Mamy Pawła na mecie - 5 lokata! Super, dwóch naszych w czubie, brawo!Teraz pozostaje czekać na potwierdzenie pozycji, ciekawe, czy jakieś kary wpłyną na końcową klasyfikację w top 5.
Restrap robi takie torebki długiehttps://eu.restrap.com/products/race-top-tube-bag-long
Na poprzedniej stronie wrzuciłem screena z historią, która może nieco namieszać w wynikach.
śledziłem tylko ostatnie 2 dni. Tak jak ktoś napisał promy to jest porażka. Dwa duże wyścigi w tym roku i wyniki są wypatrzone przez prom. Ale tak to jest jak z organizacje biorą się osoby nie jeżdżące. Z polskiego podwórka. projektowanie ścieżek rowerowych. Gratulacje dla Polskich zawodników. Bo trzeba było być w czołówce cały czas żeby to wykorzystać taka szanse
Nie żartujmy, jakieś pożyczenie pieniędzy przez Strassera Ulrichowi bo mu karta nie chciała pójść (nawet jeśli to miało miejsce) - to jaki to ma mieć wpływ ma wyniki? Poza tym dowodem na to jest to, że ktoś widział na Instagramie Strassera, tylko niby zaraz zostało skasowane, a nikt nie wrzucił tego w oryginalnej formie, więc żadnego dowodu nie ma, równie dobrze mógł to ktoś wymyślić.Dla mnie zwykły ludzki gest nijak nie wpływający na wynik
Takich sytuacji na wyścigu są tysiące, przykładowo Paweł Miłkowski wrzucał filmy z Durmitoru, gdzie chyba cały segment jechali nocą w trójkę. Też regulaminem zakazane, ale trzeba być człowiekiem i zrozumieć ludzi co jadą samotnie 3000km i czasem mają potrzebę pogadania. Dlatego jak wspólna jazda dotyczy pewnego odcinka, a nie powiedzmy pół dnia - to czy to w jakikolwiek sposób wypaczy wyniki?
Do tego oczywistym jest że prawie wszyscy mają wsparcie w postaci informacji od bliskich/kolegów śledzących wyścig, co też im oszczędza masę czasu. Tacy zawodnicy dzięki temu wiedzą jakich wpadek można unikać, a nawet jak na bieżąco zmienić trasę by pojechać korzystniej.[...] Akurat tam promy miały sporo sensu, to wynika ze specyfiki granicy rumuńsko-bułgarskiej, bo tam most na Dunaju jest tylko jeden, więc wszyscy by jechali niemal tą samą trasą, do tego to przejście graniczne musi być potężnie obłożone ruchem. Niestety promy nie pływają nocą i dla Białka i Ulricha się to na tyle fatalnie ułożyło, że stracili na tym kupę czasu, całą przewagę, którą wypracowali przez większość wyścigu, co bardzo wypaczyło wyniki w czołówce.
Niestety Rumunia jest mocno problematycznym krajem pod tym względem, poprzednim razem, gdy tu jechał TCR było dużo gorzej. Chyba Hayden jadący z przodu puścił info orgom jaką to niebezpieczną drogą jechał. I w czasie trwania wyścigu wprowadzili zakaz używania pewnych dróg, łamiąc najważniejszą zasadę każdej sportowej rywalizacji, że nie zmienia się reguł w trakcie gry.
It wasn’t without drama; Krystian puncturing with 5KM to go.
Pawel arrived clutching flowers and a cake, having promised to arrive at the finish in time to celebrate his wife’s birthday – a cunning way to encourage a fast finish! Alas, he was 30 minutes late.
Jest oświadczenie organizatora odnośnie incydentu zakupowego.
Czy taka pomoc mogła mieć wpływ na wynik? Myślę, że tak - na wynik Ulricha. Mogł w tym momencie być pusty, bez możliwości uzupełnienia zapasów przed CP4 mógłby mieć jeszcze cięższą przeprawę niż miał.Poczekamy, zobaczymy.
Już gdzieś tutaj to pisałem. Dla mnie zakaz pomocy między zawodnikami, jest koszmarnym wypaczeniem ducha i atmosfery ultramaratonów.