
Przy okazji dla tych co nie śledzą fejsa, pojawiły się opisy PK.
https://www.tourdesilesia.pl/lokalizacja-punktow-zywieniowych/
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna Damian

Przy okazji dla tych co nie śledzą fejsa, pojawiły się opisy PK.
https://www.tourdesilesia.pl/lokalizacja-punktow-zywieniowych/

Nie widzę w menu rolady,klusek ślaskich i kapusty a na zdjęciu jest! Smuteczek.  :'( W 2018 roku jak byłem to na PK w Gdowie (trasa była w kształcie cyfry 8 co było zgubne dla wielu osób- wiele wycofów) było i weszło pieknie! 

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
To są opisy punktów na trasie.
Zajrzyj do regulaminu w punkcie nagrody i świadczenia tam na szczęście nic się nie zmieniło.
https://www.tourdesilesia.pl/regulamin/

Na mecie na każdego zawodnika będzie czekać rychtyk ŚLONSKI ŁOBIOD! Jest on wydawany w barze APERITIF (lokalizacja na mapce w zestawie startowym).
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna Damian

No to jest po co jechać! :D Oby było czynne do późna. Mam start 10:30 i zakładajac że nie będę się śpieszył to będzie grubo po pólnocy.

Offline Mężczyzna kurier

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 23.05.2014
Pogoda zapowiada się bardzo dobra. Bez opadów. Temperatura umiarkowana. Noc trochę już zimna ale bez tragedii.

Ktoś jedzie? JA TdS konczę sezon maratonów w tym roku. Biorę na klatę tylko dystans 300 km bo trasa 500 mi nie podeszła - wiadomo trasa miała być inna - górska i przez Czechy a tutaj dobijanie kilometrów po płaskim.
Płasko na pewno nie będzie.

Offline Mężczyzna Kierunkowy22

• Na forum od: 16.03.2014
Też się wybieram na 500kę (szkoda jechać przez pół Polski na krótszy dystans). Jednak szkoda tych Czech, też się nastawiałem na PK Kofola i PK Knedliky, poza tym te czeskie trasy są mi nieznane z roweru, a tak to zdecydowanie duża część będzie po znajomych zakątkach.

Ciekawie może być na 500, bo główne podjazdy to pierwsze 184km i można się oszukać z rozłożeniem sił na początku pod pozorem w miarę płaskiej trasy później, do tego kręconej już chłodniejszą i nie tak krótką nocą. Ponieważ dla mnie TdS to też koniec małej przygody w tegorocznych ultrach, więc przesadny pośpiech spowodowany chęcią "pozamiatania" może mi się udzielić na początku i będzie "bul" później. Dyscyplina przede wszystkim.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum