Autor Wątek: Trasa  (Przeczytany 5465 razy)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
Trasa
« 10 Gru 2019, 00:56 »
Cześć,

pora skanalizować dyskusję na konkretach, a do tych zaliczyć należy propozycję segmentów i punktów kontrolnych w zbliżającej się, IV-tej edycji Hulaki ;-)

Szczegóły pod adresem: https://kh.kolo-ultra.pl/trasa

Zapisy ruszą jeszcze w grudniu!

Pozdrawiam - Krzysiek

Offline Mężczyzna Vir

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 18.01.2017
Odp: Trasa
« 10 Gru 2019, 08:27 »
Pytanie:
czy kierunek jazdy na segmentach jest narzucony?

Mariobiker

• Gość
« 10 Gru 2019, 08:43 »
Pytanie:
czy kierunek jazdy na segmentach jest narzucony?

"pięć segmentów, w tym trzy położone w całości w Beskidach (Małym/Żywieckim, Makowskim/Wysokim i Wyspowym), jeden na styku Pogórza Rożnowskiego i Beskidu Niskiego i jeden na Podtatrzu, pokonywane w całości, w dowolnym kierunku "

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 10 Gru 2019, 10:31 »
Czarny Wag jest chyba nie za szczęśliwie skalkulowany w całości wyścigu. To jest ekstremalnie daleko i od  segmentów i innych PK.W ubiegłych latach bliżej usadowione Ziarska i Popradskie Pleso cieszyły się praktycznie zerową popularnością.Także chyba bez nakazu mało kto się tam zapuści. A szkoda takiej perełki. Proponuję nakazać ;)

Offline Mężczyzna lukidra

• Na forum od: 08.05.2018
« 10 Gru 2019, 11:39 »
Ogólnie, wedle np poprzedniej edycji, też bym nakazał zaliczyć jeden punkt/segment w Tatrach. Bo na tą chwilę to będzie przejazd po prostu z zachodu na wschód, z pominięciem segmentu w Tatrach. Bo i tak skrajne punkty wyznaczają Kubalonka i Małostowska. A taki obowiązkowy PK w Tatrach daje wiele ciekawych kombinacji.
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

« 10 Gru 2019, 11:45 »
Tylko Krzysiek, jak coś to nie dawaj w tych Tatrach obowiązkowego PK/segmentu jakoś daleko, bo w 700km się nie zmieścimy :D

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 10 Gru 2019, 14:00 »
Też mi się wydaje, że ten Czarny Wag nie ma sensu, za dużo trzeba nadrabiać. To też oznacza, że warianty zrobią się bardziej oczywiste. Warto by go, albo zmienić, albo zrobić obowiązkowym.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
« 10 Gru 2019, 14:10 »
He he, tradycja musi być zachowana. Niby jest trasa ale jeszcze może się zmienić. Ale na razie widzę, że MTB raczej odpada. Przez segmenty mało gdzie opłaca się skracać terenem. Też pomyślałem, że trasa wydaje się oczywista. Ale ekonomiczny wariant trasy zawsze wyda się oczywisty. ;)

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

« 10 Gru 2019, 14:22 »
He he, tradycja musi być zachowana. Niby jest trasa ale jeszcze może się zmienić...
Też mam nadzieję na zmianę. Tegoroczna edycja na początku też się wydawała oczywista. Dopiero po zmianach zaczęło się ciekawie :)
Dla mnie osobiście, poza tym PK w Tatrach, wolałbym żeby było bardziej skondensowane to wszystko, czyli PK i segmenty niedaleko siebie. Bo tak to trzeba robić trochę takich pustych przelotów, zwłaszcza w tym przypadku ze skrajnych PK.
A, i być w Makowie Podhalańskim i nie wyjechać na Makowską Górę to aż grzech :P

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
« 10 Gru 2019, 14:47 »
Ja chyba w tym roku daruję sobie KH więc tak patrzę raczej kibicowsko...

Łukaszu te "puste przeloty" o których wspomniałeś to nie nad Wisłą są  :lol: . Tak wstępnie wyszło mi blisko 660 km i ponad 9000 m. Pomijając Tatry. No i raczej nie opłaca się nie jechać przez Makowską. 
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 10 Gru 2019, 14:56 »
He he, tradycja musi być zachowana. Niby jest trasa ale jeszcze może się zmienić. Ale na razie widzę, że MTB raczej odpada. Przez segmenty mało gdzie opłaca się skracać terenem. Też pomyślałem, że trasa wydaje się oczywista. Ale ekonomiczny wariant trasy zawsze wyda się oczywisty. ;)
Jedynym off skrótem na tą chwilę do rozważenia wydaje się powrót ze Studzionek inaczej niż tą wylaną asfaltem stromizną. Reszta PK jako punkty krańcowe na mapie - wiadomo , zresztą to skrzyżowania wielu szosowych dróg. A na segmentach chyba "gruntowych" niespodzianek nie ma .

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 10 Gru 2019, 18:35 »
Czołem,

oj widzę, że dość szybko formułujecie jednoznaczne wyroki :-) Zalecam kilka dni spędzić nad śladami, to i skróty się znajdą i być może wariant nieomal "objechania Tatr" zyska na atrakcyjności :-) Mam obecnie 6 bardzo porównywalnych wariantów na trasę, wśród których ten pozbawiony segmentu na Podtatrzu oraz bez Czarnego Wagu jawi się jako najdłuższy. Wspomnieć należy, że w lini prostej odległość z Wieliczki na Czarny Wag to 106 km, a z Kubalonki na Przełęcz Małastowską 168 km. Warianty rysowane bez większego wysiłku i kombinatoryki, dość szybko pozwolą Wam dojść do wniosku, że każdy wybór, czy to będzie wschód, czy zachód, czy oba te kierunki ale bez "Tatr" to trasy między 670 a 700 km i 10300 a 11500 m podjazdów. Wariantów jest więcej, terenu też ... ale trzeba nieco przysiąść do map. Tak że tego ... zachęcam :-)
« Ostatnia zmiana: 10 Gru 2019, 18:46 skrzysie.k »

« 10 Gru 2019, 19:49 »
Krzysiek, takie pytanie odnoszące się też do poprzednich postów: segmenty/PK ich ilość i miejsca ulegną jeszcze jakiejś zmianie czy to już jest raczej ostateczna wersja?

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 10 Gru 2019, 20:21 »
Nie planuję zmian, chyba że zajdą jakieś niezależne ode mnie zdarzenia (kapitalny remont drogi, zakazy wstępu etc.)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 10 Gru 2019, 20:27 »
oj widzę, że dość szybko formułujecie jednoznaczne wyroki :-) Zalecam kilka dni spędzić nad śladami, to i skróty się znajdą i być może wariant nieomal "objechania Tatr" zyska na atrakcyjności :-)

Może i tak, może za bardzo na "optykę" zwróciliśmy uwagę (bo optycznie to wygląda na zupełnie nieopłacalne), podczas, gdy przy szczegółowym planowaniu może to wyjść inaczej

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum