Korba Deore 3 zębatki przebieg 53 tkm, support accent na kwadrat 32 tkm. Po 200-300 km śruba od strony zębatek się odkręca i prawe ramię korby chodzi na boki.Dobijam korbę i zakręcam śrubę, mimo to po kolejnych 200-300 km znowu się luzuje i tak w koło Macieju.Czy problemu upatrywać w korbie czy wyrobił się może trzpień supportu?
Jaki klej do drewna?Kupiłem w śmiesznej ceny przyczepkę towarową ze zwrotów. Nie wiem już, czy to moja wina, ale w jednym miejscu jest rozwarstwienie sklejki.Szczelina jest bardzo mała potrzebuję kleju, który będzie odpowiednio płynny i chwyci raz a dobrze, nie chcę zapaskudzić nieodpowiednim klejem.
Cytat: Felek w 22 Wrz 2023, 18:59Korba Deore 3 zębatki przebieg 53 tkm, support accent na kwadrat 32 tkm. Po 200-300 km śruba od strony zębatek się odkręca i prawe ramię korby chodzi na boki.Dobijam korbę i zakręcam śrubę, mimo to po kolejnych 200-300 km znowu się luzuje i tak w koło Macieju.Czy problemu upatrywać w korbie czy wyrobił się może trzpień supportu?Klej do gwintów?
Może masz jakiś łańcuch wąski, np x11
Wydaje mi się, że na ząbkach z przodu robią się zadziory o które zaczepia łańcuch.