Autor Wątek: Podhale Tour 2020  (Przeczytany 3701 razy)

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
Odp: Podhale Tour 2020
« 23 Cze 2020, 14:07 »
ale oni chyba tutaj grupą startowali ?

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 23 Cze 2020, 14:58 »
Spotkaliśmy PT w górach, całkiem przypadkiem bo jakoś nikt nie trafił wcześniej na informacje o tej imprezie. Wyniki są niesamowite, i nie mówię tu nawet o zwycięzcy, bo nawet 10h to dla mnie kosmos.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 23 Cze 2020, 15:13 »
To czas brutto, czyli Elapsed Time 23:59:36. Co ciekawe, żeby utrzymać taką prędkość średnią potrzebował "tylko" 185 watów. Widać, że pracował na aero ;P
Prawdziwa srednia to 175w. 185 to ważona. Musiał strasznie schudnąć albo mu miernik zaniża, bo przy takiej mocy rozpędzić się do 35+ to chyba z górki albo z wiatrem a widać, że katował jedną prostą tam i z powrotem wiec wiatr też odpada.
« Ostatnia zmiana: 23 Cze 2020, 15:23 MaciekK »

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 23 Cze 2020, 15:57 »
To czas brutto, czyli Elapsed Time 23:59:36. Co ciekawe, żeby utrzymać taką prędkość średnią potrzebował "tylko" 185 watów. Widać, że pracował na aero ;P

Ale średnie Strava podaje z czasu netto, na te 24h to czasu jazdy miał 22h9min, więc średnia brutto będzie odpowiednio niższa.

Prawdziwa srednia to 175w. 185 to ważona. Musiał strasznie schudnąć albo mu miernik zaniża, bo przy takiej mocy rozpędzić się do 35+ to chyba z górki albo z wiatrem a widać, że katował jedną prostą tam i z powrotem wiec wiatr też odpada.

No właśnie też mi się wydaje to trochę dziwne. Widać ze zdjęć, że ma kask i strój aero, ale to tyle przecież nie daje. Czarek ma koło 190cm, więc opory samą sylwetką to już robi większe od niższych kolarzy. Coś chyba rzeczywiście ten miernik zaniża, albo przez część trasy nie działał, czy też wliczyło mu te niecałe 2h postoju z mocą 0 do średniej.

Ale jeszcze dla porówania - Bjoern Lenhard z ostatniej trasy - 809km i 3tys w pionie ze średnią 35,9km/h, zamknął się w 23h 10min brutto., on już miał średnią moc 214W, a waży przecież mniej od Czarka.

Nie ma co już tego śledzić, bo się tylko człowiek coraz większych kompleksów nabawia  ;). Dla porównania w tym Podhale Tour jechał też Remek Siudziński i do Pawła Pieczki stracił aż 5,5h, a przecież on reprezentuje poziom solidnego ultrasa

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 23 Cze 2020, 17:04 »
Dzięki, dzięki Panowie :) A na PP w Ultra szykuje się coś ciekawego. Zobaczymy jak to wyjdzie. Po P1000J zobaczycie ;)

A Czarek jeździ z pomiarem mocy czy to wyliczenia ze Stravy? Bo Strava też moc jakoś tam oblicza, ale to mocno szacunkowo chyba. Bo to co piszecie to fakt, mało watów jak na niego. Moim zdaniem powinien mieć te ponad 200 Wat. Jak się robi postoje to chyba tego się nie wlicza do średniej mocy. Za to wlicza się jak jedziesz na zjeździe. Ja np zawsze mam mniejszą moc średnią w górach niż na płaskim.

No ale jego wynik to SZACUN. Bardzo ładnie pojechane. Szykuje się krótki ale ciekawy sezon w ultra :)

« 23 Cze 2020, 18:24 »
No według stravy to z miernika...

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 23 Cze 2020, 19:12 »
Czarka dane Strava podaje z miernika, dlatego wydają się trochę dziwne. Raczej kwestia złego działania miernika, bo postojów przecież nie powinno wrzucać do średniej. A z kolei średnia 34,5 z mocą 175 watów to też raczej niemożliwe.

Dzięki, dzięki Panowie :) A na PP w Ultra szykuje się coś ciekawego. Zobaczymy jak to wyjdzie. Po P1000J zobaczycie ;)
Na Pierścieniu to pewnie powalczycie mocno o zwycięstwo, nie wiem czy Kosma jeszcze jedzie, bo jest na liście rezerwowej. A BBT też się bardzo ciekawie zapowiada, bo tam będą prawie wszyscy najmocniejsi i dojdzie Bogdan Adamczyk, on za wiele imprez nie jeździ, ale jak już jedzie to rzadko kiedy przegrywa, ostatnie dwa BBT wygrał solo, a 2014 był drugi w open ;)

Za to wlicza się jak jedziesz na zjeździe. Ja np zawsze mam mniejszą moc średnią w górach niż na płaskim.
To też chyba zależy jak masz ustawione, bo w Garminie można ustawić, że nie wlicza zer do średniej mocy, czyli jak nie kręcisz na zjeździe to nie wliczy tego do średniej (tak liczy np. średnią kadencję). Ale dla mocy to nie ma sensu, bo wtedy będzie sztucznie zawyżona. W górach też mi wychodzi mniej, bo choć na podjeździe więcej jest watów, to na zjeździe z reguły kręci się sporo mniej niż na płaskich odcinkach. Tak samo jadąc z wiatrem jakoś sporo ciężej idzie tę samą moc uzyskać co pod wiatr

« 23 Cze 2020, 19:22 »
W górach jest sens patrzeć na średnią ważoną w Stravie i znormalizowaną w garminie. One wtedy uwzględniają fakt, że na zjazdach się nie pedałuje prawie. Na płaskim obie wartości są zbliżone więc czysta średnia jest reprezentatywna, stąd wnoszę, że Czarek albo zalał Stages albo się maskuje np. Za pomocą fitfiletools.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 23 Cze 2020, 21:38 »
czyli BBT ponizej 34:30 można sie spodziewać.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum