Autor Wątek: Skradziony rower  (Przeczytany 2655 razy)

Offline Mężczyzna MYak

• Marek
  • Miasto: Pruszków, Mazowieckie
  • Na forum od: 20.03.2019
    • UltraCyrkle
Skradziony rower
« 12 Gru 2019, 16:12 »
Cześć

W dniu 11.12.2019 około godziny 18:00 został skradziony rower crossowy marki Cube model Curve rocznik 2011.
Zdarzenia miało miejsce w miejscowości Piastów k. Warszawy.
Rozmiar 50
Kolor szary
Wiem, że można to zdjąć ale na wyposażeniu dwa koszyki Btwin w kolorze niebieskim, torebka na ramę i podsiodłowa Btwin. Do kiery przymocowane krótkie rogi. Przednia lampka Sigmy Lightster i dwie pozycyjne przód i tył Btwin.
Z rowerem znikł kask Rockrider XC z przymocowaną latareczką Olight I3E EOS Black, na kasku niestandardowe oklejenie własnej produkcji taśmy odblaskowej.
Opony Continental CityRide

Charakterystyczne było to, że spód ramy był zachlapany białą farbą i na chiny nie mogłem jej zmyć (pochodziła ze świeżo pomalowanych pasów na jezdni).
Rama W0W43222E S1110 EN14764

Za wskazanie i pomoc przewidziana nagroda $.
Może komuś się gdzieś rzuci w oko, jak nie teraz to za kilka miesięcy.
Zdjęcie przedstawia konfigurację w jakiej zaginął.

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Odp: Skradziony rower
« 13 Gru 2019, 07:22 »
Będę miał uwagę na taki model, przykra sprawa. P.s. Czy rower był czymś spięty? Pytam ponieważ właśnie kupiłem zabezpieczenia do rowerów i jestem ciekaw czy złodzieje nadal przecinają zapięcia a jak tak to jakie.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna MYak

• Marek
  • Miasto: Pruszków, Mazowieckie
  • Na forum od: 20.03.2019
    • UltraCyrkle
« 13 Gru 2019, 08:56 »
To była zuchwała kradzież więc nie był przypięty. Byłem 2 metry od roweru ale się na chwilę odwróciłem :-( Nawet nie przypuszczałem, że ktoś może polecieć na taki przypał. Generalnie czuję się prawie tak jakby ktoś mnie zdjął z tego roweru.

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
« 14 Gru 2019, 07:37 »
No nic, jak zobaczę rower zareaguję, najprawdopodobniej jednak trafi do magazynu i wyjedzie poza granice miasta/kraju. Słyszałem, że część kradzionych rowerów ląduje na Ukrainie. Mi już trzy razy ukradziono rower, z czego dwa razy ten sam (więc jest nikłe szansa, że natrafisz na swój) a raz w liceum zarzucono mnie z roweru, ale to był lichy rower i nie bardzo go żałowałem.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 14 Gru 2019, 17:44 »
To była zuchwała kradzież więc nie był przypięty. Byłem 2 metry od roweru ale się na chwilę odwróciłem :-( Nawet nie przypuszczałem, że ktoś może polecieć na taki przypał. Generalnie czuję się prawie tak jakby ktoś mnie zdjął z tego roweru.
W takiej sytuacji mogłoby pomóc chyba jedynie używanie pedałów ubijaków. Do tej pory bylem przekonany, że wszystkie kradzione rowery przypięte są linką ;/ Rower nie ma ogromnej wartości rynkowej, tym bardziej szokujący sposób kradzieży. Współczuję ;///
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 14 Gru 2019, 17:50 »
"Kradnij, zabijaj, lecz Warsaw omijaj"?  :icon_confused:
Rzeczywiście dość nietypowa kradzież - to musiał być jakiś fan GTA... Ja jeszcze nie straciłem jakiegokolwiek roweru, a przypinam rzaaadko. Nawet wchodząc do marketu opieram go gdzieś luzem, jedynie w centrach miast przypinam tandetną linką.

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 14 Gru 2019, 19:51 »
Nie przesadzajmy, parę innych modeli też by zaliczyło.
Ale ogólnie kierunek dosyć słuszny.

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 23 Wrz 2021, 09:35 »
No jak mój znalazłem, to był pozbawiony akcesoriów, a tu proszę, taki ładny scott z trąbką, nóżką, zapięciem :lol: Ciekawi mnie motywacja kupującego rower takiej klasy do jeżdżenia po mieście  ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?