Autor Wątek: 2020 Intro  (Przeczytany 14285 razy)

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
2020 Intro
« 6 Gru 2019, 10:13 »
https://kh.kolo-ultra.pl/trasa-kh2020/
Wszystko (nic nie) wiadomo , chyba tylko tyle ,że punkt docelowy to nie Punkt Docelowy ;)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
Odp: 2020 Intro
« 6 Gru 2019, 13:34 »
I nawet taki stary wyga jak Ryba nie wytrzymał ciśnienia 😉
Info o trasie będzie na dniach ... Serio, serio 😆

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 6 Gru 2019, 15:20 »
W zeszłych latach to już o tej porze ciśnienie schodziło , trasa była przejechana gpx-ami w co najmniej 4 wariantach. A w tym roku ???
Czekamy ...

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 8 Gru 2019, 17:26 »
osobiście uważam, że obowiązkowy start w piątek to bardzo zły pomysł. Dla mnie to konieczność urlopu od czwartku.

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 8 Gru 2019, 19:42 »
osobiście uważam, że obowiązkowy start w piątek to bardzo zły pomysł. Dla mnie to konieczność urlopu od czwartku.

Na jedno wychodzi - start w sobotę o 9:00, to w Twoim przypadku piątek na podróż i nocny przejazd do Szczecina z niedzieli na poniedziałek, o ile dasz radę pojechać imprezę na poziomie 34-36h brutto.   Zamiast analizować takie przypadki, myślę o tym, by jadący mogli w limicie 50h pojawić się na mecie, ew. spotkać się w niedzielę wypić po piwku i spokojnie poplanować powroty do domu.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 8 Gru 2019, 22:52 »

Właśnie świetny.
Teraz to wreszcie będzie prawdziwa impreza z integracją na starcie i mecie, ze śledzeniem na którym dobrze widać jak komu idzie, jaką drogą pojechał. A nie indywidualne przejazdy, gdzie można nawet jednego zawodnika nie spotkać przez cały czas trwania zawodów. Żeby rozwinąć imprezę to niezbędny krok.

Offline Mężczyzna Wigor

« 9 Gru 2019, 19:38 »
A co stoi na przeszkodzie by dla szybkich zawodników start był w sobotę o 9:00. Przynajmniej wszyscy na mecie byliby w jednym czasie (jednego dnia)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 9 Gru 2019, 20:06 »
A co stoi na przeszkodzie by dla szybkich zawodników start był w sobotę o 9:00. Przynajmniej wszyscy na mecie byliby w jednym czasie (jednego dnia)

Start powinien być dla wszystkich o tej samej godzinie, bo tylko wtedy jest sprawiedliwie, bo w 24h to pogoda może się diametralnie zmienić. Poza tym zawodnicy startujący później mogliby sobie nieźle zoptymalizować trasę patrząc jak jadą wcześniejsi, a w tej imprezie planowanie odgrywa niemałą rolę.

Offline Mężczyzna Wigor

« 9 Gru 2019, 20:11 »
Imprez ze wspólnym startem jest garstka, większość ma start interwałowy.

Kwestia monitoringu powinna się ograniczać jedynie do potwierdzonych PK i przejechanych segmentów, bo w przypadku monitoringu GPS, wystarczy pojechać w drugą stronę i możesz sobie podpatrzeć jak pojechali inni.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 9 Gru 2019, 21:13 »
Imprez ze wspólnym startem jest garstka, większość ma start interwałowy.
Ale ten interwał jest na tyle mały, że nie ma żadnego wpływu na wyniki - i o to chodzi.

Kwestia monitoringu powinna się ograniczać jedynie do potwierdzonych PK i przejechanych segmentów, bo w przypadku monitoringu GPS, wystarczy pojechać w drugą stronę i możesz sobie podpatrzeć jak pojechali inni.

A niby dlaczego? Na tym polega śledzenie na żywo, że można obserwować na żywo poczynania zawodników, wszystkie, a nie jednie PK. Z chwilą gdy wyścig rusza można sprawdzać jak jadą inni, to część tej gry.

Offline Mężczyzna Wigor

« 9 Gru 2019, 22:19 »
Na bbt jest start nocny i dzienny.

Śledzenie śladu zawodnika zdradza jego trasę innym zawodnikom, a nie tylko kolejność zaliczania PK.

Poprzednie edycje dzięki dowolnej godziny startu były znacznie ciekawsze w planowaniu, a brak możliwości śledzenia zawodników wynikał jedynie z braku chęci organizatora do zapewnienia takiego systemu.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 10 Gru 2019, 13:48 »
Na bbt jest start nocny i dzienny.

Śledzenie śladu zawodnika zdradza jego trasę innym zawodnikom, a nie tylko kolejność zaliczania PK.

Poprzednie edycje dzięki dowolnej godziny startu były znacznie ciekawsze w planowaniu, a brak możliwości śledzenia zawodników wynikał jedynie z braku chęci organizatora do zapewnienia takiego systemu.

Witamy po drugiej stronie barykady  :P
To jest impreza Koło Ultra - oni ustalają reguły, masz jedynie do wyboru nie jechać, albo zaakceptować ustalone reguły.

Dla mnie osobiście zmiany zdecydowanie na plus, wchodzą te reguły (wspólny start i monitoring), których mi brakowało i z tego właśnie powodu poważnie rozważam start. Podawanie przykładu BBT mnie nie przekonuje, tam wynika to z bardzo dużej liczby startujących i uważam, że wypacza mocno wyniki, bo startując na noc jesteś w dużo gorszej pozycji niż rano i to jest nie fair wobec słabszych zawodników.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 11 Gru 2019, 00:08 »

Też boleję. Dowolna godzina startu nie przeszkadzała umówić się i pojechać grupą. A samotnicy mogli zrobić po swojemu. Teraz wszyscy wpadli do jednego wora.

Dowolność godziny startu pozwalała na różne rozwiązania taktyczne. Na przykład jazdę przez Podhale nocą, by nie musieć go oglądać.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 11 Gru 2019, 06:28 »
Też uważam, zresztą piszę to nie pierwszy raz, że dowolność startu nadawała imprezie wyjątkowego charakteru i zawsze mam gdzieś z tyłu głowy, że jest inna niż wszystkie. Oczywiście wspólny start ma wymienione tu plusy, ale mino wszystko byłbym za tym, by pozostać przy pierwotnej formie. Na plus za to zmiana miejsca startu.
Sam w kolejnej edycji nie dopiszę, ale bynajmniej nie z powodu zmian, bo normalnie bym jechał na pewno! :)

Offline Mężczyzna jedroll

• Miasto: Zakopane
  • Na forum od: 19.04.2018
« 11 Gru 2019, 13:22 »
Dla mnie osobiście możliwość wyboru godziny startu też była czymś odróżniającym od reszty imprez i chyba czymś co mi jednak bardziej odpowiada(chyba bo jeszcze nigdy nie jechałem niczego takiego ze startu wspólnego) ;). Rozumiem zamiary orga i chęć sprawdzenia jak to będzie wyglądać w takiej formule, start wspólny monitoring itp. tylko dlaczego tak późny start? Dziewiąta to tracimy strasznie dużo dnia, nie dałoby rady tak powiedzmy 6?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum