Autor Wątek: [Technika] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 233014 razy)

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Bez problemu.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Suport Pressfit o przebiegu 21 tys. kilometrów, szosa. Nic się nie dzieje, nigdy nie ruszany. Nie lubię wymieniać działających części. Z drugiej strony cyfra już chyba solidna i warto pomyśleć nad wymianą?

Może się to posypać jakoś nagle?

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
20tys na suport to nie jest jakaś straszna liczba, u mnie na szosie to żyją tak koło 30-40tys. I dawało się wykryć ten punkt kiedy warto to zmienić, nie był to proces zero-jedynkowy, tylko objawiało się stopniowym, coraz większym luzem na korbie. W przypadku press-fitów wiele zależy od konstrukcji ramy, czy suport jest nią mocniej oudowany, czy mniej. Np. w fullu zdycha mi sporo szybciej; raz, że teren, dwa właśnie inna konstrukcja ramy i tam to rzeczywiście dość szybko strzelało.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Dzięki za opinię. Obawiam się, że na takim MRDP jest już wystarczająco dużo czasu i sposobności by się to zdążyło posypać. A w byle jakim serwisie na trasie mi tego chyba awaryjnie nie wymienią od ręki?

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Kupował ktoś coś kiedyś od nich? Niby wysyłają z Germanii, więc ominęłoby mnie vatocło, ale jak z wytrzymałością takich wynalazków?

https://www.flyxii.com/page5?product_id=138

Offline Mężczyzna MCsubi

Kilka lat temu robiłem koła do szosy na ich obręczach - wrażenia pozytywne a koła kręcą się do dzisiaj.

Czyli powiadasz, że jakoś się to trzyma?

Przegrzebuję fora i opinie są dość mocno mieszane - ciekawe czy chiński karbon dostając po dupie w terenie będzie powoli pękać czy ino raz ;P

Offline Mężczyzna MCsubi

Zdziwiłbyś się, w ilu markowych kołach są ich obręcze. Ale o ramach nic nie wiem. Normalnie zrobiony laminat powinien pierw zacząć trzeszczeć, potem robi się miękki (bo trzyma tylko karbon), a na końcu dopiero pęka. Ja na połamanej ramie karbonowej przyjechałem z Włoch i jeszcze pojechałem na zlot poziomów, nie pękła do końca. Co innego aluminium - to potrafi strzelić bez ostrzeżenia, zwłaszcza kierownica.

Zdziwiłbyś się, w ilu markowych kołach są ich obręcze.

Właśnie dlatego, że produkują na zlecenie wielu producentów się im przyglądam ;)
Choć wizualnie mi się to zupełnie nie podoba, to jednak.. kosztuje mniej niż stal, która łaskawie i tak nie chce do nas przyjechać z Brytanii...

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
... to jednak.. kosztuje mniej niż stal, która łaskawie i tak nie chce do nas przyjechać z Brytanii...
To znajdź kogoś na miejscu kto Ci to kupi i normalnie wyśle.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna LXVII

• Miasto: Ostrów Wlkp.
  • Na forum od: 01.07.2015
Tłukę w szosie stożki od flyxii od kilku lat i nic się nie rozlatuje.

To jest jedna z tych firm, gdzie zakup jest w miarę bezpieczny.

L.

Z moich analiz wynika, iż Orbea Terra stosuje ten frameset, przy okazji wyceniając go dwukrotnie drożej ;P
Jedyny dodatkowy feature to oczka w widelcu...

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Nieznaczne, odczuwalne bicie (1 miejsce) opony 2,4", koło przednie, mtb. Mimo lubrykantów na rant, maks. ciśnienia, bez odp. klucza nie jestem w stanie tej idealnie ułożyć. - Czy ma, mieć może to wpływ na żywotność (łożysk) piasty (tego się obawiam)?

Dziękuję.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna MCsubi

Czyżby Schwalbe?
Wpływu na łożyska nie ma, ale czasem hamulec ma tendencję do łapania w 1 miejscu i robi się łysy placek.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Niekoniecznie. Ja mam tak z oponą oznaczoną jako Giant. Po trzeciej próbie się poddałem.
Z tym że u mnie to może być efekt resztek tego syfu uszczelniającego, których nie dałem rady usunąć.
Na szczęście poza gładkim asfaltem tego nie czuję, a 50mm szerokości mam nie po to żeby po gładkim asfalcie jeździć.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum