Autor Wątek: [Technika] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 233158 razy)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Może poszukaj w okolicy firmy zgrzewającej plastik będzie szybciej i większa szansa na sukces.
Tak bym zrobił najchętniej, ale niestety nie znam
Jeszcze jest nadzieja znaleźć coś w Łodzi w Polimexie.
Polimex. Dzięki. Wyguglam.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Może poszukaj w okolicy firmy zgrzewającej plastik będzie szybciej i większa szansa na sukces.
Tak bym zrobił najchętniej, ale niestety nie znam

Leniuszek

https://weldplastic.pl/
https://www.automix-lodz.pl/naprawa-tworzyw-sztucznych.php
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

No nie żartuj. Przecież to jest naprawa samochodów?

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
    • Wuj Tom w podróży
Tu chodzi o narzędzia. Jeżeli mają coś więcej niż lutownice to już mogą pomóc ;)

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
Zadzwoń do Kanfora na Dąbrowskiego w Łodzi. Może coś poradzą.
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

THX - Both

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Czy przednia przerzutka MTB będzie działać w współczesną klamkomanetką szosową? (załóżmy, że to Tiagra 4700).

Nowsze przerzutki szosowe mają dłuższe ramię i coś się tutaj podobno zmieniło w kwestii uciągu.
Czy da się naprawić takie oderwanie się ekspresu od materiału PCV. Pierwotnie to było chyba zgrzane, ale się rodzieliło.
Proszę jeszcze raz o zdjęcie, bo u mnie się nie wyświetla.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Jeszcze raz obrazek

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Dalej nic ;/ Ani w aplikacji, ani w przeglądarkach.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
Cześć,
Aktualnie w swoim Fuji sportif mam koła z tarczami na 6 śrub, przód sztywna oś, tył zacisk QR. Zamówiłem już nowy komplet kół od dandy horse i tam w obydwu kołach mocowanie tarcz jest CenterLock czyli patent shimano. Pewnie będę musiał kupic nowe tarcze i mam pytanie jakie nakrętki do tarcz  powinienem kupić do takiego zestawu. Z tego co widziałem są chyba dwa rodzaje, na tył taka nakrętka z wewnętrznymi ząbkami na klucz do kaset, na przód taka z zewnętrznymi ząbkami na klucz do korb hollowtech II. Moze jakieś inne są jeszcze nakrętki? Czy na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę przyv tym zestawie odnośnie tarcz? Z tego co patrzylem to zazwyczaj w zestawie z tarczą mają nakrętki te na tył,przynajmniej na popularnym serwisie aukcyjnym.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Możesz kupić adapter centerlock na 6 śrób. Jest od razu z nakrętką i nie trzeba wymieniać tarcz.
Wyjdzie niewiele drożej niż sama nakrętka.

https://allegro.pl/oferta/adapter-shimano-centerlock-na-6-srub-sm-rtad05-13187758478
lub taki :
https://allegro.pl/oferta/adapter-baradine-bc-02-center-lock-tarcza-6-srub-12101223908

Jeśli chodzi o klucz to jestem zwolennikiem tego od kaset (wewnętrzne ząbki w nakrętce).

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
    • Wuj Tom w podróży
Jedyna przypadłością takich adapterów (testowałem 2 różne) jest niewielki luz na połączeniu tarczy z adapterem. Nie jest niebezpieczny ale trochę upierdliwy na początku potem człowiek już go nie zauważa.

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
Ok dzieki za podpowiedź z adapterem, zastanowię się nad tym.
A gdybym jednak chciał kupić nowe tarcze to co z tymi nakrętkami? Jest tak jak pisałem i potrzebowałbym dwóch różnych?

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013
Te zewnętrzne nakrętki centerlock są po to żeby nie było problemu z grubszymi osiami, te wewnętrzne nie kolidowały z QR i chyba 12mm. Dla spokoju wziąłbym tarcze z zewnętrznymi nakretkami.

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
Trochę crosspostuję, bo pisałem już w Giełdzie ale może kto co doradzi...
Nieopatrznie zanabyłem ramę po elektryku z myślą złożenia zwykłego roweru (uczciwy sprzedawca zapewniał, że się da :D) Jako niezelektryfikowany uprzednio nie miałem świadomości, że rozstaw tylnych widełek wyniesie aż 150 mm i wkładając tylne koło nieźle się nasiłowałem. Weszło ale pręży i przy wymianie znów będzie potrzebna przemoc. Rower finalnie nie dla mnie i mogą być pretensje. Pomyślałem wymienić oś na dłuższą niż klasyczne 145 mm - optymalnie byłoby 160 mm - ale w przyrodzie nie występuje. Może ktoś posiada w przydasiach albo ma jakieś namiary?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum