Autor Wątek: Bałkany czy Bałkany?  (Przeczytany 2395 razy)

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa
Odp: Bałkany czy Bałkany?
« 22 Sty 2020, 22:10 »
Googlom wierzę w ostatniej kolejności,

Też zgadzam się z tym stwierdzeniem. Kiedyś podczas planowania, na mapie Googla miałem piękną drogę, a na miejscu okazało się że jest jakaś ledwo widoczna ścieżka, która skończyła się na przełęczy. I Wtedy było zaskoczenie.Jeśli już to oglądam ich zdjęcia satelitarne i foty które ktoś umieścił.

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 23 Sty 2020, 07:59 »
Z kolei nawet tu nie ma połączenia między SH6 a SH61 (km 360-395) a na googlach jest. Wiesz, czy da się tamtędy przejechać?
Nie wiem, ale Googlom wierzę w ostatniej kolejności, co w przypadku takiej opcji i tego kraju oznacza, że w ogóle nie wierzę.
Wychodzi, że ciągną tamtędy autostradę https://sq.wikipedia.org/wiki/Rruga_e_Arbrit_(rrug%C3%AB), zdjęcia lotnicze też jakieś ścieżki pokazują. Pomyślę.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 23 Sty 2020, 08:39 »
A po co do Tirany? Do Durres? To paskudztwa są. Ja bym wolał dodać odcinek od Kukes dalej na zachód, potem na północ SH22 w stronę Bajram Curri. Dolina Valbony jest super, a potem można np promem do Koman. Choć z deka to odbija od reszty planu ;)

Jeszcze na 632km jest fajne odbicie na wschód, super przełęcz, a potem kawałek dalej można wrócić z powrotem nad Ochryd.

Na 624km zajrzyj do Cerkwi Nauma.
« Ostatnia zmiana: 23 Sty 2020, 08:48 Waxmund »
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 23 Sty 2020, 09:35 »
Nawet brzydkie może być ciekawe ;) Tirana jako stolica a Durres jako opcja, by umoczyć tyłek w Adriatyku. Kilometrażu i przewyższenia raczej nie zwiększę - mam swoje ograniczenia. Myślałem jeszcze o objechaniu jeziora Prespanskiego ale coś by trzeba uciąć. Pomyślę, jak zdecyduję, którą destynację wybrać. A może rozpisać ankietę? :o

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum