Autor Wątek: Zimowy Bałtyk  (Przeczytany 1866 razy)

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
Zimowy Bałtyk
« 7 Sty 2020, 12:26 »
Witam

Skleciłem filmik z mojej Sylwestrowej wycieczki ze Swinoujscia na Hel . Morze oraz pogoda okazały sie łaskawe , bo przez 6 dni jazdy miałem 0 opadów oraz przymrozków .Wiatr tylko przez pierwszy dzień był z pólnocy a potem głównie zachodni . Jazda częsciowo po plazy a częsciowo po trasie R10 , noclegi na dziko . Ogólnie to wyprawka na plus jedynie co doskwierało to szybko zapadający zmrok i duza ilosc godzin spędzona w namiocie ( od ok 16 tej do 7.30 rano ) Mimo to bylo warto , a Bałtyk zimą ma swój urok i klimat .Życze bezpiecznych wypraw  w nowym roku .

https://youtu.be/npadIVWvdjM

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 7 Sty 2020, 12:48 Piotr St »
kolarz wybitny

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Odp: Zimowy Bałtyk
« 7 Sty 2020, 13:12 »
pięknie pusto, takie wybrzeże nasze lubię odwiedzać.
pozdrawiam i zazdroszczę takiego Sylwestra.

« 7 Sty 2020, 13:36 »
pięknie pusto, takie wybrzeże nasze lubię odwiedzać.
pozdrawiam i zazdroszczę takiego Sylwestra.

Dokladnie tak . Jak dla mnie to Bałtyk tylko w takim okresie , jednak trzeba mieć szczęscie do pogody. Wiekszy wiatr z pólnocy i braknie plazy . Ludzie są tylko w większych miejscowosciach reszta jest pusta.
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 7 Sty 2020, 14:13 »
Zmarzłem oglądając choć pewnie i tak cieplej było niż w Krakowie :icon_smile: .
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014
« 7 Sty 2020, 14:30 »
Jechałam tylko 8 km niedawno plażą - tyle że pod wiatr. Mimo wszystko pięęęęknie było.
Fajny filmik :)
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

« 7 Sty 2020, 14:32 »
Zmarzłem oglądając choć pewnie i tak cieplej było niż w Krakowie :icon_smile: .

Idzie sie przyzwyczaic . W nocy było koło zera  , a w ciagu dnia na lekkim plusie .Więc tak strasznie zimno nie było , jakby było cały tydzien na minusie to  co innego .Jak sie jedzie to jest ciepło , najgorzej to wylezć rano ze spiwora . Po tygodniu jak wchodziłem do jakiegos pomieszczenia to było mi za gorąco   :D
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
« 7 Sty 2020, 15:12 »
Świetny pomysł na wycieczkę o tej porze roku,fajny filmik ..pewnie miałeś dużo czasu na montaż w namiocie .Brawo za polski podkład muzyczny   :icon_exclaim  ;D

« 7 Sty 2020, 15:42 »
Jechałam tylko 8 km niedawno plażą - tyle że pod wiatr. Mimo wszystko pięęęęknie było.
Fajny filmik :)

Oj znam ten ból . Też musiałem raz sie cofac  pare kilometrów  i  jechac pod wiatr , bo  sie drzewa zwaliły i nie chciałem ryzykowac  zmoczenia butów .A wiaterek wiał jakies 60-70 kmh z zachodu
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
« 7 Sty 2020, 16:00 »
hehehe, chciało Ci się jeszcze na tym Helu patrzeć w dal tego morza ? :)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 7 Sty 2020, 16:03 »
Czyli teraz tylko wymiana każdej stalowej części w rowerze i można jechać dalej?  :icon_twisted:

Nudne to nasze wybrzeże - spędzałem nad Bałtykiem każde wakacje w czasach szkolnych i praktycznie wszędzie ten sam widok ;P Mogliby tam hołdy pousypywać, skał nawieźć, palmy zasadzić, czy coś...

nie chciałem ryzykowac  zmoczenia butów

Patentu z workami po śmieciach na nogi nie znasz? ;P Ja tak przez strumyki przechodzę.

« 7 Sty 2020, 16:15 »
hehehe, chciało Ci się jeszcze na tym Helu patrzeć w dal tego morza ? :)

No cóz , zachód słonca na Helu był bardzo ładny tego dnia  :D
« Ostatnia zmiana: 7 Sty 2020, 20:23 Piotr St »
kolarz wybitny

« 7 Sty 2020, 16:23 »
Czyli teraz tylko wymiana każdej stalowej części w rowerze i można jechać dalej?  :icon_twisted:

Starałem sie unikac w miare możliwosci kontaktu z morską wodą . Poza tym opłukiwałem pod koniec dnia słodka wodą napęd  . Rower zniósł  tą wycieczke raczej dobrze , choc fakt - słona woda i piach to mieszanka wybuchowa

Nudne to nasze wybrzeże - spędzałem nad Bałtykiem każde wakacje w czasach szkolnych i praktycznie wszędzie ten sam widok ;P Mogliby tam hołdy pousypywać, skał nawieźć, palmy zasadzić, czy coś...

Czy nudne to względne pojecie . Pod koniec tez juz raczej uciekałęm z plazy i jechałem albo r 10 albo lasem . Dla mnie ma swój urok ale tylko w zimie - w lecie juz bym tam nie pojechał

nie chciałem ryzykowac  zmoczenia butów

Patentu z workami po śmieciach na nogi nie znasz? ;P Ja tak przez strumyki przechodzę.

Niby tak ale morze to nie strumyk . Chlupnie Ci wieksza fala i pozamiatane . A przy takiej pogodzie i noclegach na dziko butow juz nie wysuszysz . Podjazdy własnie w ten sposób zamoczył buty bo omijał jakies drzewa .Ja osobiscie  nie znosze mokrych butow .
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 7 Sty 2020, 16:30 »
Chlupnie Ci wieksza fala i pozamiatane . A przy takiej pogodzie i noclegach na dziko butow juz nie wysuszysz . Podjazdy własnie w ten sposób zamoczył buty bo omijał jakies drzewa .Ja osobiscie  nie znosze mokrych butow .

Nie rozpalałeś sobie ognicha podczas biwakowania? Sporo czasu mówisz, że w namiocie spędzałeś - czyli miałeś sporo czasu ;]

« 7 Sty 2020, 16:43 »
Chlupnie Ci wieksza fala i pozamiatane . A przy takiej pogodzie i noclegach na dziko butow juz nie wysuszysz . Podjazdy własnie w ten sposób zamoczył buty bo omijał jakies drzewa .Ja osobiscie  nie znosze mokrych butow .

Nie rozpalałeś sobie ognicha podczas biwakowania? Sporo czasu mówisz, że w namiocie spędzałeś - czyli miałeś sporo czasu ;]

Nie - nie rozpalałem  ognisk . Moze ze 2-3 razy mijałem stanowiska gdzie legalnie mozna by zrobic ognisko . Jednak za kazdym razem jak szukałem miejscówki na rozbicie namiotu  to wypadała ona w takim miejscu , ze rozpalanie  ognia było by zagrozone mandatem . Czesc to są Parki Narodowe lub rezerwaty ...
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa
« 7 Sty 2020, 18:05 »
Nudne to nasze wybrzeże

Kiedyś też tak twierdziłem.
Ale teraz, jak już mam bliżej, to częściej pojawiam się nad Bałtykiem, i nawet mi się tam podoba (ale poza sezonem).
A jak się trafi zmrożony, twardy piach i wiatr w plecy to już rewelacja.
Z filmiku widać, że wyjazd miałeś naprawdę udany. Tak trzymaj.
Pogodę potwierdzam fotką z ostatniego swojego Sylwestra.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum