Łożysko w piaście złapało mi luzy. Oznaczenie to 61903 RS. Dwa razy już kupiłem w necie zamienniki i okazuje się, że nie ma żadnego standardu odnośnie wymiarów, pomimo jednorodnego oznaczenia. Każde ma inną średnicę wewnętrzną, nic do siebie nie pasuje. Zresztą sprzedawcy też niechętnie podają jakiekolwiek wymiary, więc sprawa dość szemrana.Tuleja wchodząca w łożyska w piaście ma 17,8mm. Koło to Fulcrum Racing 77. Ktoś ma pojęcie gdzie i jak szukać odpowiednika? Czy pozostaje wycisnąć je i iść do sklepu stacjonarnego?
Każde ma inną średnicę wewnętrzną, nic do siebie nie pasuje.
Tuleja wchodząca w łożyska w piaście ma 17,8mm. Koło to Fulcrum Racing 77. Ktoś ma pojęcie gdzie i jak szukać odpowiednika? Czy pozostaje wycisnąć je i iść do sklepu stacjonarnego?
Kilkanaście stron wcześniej jest wyjaśnienie, że łożyska mają też jakąś klasę dokładności wykonania. Te ze słabą klasą nie trzymają wymiarów, tez z lepszą trzymają, ale są drogie.
Wymieniałem kiedyś łożyska w piaście. Niestety nie pamiętam marki. Oznaczeń nie miało więc trzeba było dobrać po wymiarach. Kupiłem takie: 18307 2RS Czyli otwór 18 mm, średnica zewnętrzna 30 mm, grubość 7 mm. Czyli szukaj po wymiarach raczej.
Mam sporo spinek Connex niby 6/7/8, ale są zbyt wąskie
Z allegro, uważam już na spinki z nieznanych źródeł, bo raz mocno wtopiłem. Używasz łańcucha 6-rz? Te pod 7 rzędów mają 7,3 zamiast 7,8 mm i z nimi nie ma problemu.