Autor Wątek: [Technika] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 232804 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Taka chyba byłaby ok. Szkoda tylko, że kosztuje tyle ile dałem za torbę. Jak widać da się, chyba będę musiał zdemontować jakiś nielubiany znak. Dzięki ;]
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
albo wyciąć spbie paseczek nożycami z jakiegoś złomu

Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Gdzie można kupić taśmę stalową do zrobienia obejm w tym stylu?

Interesuje mnie szerokość rzędu 12 mm i grubość około milimetra. Jedyne co znalazłem to taśmy perforowane ;/

Z czarnej blachy 0,6 , lub.0,8 mogę uciąć. Podaj długości to będzie łatwiej bo z metra to się poskręca.

Z ocynkowanej 0.8 też mogę uciąć.

1.0 będzie chyba zbyt gruba.
« Ostatnia zmiana: 22 Lip 2020, 07:08 hansglopke »
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Dzięki za ofertę ;] Chyba najprościej będzie jeśli kupię tę opaskę z Leroy Merlin, bo wymiarowo fabrycznie powinna być idealna.

Teraz zastanawiam się jak faktycznie zrobić gwintowany element. Trzeba zrobić tak żeby potem coś nie zaczęło się obracać, bo nie zdejmę ze sztycy.
« Ostatnia zmiana: 22 Lip 2020, 13:11 worek_foliowy »

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Trzeba zrobić tak żeby potem coś nie zaczęło się obracać, bo nie zdejmę że sztycy.

Może podwójny gwint? ;P
W pionie na przykład - jeden będzie blokować drugi i służyć jako zapasowy.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Teraz zastanawiam się jak faktycznie zrobić gwintowany element. Trzeba zrobić tak żeby potem coś nie zaczęło się obracać, bo nie zdejmę ze sztycy.

Kwadratowa nitonakrętka, lub kwadratowa nakrętka przyłapana do opaski na mosiądz (ew. na srebro).
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Mam remont w mieszkaniu i nie dostanę się teraz do roweru. Możliwe, że wystarczy ucięty kawałek pręta aluminiowego o przekroju 12x12 z nagwintowany otworem. Nawet jeśli będzie luzem, to opierając się o ścianki będzie przyblokowany (nie wiem czy napisałem w zrozumiały sposób..).

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Dlaczego część tych trzpieni koroduje, a część nie?

Pytanie, które pojawia się kilka razy do roku, a ja i tak zawsze nie wiem które jest do czego ;P

Czy do szosy upchnę korbę deore z jednym blatem?  ;)
W sensie czy rurka pomiędzy ramionami nie jest zbyt długa, czy pakuje podkładki do supportu i czy linia łańcucha będzie znośna?
A może są jakieś gotowe korby szosowe 1x w normalnej cenie?

Takie również mi się rzuciło w oko - ale gdzie ja dorwę zębatki na trzy śrubki? I czy to dziwne zwierze BB30 pasuje gwintem do zwykłej mufy? I zaś musiałbym jakiś klucz specjalnie doń kupić...
https://www.olx.pl/oferta/korba-fsa-comet-bb30-32t-1x11-175mm-jak-nowa-sram-x1-nx-gx-CID767-IDF8Jx8.html#79c07bac6c

Korba bb30 zdaje się nie psuje do że zwykłej mufy, się nigdy nie używałem czegoś tak nowoczesnego.

Korba MTB normalnie pasuje do szosy, może zębatka będzie minimalnie przesunięta w prawo, ale tyle to chyba nic nie zaszkodzi.

Znośne cenowo bywają korby Racework. Są na trzy śruby, się nie takie ;) Wadą jest ludziach się lewe ramię. Musiałem dokupić dłuższe śruby i mocno skręcić.

Właśnie zerkam na te korby Racework i się zastanawiam do czego te tarcze są mocowane ;P
Bo chyba owali doń nie dostanę? Zamawiałeś z ichniejszym supportem, czy to standardowe HT2 będzie skoro rurka 24mm?

Mam ten ich suport, bo tanio wychodził. nie zauważyłem żeby był inny od reszty ht2.

Z tego co wiem są owale, ale trzeba osobno zamawiać. Zębatkę przykręca się podobnie jak w korbach SRAM.

Offline Mężczyzna M-kwadrat

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
Oddałem właśnie ramę do malowania, 120zl razem z piaskowaniem. Jak odbiorę to wystawię opinie na tak lub na nie i powiem gdzie 😁

Jakie rezultaty?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum