Autor Wątek: [Technika] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 232732 razy)

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
Ile może kosztować malowanie proszkowe ramy? Ma ktoś namiar na Poznań lub okolice aby to zrobić?
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Kolega chyba mówił o 300 zł.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
Nie wiem ile w Poznaniu ale w Szczecinie koło 150zł (z dwa lata temu :) )
Ale.. szukaj takich co malują np alufelgi, dopytaj czym piaskują (niech pokażą Ci coś wypiaskowanego). Bo bywają prawdziwi rzeźnicy wśród malarzy.
Im delikatniejsza, lżejsza rama tym byłbym ostrożniejszy.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Kolega właśnie narzekał, że wcześniej malowali za 100 zł (?), a potem mocno podnieśli ceny.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
za 300zł to ja całe ramy kupowałem, nowe. Straszna ta inflacja.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna rmk

Rama to stare i wysłużone aluminium, pełne najróżniejszych zarysowań. Z chęcią pomalowałbym sam ale gdy o tym poczytałem to nie ma to racjonalnego uzasadnienia. Do 150zł jeszcze mogę zapłacić ale więcej to mija się w tym wypadku z celem  :)

Offline Mężczyzna wojtas71

• Miasto: Kraków/Kielce
  • Na forum od: 20.04.2013
Zamiast gwiazdek używam tego

Prostota i elegancja. Na minus zapewne większa masa.

Wygląda (działa) jak korek z dawnych termosów i termoforów  ::) Ta masa zwiększona zdecydowanie  :P

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
Kolega z Poznania korzysta od lat z tej malarni:
http://www.malmet.poznan.pl/?fbclid=IwAR3rtU8bvsG8vas4T0M3Y2OmDlawy8-NMJTe6_tKU8ZanqodYqxcNNcTf78
Za widelce ostatnio płacił 150zł.

Offline Mężczyzna 365

• Na forum od: 27.02.2018
Kiedyś kilka lat temu, pytałem o malowanie w Luboniu i "po znajomości" chcieli stówkę. Cena 150-200 pewnie na dzień dzisiejszy...

Nie wiem z której strony Poznania wygodniej ale możesz zerknąć na Konarzewo ul. Dopiewska, firma nazywa się Mal-Bud, a obok za płotem jest jeszcze jedna o tym samym profilu. Nie pytałem o ceny ale warto sprawdzić. Na zadupiu może być taniej niż w centrum.
Paweł.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
A malował ktoś kiedyś karbon? Chętnie wideł w szosie bym przemalował, bo oryginalny się poszedł paść, a ten który włożyłem na szybko (i został na stałe) nijak nie pasuje...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna rmk

Oddałem właśnie ramę do malowania, 120zl razem z piaskowaniem. Jak odbiorę to wystawię opinie na tak lub na nie i powiem gdzie 😁

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Zaczynam dopiero przygodę z systemem bezdętkowym. Na razie zaprzyjaźniamy się z pewnymi oporami (od wczoraj widać coś jakby pierwsze przebłyski światła, ale jeszcze nie jestem pewien czy to wyjście czy pociąg  ;))
Próbuję zrozumieć niektóre rozwiązania i nie wszystko mi się udaje.
Np to: https://www.trezado.pl/turborepair.html

Jak rozumiem żeby to zaaplikować wykręcam wkład zaworu, czyli to:
i ładuję zawartość pojemnika do wnętrza opony, pompując ją jednocześnie.
A dalej co? Odłączam pojemnik, wkręcam zawór, w międzyczasie powietrze wylatuje, a ja pompuję od nowa?

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Oddałem właśnie ramę do malowania, 120zl razem z piaskowaniem. Jak odbiorę to wystawię opinie na tak lub na nie i powiem gdzie 😁

Także jestem ciekaw, na co można liczyć w takiej kwocie - w sumie to cena niższa aniżeli samodzielny zakup chemii i malowanko  :icon_surprised:

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Nie wykręca się zaworów do sprayu naprawczego. W sumie takie rzeczy ze 30 lat są na stacjach benzynowych, a że 20 zamiast kół zapasowych w nowych autach.

Offline crust

• Miasto:
  • Na forum od: 21.08.2013

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum