Autor Wątek: Budowa gravela  (Przeczytany 9110 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Budowa gravela
« 4 Lut 2020, 00:12 »
Nie w każdym rowerze jest to minus w takim stopniu. Niektóre widelce posiadają "wargi prawnika", a niektóre nie. Amortyzator, który był w rowerze oryginalnie miał te wypustki i koło siedziałby mocno. Chiński carbon za to ich nie ma, sam w sobie jest też śliski (brak nawet tarki), w dodatku pod zacisk mam jeszcze wsadzone adaptery do montażu przedniego błotnika - z tego powodu koło nie ma idealnie stabilnej pozycji.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline bertmun

• Miasto:
  • Na forum od: 31.01.2019
« 4 Lut 2020, 12:09 »
marin to takie pospawane kilka rurek do kupy.

Plus badziewne kolory i szkarada gotowa  ;D

proszę nie obrażać mojego Nicasio! :)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 4 Lut 2020, 13:26 »
Nie w każdym rowerze jest to minus w takim stopniu
Oczywiście brak sztywnych osi nie dyskwalifikuje roweru, ale mam wrażenie, ze to jedna z nielicznych zmian w ostatnim czasie, która realnie wnosi wartość dodaną, a nie jest tylko kolejną szmirą marketingową.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 4 Lut 2020, 17:41 »
O dyskwalifikacji oczywiście nie ma mowy, ale to rzeczywiście jest rozwiązanie, które sporo wnosi. Zawsze to dobrze widać po tym jak szybko się dana zmiana przyjmuje, jak coś wchodzi do "przemysłu rowerowego" bardzo szybko i szeroko to znaczy, że jest to zmiana, która dla wielu użytkowników wnosi coś pozytywnego. Tylko niestety jest ten ból, że producenci to wykorzystują by zarobić nieproporcjonalnie więcej niż to warte. Przecież takie sztywne osie to nie sądzę, żeby znacząco podrażały produkcję, a rowery z tym - to już od razu 1 półka cenowa wyżej.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum