Autor Wątek: [Technika] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 233110 razy)

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
Czy są jakieś sensowne adaptery/redukcje by wentyl FV pompować kompresorem z końcówką AV? Kiedyś były nakrętki, ale słabo działały.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Mam przejściówki, nie miałem problemów.
Nie bardzo wiem co tam może nie działać, jeśli tylko są właściwe wymiary.

Offline Mężczyzna Antracyt

• Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
Czy są jakieś sensowne adaptery/redukcje by wentyl FV pompować kompresorem z końcówką AV? Kiedyś były nakrętki, ale słabo działały.

Zainteresowany tematem sprawdziłem w internecie i jest tego mnóstwo. Różne końcówki pojedyncze i w zestawach.

Mnie zainteresował brelok: https://rowerowy.com/sklep/czesci/detki/akcesoria/prod/xlc-av-dv

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014

Zainteresowany tematem sprawdziłem w internecie i jest tego mnóstwo. Różne końcówki pojedyncze i w zestawach.

Mnie zainteresował brelok: https://rowerowy.com/sklep/czesci/detki/akcesoria/prod/xlc-av-dv

tak się zastanawiam, po co brelok na rowerze

Offline Mężczyzna Antracyt

• Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike

tak się zastanawiam, po co brelok na rowerze

Przy kluczach będzie zawsze przy mnie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
Jest to jakiś pomysł by nie zgubić przejściówki.
Drugim jest po prostu nakręcenie przejściówki na wentyl i zostawienie jej tam na stałe (albo lepiej dwóch przejściówek na oba wentyle, bo to taki bzdet że wysyłka kosztuje więcej niż przejściówka) .

Kòpôcz

• Gość
Potwierdzam, że przejściówki działają spoko - może w Twojej zgubił się uszczelniający oring? Ja zawsze mam taką przejściówkę w pudełeczku z łatkami w podsiodłówce?
Przejściówki kupowałem w sklepach stacjonarnych, takich z rowerami i serwisem dla zwykłego ludu traktującego rower z mniejszą od nas atencją.

• ~(FSM)~
Która kaseta jest w lepszym stanie?

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Jak i czy serwisujecie łożyska kółek tylnej przerzutki shimano (taka tulejka w tym kółku i dwie blaszki po obu stronach).

Ja tam zawsze ŁT44 dam do środka, ale zastanawiam się, czy to ma w ogóle sens, bo pewnie po pierwszym deszczyku już go tam nie będzie.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Ja nie serwisuje. Zdarzyło mi się kilka razy je rozkręcić, ale bardziej z ciekawości, niż przemożnej chęci serwisu

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Ja był powiedział tak. Ogólnie w lepszym sumie jest ta górna. Wyjątkiem jest czwarta koronka, która jest zyżyta ponadnormatywnie w stosunku do innych. Dolna jest zużyta mocniej, ale bardziej równomiernie. Weź górna i przełóż 4 koronkę jeżeli możesz

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Ja nie serwisuje. Zdarzyło mi się kilka razy je rozkręcić, ale bardziej z ciekawości, niż przemożnej chęci serwisu
Mi po około 30k się kończą i wymieniam na nowe :)

• ~(FSM)~
Kiedy należy wymienić siodełko? Po określonym czasie, czy wypełnienie przestaje pełnić swoją funkcję?

Ja był powiedział tak. Ogólnie w lepszym sumie jest ta górna. Wyjątkiem jest czwarta koronka, która jest zyżyta ponadnormatywnie w stosunku do innych. Dolna jest zużyta mocniej, ale bardziej równomiernie. Weź górna i przełóż 4 koronkę jeżeli możesz

Kaseta jest skręcona na małą śrubę torx, nie mam takiego klucza. :/

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Kiedy należy wymienić siodełko? Po określonym czasie, czy wypełnienie przestaje pełnić swoją funkcję?

Jak robi się niewygodnie?

Czy uważacie, że próba spiłowania tych wyciśniętych części metalu na zębach ma sens?
« Ostatnia zmiana: 30 Lip 2022, 22:07 Król Julian »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum