Co to były za kółka? Bo ja kupowałem takie (tacx)
To może zmień korbę na 3-rzędową i wstaw coś zamiast największego blatu? A mnie tam brudzenie gaci nie przeszkadza - do tego przecież są... i tak się je pierze po każdym użyciu, kolor spójny ze smarem na łańcuchu
Cześć. Mam korbę Deore M6000 (tarcze 32/22), próbuję założyć jakąś osłonę żeby nie brudzić spodni.
Sprawdzałem. Co prawda olej parafinowy ale u mnie łańcuch i tak był usyfiony.Chyba, że myślisz o gotowaniu w parafinie itp. To się nie sprawdza na długiej tygodniowej trasie. Za dużo kilometrów.
Na wyprawę brałem parafinę rozpuszczoną w benzynie ekstrakcyjnej lub mieszance benzyny i izopropanolu (rozcieńczalnik, czy tam rozpuszczalnik ekstrakcyjny). Trudno mi do końca powiedzieć, czy rzeczywiście się sprawdza. Tak średnio byłem zadowolony z działania, ale też nie bardzo miałem czas dobrze nasmarować.
Robię taką emulsję z parafiny, olejów parafinowych i teflonu. Ma konsystencje papki/stalego smaru (bez rozpuszczalników).Sprawdza się tak na 200km i trzeba dosmarowywać.A co 1 tyś. szejkowanie i gotowanie w takim roztworze (parafina + olej)
Chcesz powiedzieć że na 2 tygodniowy urlop zabierasz garnek i gotujesz łańcuch?