Krótko: co myślicie o BB-7?Kiedyś było że to najlepsze mechaniki i w ogóle, ale lata mijają, pojawiły się TRP, hydrauliki dojrzały itd.Tyle że BB-7 mogę kupić za 160 PLN a TRP za trzy razy tyle.
Ps. Odnośnie skromnego wpisu DiDżeja. Na wyprawach, w górach Jordanii i Alpach jego Avidy przejechały bez żadnych problemów a hydrauliki na obu wyprawach, choć u różnych ludzi, takowe problemy miały.
Hej!Po założeniu nowego łańcucha i skuciu go pinem (łańcuch shimano i oryginalny pin) w miejscu połączenia ogniwa nie są całkiem luźne względem siebie. Kiedy kręcę na luzie korbą, to łańcuch w tym miejscu pozostaje lekko zakrzywiony. Mam obawy, czy nie będzie to powodowało jakichś problemów w czasie jazdy, a nie bardzo jest czas na przetestowanie, bo jutro rano mam wyjazd na kilka dni.Co o tym myślicie?
Przy prawidłowo zamontowanych BB7 jedyne ustawienia to 10s na przekręcenie 2 pokręteł o 1 klik, gdy klameczka zaczyna trochę głebiej wpadać.
Zgadzam, no może 30s Ustawienie po wymianie klocków, choć dłuższe niż w hydraulikach, też po dwóch, trzech próbach nie stanowi dla mnie jakiegoś wyzwania, aczkolwiek pewnie zajmuje pewnie ciut więcej czasu niż przy hydraulikach. Ciut