To tych płaskowników też nie ma w zestawie?
Dostałem bagażnik Topeaka Super Tourist, ale bez śrub montażowych. Przy swoim mam jakieś M5 imbusowe na oko 15-16 mm (brak suwmiarki). Mógłby ktoś podpowiedzieć jaki tam idzie zestaw śrub do montażu? Jak patrzę na ichniejszą stronę na "Mounting bracket arm", to mi wychodzi, że 8 takich śrub i 4 samokontrujące nakrętki, ale ja poopa techniczna jestem
Tak sobie patrzę na geometrygeeks i porównuję Marin Nicasio 52 oraz 54 cm z Verenti Substance 52 (posiadamy) i 54 cm. Czy to możliwe, że bolał by mnie kark od zadzierania głowy do góry? No raczej nie, zwłaszcza, że mostek wymieniłem na krótszy i sztycę na bez offset.
Po wielu bojach z próbą lokalizacji wydobywających się trzaskow z okolic suportu zauważyłem spore pęknięcie tylnego widelca + wgniecenie w moim Fuji sportif - dolna rurka około 4-5 cm od suportu od strony napędu. W związku z tym czy moze ktoś polecić pewnego/dobrego fachowca od spawania ram alu - Wawa lub okolice Piaseczna?
Czy to możliwe, że bolał by mnie kark od zadzierania głowy do góry?
Cytat: kolega_na_fullu_;-) w 26 Cze 2024, 15:34Czy to możliwe, że bolał by mnie kark od zadzierania głowy do góry? Możliwe. Ale bardziej prawdopodobną przyczyną jest długotrwale nieruchoma głowa. Z geometrii można sądzić, że pozycję masz raczej wyższą, więc nie jest to jakieś ekstremalne zadzieranie głowy. Dlatego bardziej podejrzewam jednostajne patrzenie w niezmiennym kierunku co powoduje niezmienne/ciągłe napięcie tych samych fragmentów mięśni podtrzymujących głowę. Rozglądaj się nieco na boki w trakcie jazdy, staraj się rozluźnić kark od czasu do czasu. Możliwe, że natychmiast odczujesz poprawę. Przynajmniej ja tak mam, a wolę być mocno pochylony w czasie jazdy.
według tej grafiki wychodzi, że zmiana roweru nic nie zmieni, o tym konkretnym piszę.Zresztą sam napisałeś, że różnice kosmetyczne.Zatem pozostaje gimnastyka i się okaże, że nic nie boli. To nie żart, oczywiście geometria roweru jest ważna, ale może masz sztywny kark i trz zbyt eba nieco ćwiczeń?porównaj może jeszcze tak dla orientacji w temacie inne rowery, np. Breezer Radar, Merida Silex to tak z głowy co kojarzę, że mają wyżej kierownice.