To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Nooo, Solina o zachodzie słońca :o :o :oDobrze widzę Tatry na horyzoncie? Na jakiej wysokości lata twój dron?
Niestety, to nie Tatry, to prawdopodobnie coś na Słowacji.
Od razu schron... Paździerz i płótno
A ten "schron" z dykty to faktycznie mogli sprzątnąć zamiast śmietnik zostawiać. Niby atrakcja dla miłośników serialu, ale jakiś taki niesmak odczuwam.
Tylko zdjęcia na blogu są za duże na mojego notebooka i kiepsko się je ogląda.
Widać, ze zdjęcia są solidnie podkręcone,
Jak zawsze u szy, taki styl.
Ale tam pewnie nie ma RAW i nie można kręcić suwaczkiem do oporu.
Szy - pisałeś coś może o technice robienia takich zdjęć dronem i doborze sprzętu? Chętnie sam bym się kiedyś pobawił.
Od początku blogowania jestem "fanem" lekkiego HDR
Nie podkręcam zdjęć w sensie np. wprost tylko podbicia ich nasycenia. Od początku blogowania jestem "fanem" lekkiego HDR, czyli poszerzenia rozpiętości tonalnej, a więc po prostu zmiany zdjęcia w kierunku tego, jak widzi ludzkie oko.
Skoro tobie się podoba, czytelnikom i sponsorom też, to nie ma na co narzekać.
Cytat: szy w 16 Gru 2019, 16:43Niestety, to nie Tatry, to prawdopodobnie coś na Słowacji.Sam nie jestem w stanie stwierdzić co to jest. Kierunek prawie dokładnie południowy, wskazuje... góry Apuseni, a dalej południowy koniec łuku Karpat. Teoretycznie odległość 300 km jest do osiągnięcia, ale trudno mi wierzyć że miałem takiego farta, więc pewnie to po prostu chmury? Napisałem do teamu z www.dalekieobserwacje.eu, może odpiszą Szy.
Pozostają w takim razie chyba chmury
Cytat: laxigen w 17 Gru 2019, 14:28Pozostają w takim razie chyba chmuryI tak też sugeruje człowiek z Dalekich Obserwacji , no cóż, dzięki za trochę fajnej zabawy Szy.