Miałem nawet pisać o przespawaniu piwotów Kolega chyba płacił za spawanie rzędu 30 zł ()...
Jest to pozostałość po przeróbce piasty przedniej z dynamem Shimano DH T901 na zacisk QR.Jest to oś sztywna, czy adapter jakiś.Wymiary:Średnica osi 8mm.Dystans (tulejka wchodząca w widelec): 15mm.Długość pod standardową piastę przednią: 100mm.
Jak na tył to 4-6 zębów, ale nigdy mi te adaptery nie działały, przerzucanie się kaszaniło,szczególnie na stalowych hakach.
Ja próbowałem rozszerzyć zakres tylnej Campy SR z 2012, czyli przed zmianami, bo kupiłem kasetę Potenzę 11-32 (mój stary Chorus 11-27 był jednak niewystarczający na cięższych podjazdach). Krótki wózek Campy jest baaardzo teoretycznie w stanie obsłużyć kombinację 50-34/11-32, ale o jakąś awarię nietrudno, a znalezienie tego modelu z tamtych lat z długim wózkiem graniczy z cudem (albo znalezienie długiego wózka jako części zapasowej, a i tutaj podobno korpus przerzutki był inny w obu długościach, więc kompatybilność tego elementu to też zagadka). Nie zagrało mi to z adapterem przy stalowej ramie - działało jako-tako 3/4 kasety, reszta skakała. P.S. Gdyby ktoś miał namiar na tył Campy SR przed liftingiem z długim wózkiem, ozłocę.