Autor Wątek: Klasyka czas wskrzesić ;)  (Przeczytany 7234 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Klasyka czas wskrzesić [emoji6]
« 30 Maj 2020, 23:43 »
Worek... alieexpresowy zamiennik bruksa. Gdy dotarło do mnie, że kiepsko będzie z doborem siodła w oryginalnym kształcie (widać je na początkowych fotach) i zarazem w brązowym kolorze kupiłem zamiennik. I na razie musi zostać takie.

Na lans mam tez promenadę w Kórniku  :)

Pierwszy raz od nie-pamiętam-kiedy założę nawet białą koszulę a’la Pająk :)

Chromy są oryginalne. Sporo czasu zeszło na polerce. Logo i naklejki kupione w necie.

Piaskowanie i malowanie robił warsztat pod Gostyniem, umią w te klocki.
« Ostatnia zmiana: 30 Maj 2020, 23:49 Elizium »
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

• Użytkownik forum
Klasyka czas wskrzesić [emoji6]
« 30 Maj 2020, 23:50 »
Mamy. To specjalny odcinek na stravie

Problemy były dwa. Jeden z kołem.. nie szło odkręcić kasety, nie pasował żaden z kilkunastu kluczy, które mieliśmy. Ostatecznie więc koła dostał nowe (zwłaszcza, że felga była lekko wygięta i niespecjalnie szło ją uratować)... niestety przez to koła są matowe a nie chromowane, jak w oryginale.

No i póki co nie rozwiązany problem. Te hamulce... one tak hamują... cóż... o ile dobrze pamietam, to tak słabo działały przed laty.  Ale takie rzeczy po latach się zacierają, a przesiadka z tarcz, czy nawet z mojej szosy to jest jakieś to jest jakiś dramat.
« Ostatnia zmiana: 31 Maj 2020, 00:10 Elizium »
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Odp: Klasyka czas wskrzesić ;)
« 31 Maj 2020, 07:06 »
O retroszosach mam mizerne pojęcie, ale i tak wyrażę swoje zdanie. Podoba mi się, bardzo ładny, chociaż faktycznie, matowe obręcze trochę psują efekt.
Jeśli o siodełko chodzi, to istnieje współczesna edycja siodełka Turbo (chyba Ricardo ma takie w swoim Romecie) i występuje w kolorze brązowym. Cena jednak dosyć wysoka, chyba gdzieś pod 300 zeta.
Gratulacje.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Odp: Klasyka czas wskrzesić [emoji6]
« 31 Maj 2020, 11:09 »

No i póki co nie rozwiązany problem. Te hamulce... one tak hamują... cóż... o ile dobrze pamietam, to tak słabo działały przed laty.  Ale takie rzeczy po latach się zacierają, a przesiadka z tarcz, czy nawet z mojej szosy to jest jakieś to jest jakiś dramat.
Jeśli dobrze widzę na zdjęciach, to masz klocki gumowe do obręczy stalowych chromowanych, a obręcze aluminiowe? Wymiana na współczesne klocki szosowe do alu powinna pomóc wydatnie, przynajmniej u mnie tak sie stało.

• Użytkownik forum
Odp: Klasyka czas wskrzesić ;)
« 31 Maj 2020, 13:11 »
O, widzisz... nie pomyślałem. Sprawdzimy :)
Absurdalny Eli

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum