Przy tarczach 160mm i mocowaniu IS nie masz żadnego adaptera
Ale to nie chodzi o pojedyncze ustawienie przy wymianie klocków.
Cytat: maper w 16 Sie 2021, 16:59Hej!Po założeniu nowego łańcucha i skuciu go pinem (łańcuch shimano i oryginalny pin) w miejscu połączenia ogniwa nie są całkiem luźne względem siebie. Kiedy kręcę na luzie korbą, to łańcuch w tym miejscu pozostaje lekko zakrzywiony. Mam obawy, czy nie będzie to powodowało jakichś problemów w czasie jazdy, a nie bardzo jest czas na przetestowanie, bo jutro rano mam wyjazd na kilka dni.Co o tym myślicie?Minimalnie za mało albo za dużo ten pin wszedł, to często się zdarza przy zakładaniu łańcucha. Ja w takiej sytuacji ruszam lekko pinem za pomocą ściągacza w jedną i druga stronę aż zacznie pracować bez zagięć, czasem wystarczy nawet poruszyć ręką łańcuchem.
Hej!Po założeniu nowego łańcucha i skuciu go pinem (łańcuch shimano i oryginalny pin) w miejscu połączenia ogniwa nie są całkiem luźne względem siebie. Kiedy kręcę na luzie korbą, to łańcuch w tym miejscu pozostaje lekko zakrzywiony. Mam obawy, czy nie będzie to powodowało jakichś problemów w czasie jazdy, a nie bardzo jest czas na przetestowanie, bo jutro rano mam wyjazd na kilka dni.Co o tym myślicie?