Autor Wątek: Szkocja lato 2020  (Przeczytany 650 razy)

Offline Mężczyzna Wismat

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 11.03.2014
Szkocja lato 2020
« 29 Sty 2020, 22:39 »
Witam wszystkich!

Szukam chętnych do wspólnej wyprawy rowerowej do Szkocji. Mam 25 lat, na rowerze troszkę Europy udało się zwiedzić. W tym roku chciałbym latem (najlepiej czerwiec, ale lipiec/sierpień też są do dogadania) zwiedzić Szkocję.

O trasie:
Start i meta w Edynburgu, ponieważ tam latają tanie linie lotnicze z Gdańska, skąd pochodzę. Lecieć możemy razem lub spotkać się w Edynburgu. Wycieczka razem z transportem będzie trwać do 14 dni. Chciałbym zarezerwować jeden/dwa dni na końcu trasy w jakimś hotelu/apartamencie, żeby na spokojnie spakować rower i zobaczyć kawałek miasta jeśli się uda. Poza tym wstępna planowana trasa przebiega jak na załączonym linku: https://bit.ly/316FFhS Obecnie ma 750km, więc jest pole do rozszerzenia trasy o okoliczne miejsca warte zobaczenia tak, żeby dziennie robić do około 80-100km. Jeszcze nie ustalałem dokładnego przebiegu.

Nastawiam się na piękne widoki, podziwianie krajobrazów, jezior, małych miasteczek i wiosek. Noclegi w namiotach, na kempingach lub na dziko zależy jaka będzie potrzeba. W deszczu nie lubię jeździć, ale jak mus to mus i jadę ;)

Jedzenie przede wszystkim z własnej kuchenki, urozmaicone od czasu do czasu czymś kupionym.

Jeżeli kogoś zainteresowałem moim pomysłem, proszę o kontakt! Ogólnie ugodowy ze mnie chłopak i sądzę, że rozmową można dojść do wielu kompromisów - zarówno teraz planując jak i na trasie :)

Pozdrawiam,
Mateusz

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum