Czy piaste z dynamem DH-T708 mogę zamocować pod zwykłym szybko zamykacz? Znalazlem nową z kołem w dobrej cenie więc to ważne. Jest do tego oś _ wygląda na sztywną.
Przypomnijcie mi czy na poziomie 10 rzędów wszystkie kasety pasują do wszystkich bębenków czy muszę wybrać właściwą kasetę do swojego koła ?
Akurat posiadam taką piastę Aby ją zamontowac w standardowym widelcu, musiałem ją przerobic pod QR.Oryginalna oś (wygląda na sztywną) nijak nie dała się zamontować do mojego widelca - zbyt duża średnica osi.
Czekać aż się ułoży czy też wymieniać kasetę. Odkryłem jak wadliwa jest metoda sprawdzania przymiarem. Nie uwzględnia tego, że różne zębatki mają różne zużycie. Przypomnijcie mi czy na poziomie 10 rzędów wszystkie kasety pasują do wszystkich bębenków czy muszę wybrać właściwą kasetę do swojego koła ?
Chwila, ja jeszcze nie zdążyłem zapleść na niej koła. Zakładałem jednak samą piastę testowo do zwykłego widelca i nie miałem problemu. Coś przeoczyłem??
Cześć, muszę zmienić kółka od przerzutki GRX400, ale ciężko je dorwać. Zatem w grę wchodzą zamienniki - może ktoś coś polecić? Te od XT, albo innej Tiagry będą ok?
Cytat: walsodar w 24 Kwi 2022, 11:02Cześć, muszę zmienić kółka od przerzutki GRX400, ale ciężko je dorwać. Zatem w grę wchodzą zamienniki - może ktoś coś polecić? Te od XT, albo innej Tiagry będą ok? Wszystkie kólka będą pasować, tylko trzeba zwaraca uwagę na szerokość.
Ja tam nie wiem. Po prostu używam kółek, które mają tyle zębów co oryginały, tylko lepsze łożyska.