Autor Wątek: Transcontinental No8  (Przeczytany 64701 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Transcontinental No8
« 4 Lut 2021, 23:16 »
Najlepszy jest cytat poniżej. Przepraszam, ale nie czyszczę monitorów  :D
"Our policy of positive action is not a subject we welcome negative feedback on."

Ja też napisałem komentarz na grupie TCR - wyleciał po 5 SEKUNDACH  ;)
I siedząc chwilkę na tym poście widziałem, że pani Haslock czyści wszystko równo, bo już parę innych też poleciało. To są właśnie takie standardy "demokratyczne", to tak samo, gdy na straży demokracji stoją Facebook czy Twitter, gorąco nas zapewniając, że oni są zawsze za demokracją, tyle, że kto im poglądami nie pasuje to zaraz jest banowany.

Czyli demokracja tak, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie  ;)

Tak jest. Womxn obejmuje non-binary gender. Możesz zadeklarować, że nie jesteś mężczyzną tylko kimś z tej listy i ubiegać się o slot.

A to swoją drogą - jest genialna metoda, żeby się na TCR dostać, bo normalnie to szansa na dostanie się jest dość niska. A tu deklarujesz womxna i masz miejsce prawie na 100%. Widać, że organizatorzy jeszcze nie wiedzą jak w Polsce ludzie potrafią kombinować ;)

Offline Mężczyzna jazlasu

• Miasto:
  • Na forum od: 25.12.2019
« Ostatnia zmiana: 5 Lut 2021, 00:04 jazlasu »

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 5 Lut 2021, 06:12 »
Cytat: podjazdy w Wczoraj o 23:11
Tak jest. Womxn obejmuje non-binary gender. Możesz zadeklarować, że nie jesteś mężczyzną tylko kimś z tej listy i ubiegać się o slot.

A to swoją drogą - jest genialna metoda, żeby się na TCR dostać, bo normalnie to szansa na dostanie się jest dość niska. A tu deklarujesz womxna i masz miejsce prawie na 100%. Widać, że organizatorzy jeszcze nie wiedzą jak w Polsce ludzie potrafią kombinować

Patrzycie na sprawę dosyć powierzchownie.
Przecież to jest forma promocji, reklamy TCR. Takie włożenie kija w mrowisko. Troche bulwersuje niektórych i o to chodzi.
Ważne, że mówi sie o wyścigu.
Kasa się liczy.

Offline Mężczyzna Vir

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 18.01.2017
« 5 Lut 2021, 08:40 »
https://www.sport.pl/sport/7,83709,26746584,biden-rozpoczal-nowa-ere-kobiecego-sportu-wszystkie-rekordy.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Sport

Świat staje na głowie. Nie wiem czy Amerykanie szybko nie za tęskną za Trumpem.
Taaa... powiem, że czuję się kobietą, do tego lesbijką i "nic nie zmieniając" mogę zgarniać nagrody w kategorii kobiet.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 5 Lut 2021, 10:51 »
https://www.sport.pl/sport/7,83709,26746584,biden-rozpoczal-nowa-ere-kobiecego-sportu-wszystkie-rekordy.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Sport

Świat staje na głowie. Nie wiem czy Amerykanie szybko nie za tęskną za Trumpem.

To jest już absurd do sześcianu, tak to jest jak zupełny dyletant w temacie bierze się do regulowania spraw o jakich nie ma bladego pojęcia. Przecież, gdyby taka regulacja weszła w życie - to całkowicie rozwala kobiecy sport. Dowolny facet na podstawie jedynie deklaracji może startować w kobiecych zawodach sportowych.

Na szczęście takie coś na wejście w życie ma minimalne szanse, poza USA to Biden o niczym nie decyduje, nie ma wpływu na to co się dzieje w światowym sporcie. Władze światowego sportu walczą z takim zjawiskiem, bo dla sportu kobiecego oznacza to mocne wypaczenia. W bardzo głośnej sprawie Caster Semenyi, która już lata się toczy przed sądami - to jednak władze sportowe na razie są górą, sądy uznały, że jeśli Semenya chce startować w kobiecej rywalizacji to musi obniżyć poziom testosteronu do ustalonego dla kobiet maksimum, tyle że to dotyczy tylko pewnych konkurencji biegów średnich i teraz podobno Semenya chce na olimpiadzie startować w biegu na chyba 200 czy 400m, których to orzeczenie nie dotyczy.

I jakie kobiety mają szanse z kimś kto tak wygląda?
Typowo męska budowa, z twarzy wykapany facet, od lat niszczy kobiecą rywalizację w biegach średnich, bo jak potrenuje, to wygrywa niemal wszystko. I to w biegach średnich, gdzie dominuje inny typ budowy zawodniczek, właśnie szczuplutkich, a ona jest mocniej zbudowana niż kobiece sprinterki.

Ale tu na grupie TCR - to szkoda w ogóle dyskutować, jak masz inne zdanie to od razu wypowiedź albo kasują, albo dostajesz łatkę rasisty czy homofoba, tak to wygląda dyskusja, szkoda w ogóle na to energii. Zresztą z panią Haslock to miałem okazję się spotkać na TCR, miałem z nią sytuację wiele o niej mówiącą. Na 3 PK w Czarnogórze przed wjazdem w Durmitor kupowałem na punkcie baterie litowe do Spota, bo już mi się skończyły te co na starcie z urządzeniem dostałem. No i w krótkiej rozmowie powiedziałem, że można i do tego Spota używać zwykłych baterii, na co pani Haslock autorytatywnie mi powiedziała, że w żadnym razie, że w specyfikacji są tylko litowe i tylko takie wolno używać. A, że ja od 2 dni jechałem na zwykłych bateriach (bo litowych nigdzie dostać się nie dało) to na takie teorie mogłem się tylko uśmiechnąć, oczywiście litowe są dużo lepsze, bo zwykłe schodzą dużo prędzej, nawet jednego dnia czasem nie wytrzymują, ale działają tak samo, bo i dlaczego by nie miały działać, jak mają to samo napięcie?

I próba przekonywania do czegokolwiek takiej wszystkowiedzącej baby to strata czasu. Do szefowania TCR to dorwała się zupełnym przypadkiem, bo była dziewczyną Mike'a Halla. Tylko, że Hall to był człowiek co zjadł na tym zęby i stworzył ten wyścig, a ona w ogóle na rowerze prawie nie jeździ. W ogóle ten organizator TCR czyli Lost Dot to taka organizacja o mocno feministycznym skręcie, choć przynajmniej jedna z szefowych tego Juliana Buhring to jest osoba siedząca głęboko w tematach ultra, świetna zawodniczka, myślę, że to ona planuje teraz trasy TCR, bo Haslock to nie ma o tym bladego pojęcia.

Ale Buhring też ma mocno ideologiczne podejście, ze względu na swoją bardzo nietypową ścieżkę życiową, wychowywała się w sekcie religijnej i to takiej dość skrajnej, gdzie rodzice musieli ją oddać innym na wychowanie, więc jako dziecko nie miała opieki rodziców, w kilkunastu krajach mieszkała itd. No i jak się z tego wyrwała to z kolei nabrała skrajnych poglądów w drugą stronę i takie regulacje jak to - to pewnie jej rozumienie wolności. Tylko szkoda, że takie osoby nie rozumieją, że wyścig rowerowy to nie jest miejsce na własną ideologię i próby przekonywania do niej innych. Takie przedsięwzięcia, podobnie jak działalność charytatywna powinny być całkowicie wolne od wszelkiej ideologii, bo tylko w ten sposób łączymy ludzi. A gdzie wchodzi jakakolwiek ideologia - tam natychmiast są podziały.
« Ostatnia zmiana: 5 Lut 2021, 11:03 Wilk »

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 5 Lut 2021, 18:28 »
I dyskusja na FB skończyła się zamknięciem wątku i przepięknym podsumowaniem w wykonaniu pani Haslock

Okay, we’ve let the comments continue for a while but the comments on this post are closed now.
Thank you so much to everyone who has supported our efforts for diversity and inclusivity on the race. We can and will do more, while maintaining the race’s ethos and character.
This community is overwhelmingly open, friendly, welcoming and kind and it’s such an honour to be part of it.
I’m disappointed we’ve had some sour grapes and moaning but some people will always resist change

Czyli dopóki mamy takie samo zdanie jak ona - to wspieramy wysiłki na rzecz utrzymania charakteru wyścigu. Ale jak mamy inne zdanie - to się dowiadujemy, że jesteśmy pełnymi zawiści trollami. Przy czym ta dyskusja na tej grupie nie była w żadnym razie chamska, trzymała poziom intelektualny, nie było wyzwisk itd.

:P

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 5 Lut 2021, 19:32 »
Gołota wróci na ring jako kobieta? ;)

Też mi Haslock pokasowała jakieś posty z dyskusji na fejsie. Eh, staram się unikać takich dyskusji, dałem się sprowokować wypisanymi bzdurami i już żałuję że cokolwiek napisałem ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 5 Lut 2021, 19:56 »
Gołota wróci na ring jako kobieta? ;)
Bez przegięć, Gołota to nie był Najman, czy Szpilka, ileś dobrych walk stoczył. Byle kto walki o pas mistrzowski w kategorii ciężkiej to nie dostaje. I miał tę wielką zaletę, że na tych jego walkach zawsze odchodziły genialne akcje, to były prawdziwe widowiska ;)

Też mi Haslock pokasowała jakieś posty z dyskusji na fejsie. Eh, staram się unikać takich dyskusji, dałem się sprowokować wypisanymi bzdurami i już żałuję że cokolwiek napisałem ;)

Witaj w klubie kwaśnych winogron  :P

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 5 Lut 2021, 20:46 »
Skąd ta wybiórczość? Powinno się zapewnić miejsce dla każdej z sześćdziesięciu płci [...]

W ramach edukacji, warto sobie obejrzeć:

https://youtu.be/008-gFfxoN8

https://youtu.be/B8rYgk7Saxk

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 5 Lut 2021, 20:59 »
No wreszcie dożyłem chwili, gdy Pablo popiera tezy najbardziej mainstreamowego mainstreamu z Zachodu! :lol: :lol:

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 5 Lut 2021, 23:04 »
raczej pokazuje że nie jest zadufanym w sobie ignorantem...

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 5 Lut 2021, 23:32 »
Nie zaczynaj ideologicznych popisów, chce ktoś wierzyć w istnienie 30 płci, jego prywatna sprawa.

Zupełnie nie o tym jest rozmowa, tylko o dawaniu fory przy zapisach na wyścig na który bardzo trudno się dostać ludziom, fory z racji przynależności do pewnej grupy etnicznej czy seksualnej. A to jest mocno nieuczciwe wobec reszty. Np. 4gotten chyba trzy razy się zgłaszał i za każdym razem go spławiali, to jak się nie wkurzać, jak teraz jeszcze mniej miejsc będzie, bo czarni czy womanxy będą mieli swoją dodatkową pulę.

To jest rozwiązanie typowo komunistyczne, właśnie w komunizmie stosowano taką sztuczną inżynierię społeczną, poprzez system rozmaitych rozdawnictw, by stworzyć społeczeństwo najbliższe oczekiwaniom władzy. I tu też mamy taką odmianę rozdawnictwa by stworzyć profil uczestników wyścigu najbliższy oczekiwaniom ideologicznym organizatorki.

To jest całkowity absurd, bo można się spytać dlaczego nie dawać fory biednym, dlaczego nie dawać fory żonatym (bo im trudniej znaleźć wolny czas) i tak można wyliczać bez końca, tylko dziwnym przypadkiem to dawanie fory nie dotyczy realnych nierówności tylko ideologii. Bo nikt w najmniejszy sposób czarnych czy osób nie identyfikujących się z normalnymi płciami na TCR nie prześladuje, wręcz przeciwnie. Pamiętam, że przy wypełnianiu karty na starcie TCR w rubryce płeć był nawet wybór "Other". Tak więc z jakiej racji takie osoby mają mieć jakieś dodatkowe przywileje? Nie ma dla tego poważnego uzasadnienia, jedyne jakie widzę - to jest chęć zabłyśnięcia organizatora w lewicowych mediach jako tego nowoczesnego i światłego, wprowadzającego nowe standardy.

Tylko jak napisałem - to wcale nie jest nowe, komuniści to już 100 lat temu doprowadzili do perfekcji i nic dobrego z tego nie wyszło. Życie społeczne rozwija się swoim rytmem i każda próba sztucznej ingerencji, czy z lewa czy z prawa nie jest dobrym pomysłem.
« Ostatnia zmiana: 5 Lut 2021, 23:47 Wilk »

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 6 Lut 2021, 08:51 »
Ma to swoje plusy. Wpisujesz w formularzu że jesteś kobietą albo jakiś womanxem (sorry, nawet nie chce mi się googlować co to ma k. znaczyć), i jedziesz sobie na wyścig. Może Ci jeszcze czas poprawią, albo trasę skrócą? Jest plan dla 4gottena.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 6 Lut 2021, 09:08 »
Problem w tym, że ta pani prowadzi archiwum i może się nie nabrać na metamorfozę,  zwłaszcza Polaka, rasisty i ksenofoba z założenia. Na pewno mówili o tym w brytyjskiej TV. Jak ktoś składał już papiery to myślę, że pozamiatane. Ja się zniechęciłem do tych ludzi i teraz już jestem pewny, że zapisy w stylu PBP, LEL czyli F5, F5, kto pierwszy ten lepszy to jest optymalna forma jak jest za dużo chętnych. Mało kto wierzy w zwykłe losowanie a już zupełnie nikt w przypadku znanych ludzi czy czołówki. Tak to wygląda trochę jakby się tej pani marzyła najdłuższa na świecie gay parade, ale nie ma na co liczyć. Na starcie pokazują się jedynie mocni kolarze i cały ten lewicowy zaciąg to głównie na Facebooku widać.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum