Autor Wątek: Segment masztu do Hubby  (Przeczytany 5328 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Segment masztu do Hubby
« 28 Sty 2020, 23:53 »
Szukam segmentu masztu do Hubby, który mi lekko pękł na łączeniu.

Jest to model DAC Featherlite NSL, szerokość 9mm, długość 36cm (bez insertu), część centralna. Widzę do dostania segmenty 40cm, ale segmentu 36cm nie mogę namierzyć. może ktoś się orientuje, gdzie to można by dostać?

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Odp: Segment masztu do Hubby
« 29 Sty 2020, 00:04 »
W ostateczności możesz kupić 40 i nażynarką delikatnie operując skręcić do potrzebnego rozmiaru.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 29 Sty 2020, 00:09 »
Szukam segmentu masztu do Hubby [...] może ktoś się orientuje, gdzie to można by dostać?

Skontaktuj się z Pakerem.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 29 Sty 2020, 00:16 »
W ostateczności możesz kupić 40 i nażynarką delikatnie operując skręcić do potrzebnego rozmiaru.

To chyba nie bardzo. Te segmenty tak wyglądają, że z jednej strony jest insert (który wchodzi do kolejnego segmentu, a z drugiej strony jest minimalne pogrubienie (może na 1-2mm) na długość insertu (by ten insert przyjąć). Tak więc ścinając trzeba by ten pogrubiony kawałek obciąć, a to pewnie spowoduje, że insert nie wejdzie, albo będzie wchodził z problemami.

Dzięki, jak nie znajdę gotowca to do nich napiszę. Duży wybór tych masztów jest w niemieckim sklepie:
https://www.extremtextil.de/en/tent-poles.html?fbclid=IwAR296_BZM-dZ83dh_qHQ97qLfOrD64XF0qod5QLPK9GAjxtC4pE2byN5hZs

Ale niestety 36cm nie ma.

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
    • Wuj Tom w podróży
« 29 Sty 2020, 00:22 »
No tak, to przycinanie nie pomoże.

Offline Mężczyzna manfred

• Miasto: Podhale
  • Na forum od: 30.08.2019
    • Facebuk
« 29 Sty 2020, 04:41 »
Szukałeś na AliExpress?

Offline Mężczyzna DiDżej

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.10.2013
« 29 Sty 2020, 07:37 »
Miałem identyczny problem. Paker pomógł mi WZOROWO. To bylo już po gwarancji. Dzwoniłem do nich 3 tygodnie przed wyjazdem na dłuższą wyprawę. Nie mieli wtedy takiej części na stanie. Przysłali mi troszkę dłuższą żebym mógł używać namiot. Działało. Po powrocie dostałem swój element. Wtedy nic nie płaciłem mimo, że było to już po gwarancji. Nie wiem czyja to była decyzja MSRa czy Pakera ale tak się to odbyło. Bardzo sprawnie. Tak więc polecam Ci kontakt z Pakerem.
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
    • Wuj Tom w podróży
« 29 Sty 2020, 08:24 »
Parker jest spoko i mieści się w Warszawie wiec możesz odebrać osobiście na Płockiej. Ja u nich reklamował thermaresta bez paragonu i też nie było problemu ale to chyba polityka producenta tu zadziałała.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 29 Sty 2020, 11:01 »

Dzięki, jak nie znajdę gotowca to do nich napiszę.

Po prostu skontaktuj się z Pakerem i będziesz miał załatwioną sprawę.

BTW - zawsze lepiej kupować sprzęt u rzetelnych dystrybutorów w Polsce, niż gdzieś na Aliexpresie. W razie problemów można liczyć na pomoc i wsparcie.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 29 Sty 2020, 11:21 »
Ja tam raczej pamiętam pakera z notorycznego odrzucania reklamacji thermarestow (chyba nawet Wilk miał z nimi przeboje)

My home is where my bike is.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 29 Sty 2020, 12:33 »
Ja tam raczej pamiętam pakera z notorycznego odrzucania reklamacji thermarestow (chyba nawet Wilk miał z nimi przeboje)

Tak, wtedy mnie spławili (a TaR to ten sam producent co MSR) ale to było ponad 10 lat temu, więc wiele mogło się zmienić w tej mierze, teraz może inaczej dbają o klientów. Tyle, że mój namiot nie jest już na gwarancji. Ale spróbować oczywiście trzeba.

BTW - zawsze lepiej kupować sprzęt u rzetelnych dystrybutorów w Polsce, niż gdzieś na Aliexpresie. W razie problemów można liczyć na pomoc i wsparcie.

W przypadku droższych zakupów to jak najbardziej, Aliexpress to jest dobry tylko na taniznę. W przypadku jakichkolwiek kłopotów szanse na reklamacje bardzo słabe. Kiedyś kupiłem tam obręcz karbonową za jakieś 400zł, pękła na pierwszym wyścigu. Kontakt ze sprzedawcą prawie żaden, a sama wysyłka takiego gabarytu do Chin to było ze 300zł

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 12 Lut 2020, 16:53 »
Zgodnie z radami oddałem maszt od Hubby do Pakera - i dzisiaj odebrałem z wymienionym segmentem. Bardzo dobra obsługa, szybkie załatwienie sprawy i do tego jeszcze za darmo, pomimo, że mój namiot już dawno nie był na gwarancji. Tak więc tylko chwalić dystrybutora, to jest podejście, które zachęca do kupowania droższych, bardziej markowych namiotów, bo za wyższą cenę dostajemy odpowiednie podejście do klienta.

Offline Mężczyzna DiDżej

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.10.2013
« 12 Lut 2020, 16:55 »
Fajnie.
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum