Autor Wątek: PPM 2020  (Przeczytany 11165 razy)

Offline Mężczyzna bedziu

• Miasto:
  • Na forum od: 18.01.2020
Odp: PPM 2020
« 26 Sty 2020, 23:16 »
Byłem na Masakrze i informacja o przyczynach opóźnienia była podawana przez Daniela, i tą informacją również dzieliłem się w drodze do "naszego stolika".
Samo opóźnienie startu nie miało wpływu na rywalizację.

Hej Jarek.
Nie siedziałem przy "Waszym stoliku" i jakoś mnie ta informacja ominęła. Ale skoro musiałeś się nią dzielić z innymi, to sam potwierdzasz że informacja nie była podawana jasno i wyraźnie wszystkim oczekującym. Ja dopiero w nd się dopytałem, ale w sumie do tej pory nie wiem dokładnie o co chodziło.

To czy opóźnienie nie miało wpływu to by trzeba zostawić rywalizującym. Może ktoś się mocno nastawił na start o 16:30? Albo w nd rano musiał uciekać i 1,5 robiło różnicę? Mnie takie siedzenie na przykład mocno uśpiło i o 18 już mi się zupełnie nie chciało. Nie to żebym jakieś miał ambicje związane z tym startem :) ale chodzi mi o to, że może dla kogoś to miało znaczenie.

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
« 27 Sty 2020, 21:31 »
Chciałbym tylko nadmienić że ścisłe trzymanie się regulaminu jest lekko ryzykowne, pamiętam bowiem ładnych parę imprez gdy start o parę minut się opóźnił ;) Należałoby je więc ukarać, a kara jest tylko jedna i nie zależy od długości spóźnienia!
Oczywiście można by to (i pewnie wiele innych rzeczy) w przyszłości doprecyzować w kolejnych wersjach regulaminu - do najdrobniejszych szczegółów; ale czy tego właśnie chcemy?

Offline Mężczyzna bedziu

• Miasto:
« 28 Sty 2020, 22:08 »
@Fagetus, zgadzam się.
Można też, zamiast doprecyzować - uogólnić. Bo rzeczywiście np czas startu może podlegać drobnym zmianom.

Natomiast (i tu zdania nie zmieniam) spóźnienie o 1,5h to wg mnie gruba przesada.

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
« 29 Sty 2020, 16:11 »
@Bedziu Chcesz ukarać Nocną zgodnie z regulaminem ? Czy dobrze odczytuje twe posty ?

Offline Mężczyzna bedziu

• Miasto:
« 29 Sty 2020, 23:06 »
@xsadusx Nie, raczej nie ma to nawet sensu/uzasadnienia. Powołałem się na regulamin bo trochę zdziwił mnie ten zapis, ale tak jak pisał @Fagetus - jest on równy dla wszystkich i na pewno nie tylko Nocna miała opóźniony start (bo to czasem z różnych przyczyn naturalne).

Natomiast, mówiąc wprost, jeśłi Puchar ma być przez uczestników traktowany poważnie, to i uczestników należy traktować poważnie. A gdy start się opóźniał, to nie było słychać dlaczego, bardziej było słychać wśród ludzi "tak jest zawsze".

Druga rzecz:
Na pewno za bezsensowne uważam punktowanie do pucharu trasy z dwoma uczestnikami.

To tylko moja opinia, którą chciałem się podzielić - nie moja rola karać.

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
« 30 Sty 2020, 14:11 »
Ad.2 - wydaje się rozsądne (w miarę) liczenie frekwencji imprezy z obu tras które punktują w PPM - a tak jest przecież w NM i innych gdzie krótka trasa jest od 100km w górę. To nie jest idealne rozwiązanie, ale to chyba "mniejsze zło" :)
Osobną sprawą jest fundamentalna kwestia poruszona przez ciebie - doprecyzowywać czy uogólniać? Wiadomo że obie wersje mają swoje frakcje, jest też trzecia której jest wszystko jedno :) Dla mnie obie mają swoje zady i walety. Ale to chyba zbyt poważna sprawa jak na paru- czy parunastu-osobową dyskusję.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 2 Kwi 2020, 09:28 »
Hawran zostaje przeniesiony na 3 października. Zapraszamy w lepszych czasach!

https://www.facebook.com/rajdhawran

Offline Mężczyzna Wigor

• Moderator
  • Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 2 Kwi 2020, 19:02 »
A może by tak wysyłać oficjalną informację do Sędziego Głównego Pucharu, a nie większość po kryjomu zmienia sobie terminy.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 2 Kwi 2020, 21:59 »
Myślałem że wysłaliśmy. Mam nadzieję, że to wytłumacznie pozwoli na zmianę tonu rozmowy :)

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
« 2 Kwi 2020, 22:03 »
Spokojnie, podaliśmy info tutaj. Znalezienie kontaktu do Sędzięgo Głównego nie jest takie oczywiste. Już leci wiadomość.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum