Autor Wątek: Rowerem z psem przez Włochy! 2019  (Przeczytany 8751 razy)

Offline Mężczyzna Bulkowski

• Miasto:
  • Na forum od: 04.07.2019
Rowerem z psem przez Włochy! 2019
« 30 Lis 2019, 10:55 »
Hej! Po skończeniu relacji z Bałkańskiej wyprawy rowerowej (https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=22523) wziąłem się za montowanie serii Rowerem przez Włochy. Tym razem naszym towarzyszem podróży jest... pies. Dziubuś jest psem adoptowanym z krakowskiego schroniska, który okazał się idealnym towarzyszem podróży - i przez ostatnie 2 lata zwiedził pół Polski i sporo europejskich krajów :)
Początek relacji jest mało rowerowy - pierwszy etap naszej podróży to dotarcie nad Morze Tyrreńskie, do miejscowości La Spezja - montujemy trzy rowery na bagażnik i ruszamy na podbój Włoch.

Zapraszam do oglądania, niedługo nowe odcinki :D

Rowerem z psem przez Włochy - odc. 1 - Początek wyprawy

Offline Mężczyzna Kamilek

• Pół legenda, pół prawda, pół nieprawda.
  • Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 01.05.2014
Odp: Rowerem z psem przez Włochy! 2019
« 3 Gru 2019, 13:04 »
Dawać wincyj, koniu jaka broda kozacka :D

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 3 Gru 2019, 20:52 »
Szkoda że nie opowiedziałeś trochę więcej o towarzyszach wyprawy i ogólnie o planowanej wyprawie w pierwszym odcinku. Ja chętnie bym się dowiedział różnych informacji, skąd dokąd, jaki dystans planujecie jak długo, przez jakie miejsca. Mógłbyś pokazać co spakowaliście, jak pojedzie pies, co zabieracie dla psa, czy jakieś dokumenty zabieracie dla psa, szczepienia itp. Takie szczegóły mnie interesują, trochę też o Was moglibyście powiedzieć itd. Moja córka za to ma przeciwne zdanie i mówi, że to film o wyprawie i jak zacząłem się zastanawiać na głos co to za dziewczyna i kim jest fotogeniczny Koniu, to powiedziała, że mam przestać stalkować i oglądać wyprawę :), więc może to tylko ja mam takie zainteresowania :)
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 4 Gru 2019, 22:06 »
Chciałem pokazać Gofrowi, ale jakoś nie skumał, że ma oglądać kumpla.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

• Miasto:
« 5 Gru 2019, 16:55 »
Szkoda że nie opowiedziałeś trochę więcej o towarzyszach wyprawy i ogólnie o planowanej wyprawie w pierwszym odcinku. Ja chętnie bym się dowiedział różnych informacji, skąd dokąd, jaki dystans planujecie jak długo, przez jakie miejsca. Mógłbyś pokazać co spakowaliście, jak pojedzie pies, co zabieracie dla psa, czy jakieś dokumenty zabieracie dla psa, szczepienia itp. Takie szczegóły mnie interesują, trochę też o Was moglibyście powiedzieć itd. Moja córka za to ma przeciwne zdanie i mówi, że to film o wyprawie i jak zacząłem się zastanawiać na głos co to za dziewczyna i kim jest fotogeniczny Koniu, to powiedziała, że mam przestać stalkować i oglądać wyprawę :), więc może to tylko ja mam takie zainteresowania :)
Faktycznie, trochę za mało informacji podaliśmy na start, co do uczestników i ekwipunku. A co do samej wyprawy, to szczerze mówiąc nie planowaliśmy szczególnie jej, celem było przejechać Toskanię a później dojechać do Rzymu, a cała reszta to spontan, razem z zostawieniem auta na darmowym parkingu :D

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 6 Gru 2019, 15:10 »
A co do samej wyprawy, to szczerze mówiąc nie planowaliśmy szczególnie jej, celem było przejechać Toskanię a później dojechać do Rzymu, a cała reszta to spontan

To też jest jakiś plan :)
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

• Miasto:
« 8 Gru 2019, 20:00 »

Drugi odcinek relacji z wyprawy przez Włochy rowerem :) Po prawie dwóch dniach jazdy samochodem docieramy do włoskiej miejscowości La Spezia, nad Morzem Śródziemnym. Zostawiamy auto na parkingu, wsiadamy na rowery i ruszamy w stronę słonecznej Toskanii.

Pozdrawiam :D

• Miasto:
« 18 Gru 2019, 18:08 »

Trzecia część wyprawy rowerowej przez Włochy :)
Nocleg na plaży okazał się wyjątkowo bezpieczny i bezproblemowy. Spakowaliśmy się przed pojawieniem się na brzegu tłumów turystów i ruszyliśmy w stronę jednego z najbardziej rozpoznawalnych miast we Włoszech - czyli Pizy.

• Miasto:
« 20 Sty 2020, 00:13 »

Czwarty odcinek przez Włochy Rowerem!
Budzimy się na kempingu w Pizie i ruszamy sprawdzić, jak wygląda w środku katedra Santa Maria Assunta i czy krzywa wieża faktycznie jest krzywa.
Zapraszamy do oglądania naszej przeprawy przez słoneczną Toskanię :)

« 20 Sty 2020, 10:35 »
no w końcu, ile można czekać :)

a co do telefonu to ja już się skutecznie wyleczyłem z nawigowania nim, kup sobie Wahoo element bolt, co prawda 1000zł ale działą to do 12h i ładnie prowadzi po wcześniej wyznaczonym śladzie. Ja sobie to na raty zero kupiłem i 50 zł miesiecznie tio nie jest tragedia a ile minej przeklinania i oszczędzania bateri w telefonie :D no i masz dwa dedykowane uchwyty na kierownice i mostek w zestawie.

• Miasto:
« 20 Sty 2020, 11:33 »
no w końcu, ile można czekać :)

a co do telefonu to ja już się skutecznie wyleczyłem z nawigowania nim, kup sobie Wahoo element bolt, co prawda 1000zł ale działą to do 12h i ładnie prowadzi po wcześniej wyznaczonym śladzie. Ja sobie to na raty zero kupiłem i 50 zł miesiecznie tio nie jest tragedia a ile minej przeklinania i oszczędzania bateri w telefonie :D no i masz dwa dedykowane uchwyty na kierownice i mostek w zestawie.
A byliśmy w Grecji na nowy rok 2 tygodnie prawie, więc nie było odcineczków :D

Co do nawigacji to faktycznie wygląda spoko, w jaki sposób się wgrywa mapy i trasy? Trzeba kompa?

« 21 Sty 2020, 09:44 »
W teori wystarczy apka na telefonie aby wyznaczyć trase i dać się prowadzić, ja jednak na kompie zawsze wytyczam ślad na https://ridewithgps.com/ i wtedy wahoo przez telefon się synchronizuje się z tą strona i pobiera trasy, może brzmi to skomplikowanie na pierwszy raz ale w praktyce sprawdza mi się świetnie, czasem nawet 5 minut przed końcem pracy wyznaczam szybko jakąś trase przez niemcy, synchronizuje się to w przeciągu kilku sekund i moge cisnąć :)

• Miasto:
« 26 Sty 2020, 15:41 »
Lecimy dalej, czyli piąta część :)

Toskania pełna jest miasteczek zbudowanych na wzgórzach. Niestety trzeba się trochę nakręcić, żeby je zdobyć, ale widoki wynagradzają cały trud.
W tym odcinku wyjeżdżamy na szczyt wzniesienia na którym góruje mała perełka Toskanii - Volterra.

Zapraszam do oglądania! :)
Pozdrawiam

• Miasto:
« 3 Mar 2020, 10:20 »
Lecimy dalej :)
Kolejny upalny dzień nad włoskim wybrzeżem spędzamy próbując toczyć się powoli w stronę Rzymu, mimo temperatury która daje się we znaki na każdym kroku. Zaczynamy rozumieć coraz bardziej dlaczego włosi po godzinie trzynastej odpoczywają - w takim upale naprawdę ciężko się nie lenić :)

Zapraszam do oglądania!
Pozdrawiam

• Miasto:
« 2 Kwi 2020, 13:01 »
Kolejna część wyprawy rowerowej przez Włochy :)
Odcinek 7

Leniwy dzień. Wyjeżdżamy z kempingu dość późno, korzystając z okazji i załatwiając wszystkie sprawy takie jak pranie, ładowanie sprzętów, zgrywanie danych, szybki serwis rowerów. Ruszamy trasą biegnącą wzdłuż wybrzeża, leniwie tocząc się dalej wgłąb Włoch :)

Tagi: włochy 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum