Autor Wątek: [Technika] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 233080 razy)

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
Na czym polega różnica pomiędzy tymi kierownicami?

https://a.aliexpress.com/_uIZbyJ

https://a.aliexpress.com/_vk56xZ

W MTB mam kierownicę z pierwszego sklepu i jest spoko, więc o jakość się nie martwię.

Offline Mężczyzna lechulysy

• Miasto: Międzylesie
  • Na forum od: 21.01.2019
mam manetkę sram X9 9rz z przerzutka X9, przy czym przerzutka sie skonczyla; chciałem kupić jakąś używaną X9, ale nic ciekwaego nie widzę na olx'ie

pytanie: co bedzie wspolpracowalo z ta manetką? czytałem gdzies, ze przerzutki Shimano 10rz moga byc kompatybilne: beda? jakby ktos mial praktyczne doswiadczenie, ze dziala to prosba o podeslanie nr modelu żebym kupił właściwą

z gory dziekuje za pomoc
Leszek
Leszek

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
Jaką owijkę polecacie do kierownicy?

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
Właśnie miałem o to pytać. Zastosowanie szutro terenowe.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Jaki kolor?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Czerwony

Mam czerwoną i dwie brązowe z tej serii:

https://a.aliexpress.com/_u6cTXg

O dziwo brązowe mają nieco różne odcienie. Owijki są miękkie, łato się czyszczą, są elastyczne i świetnie się układają na kierownicy. Są bardzo dobrej jakości. Poza czarną.. która jest najgorszym syfem jaki na oczy widziałem i wszystko co możliwe jest z nią nie tak.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019

Różowe się szybko brudzą i potem taka brudna ta kierownica jest. Także polecam ciemne, a najlepiej czarne. A jakie to nie ma moim zdaniem większego znaczenia. Jakiś Accent czy Pro u mnie spokojnie się sprawdzają. Jak kto lubi mieć owijkę za "pińcet" to też może sobie kupić.

Jeśli używasz korkowej owijki, to oczywiście, że będzie usyfiona. Mnie czerwone z mikrofibry/poliuretanu brudu w sposób łatwo zauważalny nie łapały. Oczywiście po kilku latach taka owijka nieco ciemnieje od brudu, ale dalej wygląda względnie estetycznie.

Korek jest jak dla mnie ok - za darmo wezmę - ale szybko łapie brud i jest niezbyt wytrzymały, więc nawet kilkanaście złotych za taką owijkę nie jest dobrą inwestycją.

Offline Mężczyzna Włod

• Na forum od: 04.04.2011

Różowe się szybko brudzą i potem taka brudna ta kierownica jest. Także polecam ciemne, a najlepiej czarne. A jakie to nie ma moim zdaniem większego znaczenia. Jakiś Accent czy Pro u mnie spokojnie się sprawdzają. Jak kto lubi mieć owijkę za "pińcet" to też może sobie kupić.
Czarny zdecydowanie lecz pińset to nie moja bajka. Max 80zl. Mam zwykłą z tfu tfu dekatlona  i jest słaba.

Popatrz na owjki Metody. Nie kosztują 500 tylko 55 zł. Moje wprawne oko mówi mi, że będzie bardzo dobra. Zdaje się być gruba/miękka, a do tego materiał zewnętrzny łatwy do czyszczenia i wytrzymały. Coś jak te linkowane, albo Fizik Microtex, który również byłby idealny, gdyby tylko nie był twardy jak kamień.

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
Szukam porady w sprawie działania poniższych komponentów:

Kaseta Shimano xt8100 12rz.
Przerzutka Sram GX EAGLE lunar 12rz.
Łańcuch Sram X01 lub XX1?

Będzie dobrze współpracować?
Ewentualnie zamiast lancucha Sram, dać Shimano 12s.

Przy 12 rzędach mtb można wszystko mieszać. Sugerowałbym jedynie mieć zestaw manetka + przerzutka tej samej firmy jeśli to możliwe - różnice w uciągu praktycznie zerowe, ale mimo wszystko lepiej trzymać się zestawu żeby działało perfekcyjnie.

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
Wszystko jest na komponentach Sram, tylko kaseta Shimano. A jak to jest z łańcuchami Shimano 12s, czytałem że lepiej ich nie używać na kasetach Sram, ze względu na trochę inna budowę.

Offline Mężczyzna qrs

• Miasto: Wyszków
  • Na forum od: 19.12.2019
Mam problem z piszczącymi hamulcami (sram apex hydrauliczne). Po wymianie klocków pierwsza jazda była Ok potem zaczęły piszczeć, kolejna regulacja pomogła na chwilę i znowu piszczą. Nie podczas hamowania tylko podczas jazdy, przeprowadzania roweru. Macie pomysł jak to wyeliminować?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum