Autor Wątek: Z Krakowa na Bałkany - kwieciń 2020  (Przeczytany 1859 razy)

Offline Mężczyzna Maciejklo

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 04.01.2018
Z Krakowa na Bałkany - kwieciń 2020
« 29 Sty 2020, 12:32 »
Cześć, szukam chętnych na miesięczny wyjazd z Krakowa na Bałkany, jak interesowałby Cię tylko ciekawszy fragment trasy to też zapraszam
Trzymając się formularza poszukiwań
• 24 lata, z sakwami jeżdżę od dwóch lat, w tym czasie miesięczny wyjazd do Rumuni i kilka innych tygodniowych wyjazdów po Polsce i Słowacji. Większość solo.
• planowana trasa wyprawy w ogólnym zarysie : https://en.mapy.cz/s/kepefobuto oczywiście nie jest to wersja ostateczna, można coś pozmieniać
• termin wyjazdu: kwiecień
• planowany dystans przy codziennej jeździe wychodzi koło 85 km, ale na trasie jest dużo miejsc gdzie łatwo można skrócić. Z wydłużaniem też nigdy nie ma problemu :D. Jak by ktoś chciał robić większy dystans dzienny to po płaskim z asfaltem spokojnie mogę robić 150 km na dzień, w górzystym terenie bywa różnie ale najczęściej nie mam problemu żeby robić 100km dziennie.
• noclegi na dziko (nie lubię mieć dokładnie zaplanowanych noclegów, jak zbliża się wieczór to zaczynam szukać fajnego miejsca na namiot, do tej pory wychodziło to całkiem fajnie) , ale raz na kilka dni mógłbym zrezygnować z mojego namiotu. (raczej budżetowo)
• gotowanie/jedzenie głównie we własnym zakresie
•Trasę zazwyczaj ustalam patrząc na mapę i szukając fajnych widokowych dróg, później sprawdzam co warto zobaczyć w okolicy i trochę modyfikuję. Więc priorytet mają ładne widoki.
• W deszczu zazwyczaj jeździłem do najbliższego zadaszenia :D . Oczywiście zależy o jakim deszczu mówimy, ale na pewno nie mam ciśnienia żeby robić dokładnie wytyczony dystans na dany dzień.
• Raczej staram się omijać główne drogi ale jak trzeba przejechać kilkanaście kilometrów czymś bardziej ruchliwym to nie mam z tym problemu. Nawierzchnia dowolna, im gorsza tym weselej. Może się zdarzyć, że mapa nie pokryję się z rzeczywistością i trzeba będzie kombinować ;D

Zapraszam do kontaktu
« Ostatnia zmiana: 1 Mar 2020, 12:16 Maciejklo »
Na mapie ta droga wyglądała lepiej

Offline Mężczyzna independes

• Miasto: lwowek sl
  • Na forum od: 21.07.2019
chej,,chetnie pojade na vta wyprawe,,pozdrawiam

Offline Mężczyzna endriu68

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 21.11.2011
Szkoda , że termin to kwiecień.
Do Zagrzebia trasa prawie pokrywa się z moim majowym wypadem.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
chej,,chetnie pojade na vta wyprawe,,pozdrawiam

Sporo masz wolnego, zgłaszasz się już do kolejnej wyprawy na forum. Na wszystkie chcesz jechać, czy zgłaszasz się na kilka, licząc że chociaż z jednej coś wyjdzie?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Bilokacja. Zainteresuj się tematem.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna JerzyJerzy

• Na forum od: 13.12.2019
Mam identyczne podejście do wypadów. Chętnie gdziekolwiek tylko na krócej i bliżej. Daj znać to coś zmontujemy. Pozdrawiam

Na razie nigdzie bliżej nie planuje, ale jak byś jednak znalazł trochę wolnego to zapraszam

Offline Mężczyzna independes

• Miasto: lwowek sl
  • Na forum od: 21.07.2019
hej zgadles ,waxmund,, mam duzo czasu i piszev wlasnie poto zeby choc jedna wyp doszla do realizaci,bo jak dotad tylko bajko piszarze

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
hej zgadles ,waxmund,, mam duzo czasu i piszev wlasnie poto zeby choc jedna wyp doszla do realizaci,bo jak dotad tylko bajko piszarze
Skoro masz tyle czasu to może poświęciłbyś odrobinkę na samo pisanie?

Hint: Regulamin pkt 8 i 9

Offline Kobieta Wioletta

• Miasto: Warmia
  • Na forum od: 20.04.2017
Jakbyś chciał jechac jednak do Turcji przez Rumunię m. in. to daj znać 😀

Przez Rumunie jechałem już dwa lata temu więc raczej nie wchodzi w grę. Turcji później nie wykluczam ale to dopiero koło czerwca. Nie chce się teraz deklarować bo nie wiem czy po dwóch miesiącach będzie mi się jeszcze chciało jeździć

Offline Mężczyzna robertcb

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.12.2012
Zaktualizuj link bo trasa znikła z mapy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum