Autor Wątek: [Technika] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 233154 razy)

Offline Mężczyzna wojtas71

• Miasto: Kraków/Kielce
  • Na forum od: 20.04.2013
@marek.dembowski To trochę wygląda, przypomina zacisk w hamulcach tarczowych ;

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
Suport pressfit Shimano MT800-PA należy przesmarować przed wciskaniem w mufę? Różne opinie słyszałem. Ja bym przesmarował delikatnie, co sądzicie?

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
Z którego roku mogą być te hamulce?

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014

• ~(FSM)~
Nie są podobne do modelu Expert ani MX. OEM?

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Pilna sprawa :icon_exclaim: Rozważam kupno takiej korby. Warto? Będzie to pasować do suportów w stylu Shimano HT2?

https://www.olx.pl/d/oferta/korba-mtb-3x9-fsa-team-issue-carbon-764g-CID767-IDS6Nry.html
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
Owijka do gravela. Co polecacie? Trwała i miesista  by lekko tłumika słabsze szutry.

• ~(FSM)~
Kupiłem zaciski Tektro Aeries. Próbowałem dokonać regulacji prawej okładziny, ale regulacja nie działa - tj. można poruszyć troszkę w prawo lub w lewo, nie wpływa to jednak na odległość okładziny od korpusu.
Jak to naprawić?

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Ktoś ma porównanie między Schwalbe Silento, a Conti Ride Tour? Które się toczą z mniejszymi oporami?

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
Pamiętam Silento, bodajże 2, gdzieś sprzed 10 lat; bieżnik na środku był czysto umowny i szybko się wytarł do postaci slicka, miękka guma łapała jakieś opiłki i drobne kamyczki, sprawiała też wrażenie klejenia się do asfaltu. Z prędkością te opony mi się nie kojarzyły. Ale może się zmieniło...

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Aktualnie jest na rynku wersja trzecia - ciekawe czy cokolwiek się zmieniło.. Dzięki za opinię  :icon_smile2:

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
Owijka do gravela. Co polecacie? Trwała i miesista  by lekko tłumika słabsze szutry.

W swoim Marinie zawinąłem Pro Sport Comfort. Wybór raczej budżetowy, ale póki co jestem zadowolony, służy nieco ponad rok. Gruba i miękka, nie podkładałem żadnych żelów pod nią. Trudno mi się wypowiedzieć co do trwałości, bo nie zaliczyła jeszcze solidnego szlifu. :)

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011

W swoim Marinie zawinąłem Pro Sport Comfort. Wybór raczej budżetowy, ale póki co jestem zadowolony, służy nieco ponad rok. Gruba i miękka, nie podkładałem żadnych żelów pod nią. Trudno mi się wypowiedzieć co do trwałości, bo nie zaliczyła jeszcze solidnego szlifu. :)
Wezmę pod uwagę. Podziękował

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Gripy Oury.

Owijki od Chińczyka są bardzo dobre i miękkie
https://a.aliexpress.com/_EIWXUc9
Choć trafiła mi się wpadka, która zakończyła się 100% zwrotu środków.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
Powiedzcie mi, do czego służą te śruby:

Nigdy czegoś takiego nie miałem w żadnym ze swoich rowerów. Wygląda jakby miała to być jakaś regulacja adaptera hamulca. Przyjąłbym nawet takie wyjaśnienie, ale w tym rowerze od strony napędu są takie same śruby. Ki czort? Ostre koło też to nie jest, więc nie trzeba w ten sposób napinać łańcucha. Moje pomysły się kończą, podpowiedzcie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum