Ułamało mi się w garminie . Jakieś patenty na ten problem może znacie?
Można takie kupićMożna kupić plik i wydrukować
Na starej nakrętce widać jakąś blaszkę. To część bębenka? Co tu się właściwie wydarzyło? I dlaczego? Przecież ten element nie pracuje podczas jazdy.
Czy te uchwyty w garminach to się łamią same z siebie, czy przy wywrotce, czy z powodu jakiś trefnych uchwytów?
Blaszka/podkładka w tym miejscu? To nie mogło działać.
Cytat: sinuche w Dzisiaj o 17:26Blaszka/podkładka w tym miejscu? To nie mogło działać.Oczywiście, że mogło i działało, to jest normalny układ w wielu kasetach Shimano, przede wszystkim tych MTB. To jest bardzo cieniutka blaszka, pewnie po to, żeby zmniejszyć szansę na zapieczenie.
sprawdź czy nakrętka kasety nie siedziała w gwincie bębenka zbyt płytko
Nie spotkałem się z kasetą z takimi blaszkami (jeżdżę na Shimano), po to są zabki by się zazębiało
Bardziej podejrzewam, że jakiś mało rozgarnięty serwisant wpakował tam blaszkę bo tak mu pasowało.
Pierwsze słyszę Nie spotkałem się z kasetą z takimi blaszkami (jeżdżę na Shimano), po to są zabki by się zazębiało.Bardziej podejrzewam, że jakiś mało rozgarnięty serwisant wpakował tam blaszkę bo tak mu pasowało.Z technicznego punktu widzenia taka podkładka w tym miejscu jest bez sensu.
Ale ona tak będzie siedzieć. Po nałożeniu wszystkich koronek one dość mocno wystają ponad krawędź bębenka. Siłą rzeczy po dokręceniu chwycą tylko początkowe zwoje:
/.../I spotykałem ten element na niejednej kasecie, jest tam umieszczony celowo, to nie jest żaden przypadek. /.../
Cytat: sinuche w 4 Maj 2023, 17:42Pierwsze słyszę Nie spotkałem się z kasetą z takimi blaszkami (jeżdżę na Shimano), po to są zabki by się zazębiało.Bardziej podejrzewam, że jakiś mało rozgarnięty serwisant wpakował tam blaszkę bo tak mu pasowało.Z technicznego punktu widzenia taka podkładka w tym miejscu jest bez sensu. Nie wprowadzaj ludzi w błąd, skoro się nie znasz na tym temacie.