Autor Wątek: [Technika] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 232852 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Mnie się kręci w głowie od oglądania tych tabelek i od odznaczeń modeli klamkomanetek, przerzutek itd. Zwłaszcza, że używam telefonu. Ludzie w internecie twierdzą, że działa.

"Przerzutka świetnie się sprawuje w gravelu, łańcuch nie obija się o tylny trójkąt, a co najważniejsze RX400 współpracuje z klamkomanetkami Tiagra 4700 10s. Obsługa sklepu i wysyłka na medal. Polecam i pozdrawiam."
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Kojarzy ktoś jakiś materiał, którym można okleić kubek, żeby go doizolować termicznie? Jakaś taśma korkowa, albo gąbka?

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Tubolit  ;D

Co chcesz osiągnąć? Jaki kubek? Jeśli ma pełnić funkcję termosu, to wystarczy owinięcie alumatą lub zrobienie pokrowca z podobnego materiału.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline miki150

• Użytkownik forum
Taki zwykły domowy kubek, chciałbym go docieplić, ale tak żeby jakoś wyglądał na biurku.

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017

Taki zwykły domowy kubek, chciałbym go docieplić, ale tak żeby jakoś wyglądał na biurku.
Nie widzę sensu, bo prościej taniej i estetyczniej byłoby po prostu kupić stalowy kubek z dwiema warstwami. Jeśli z jakiegoś powodu się upierasz przy aktualnym, mógłbyś kombinować z dwiema warstwami. Najpierw srebrna, a na to coś ładnego.
Sweterek:
https://www.youtube.com/watch?v=D7b4EipgDQU  8)
Widzę, że skutecznie rozpropagowałem sweterki 8)

Offline miki150

• Użytkownik forum
Myślałem, że może da się obkleić kubek czymś takim.

Znalazłem jakąś taśmę korkową w sklepie internetowym, ale jest na metry i w zbyt wysokiej cenie.

Ewentualnie taki sweterek jak Dziadek wrzucił, tylko żebym nie musiał sam go robić :)
« Ostatnia zmiana: 1 Wrz 2020, 16:40 miki150 »

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
W chlebownik.pl mają na pewno szklanki z podwójną ścianką. Czy mają kubki to trzeba ich zapytać

Mam taki kupiony w Kauflandzie, tylko za pół ceny
https://markowe-upominki.pl/pl/kubki-termiczne/349-kubek-termiczny-ze-stali-nierdzewnej-220ml.html
Beżu dobrze się go myje.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Na forum od: 20.09.2010
Utnij z rękawa starego swetra albo skarpetki :)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Patrzcie jaki się hipster ztego  Mikiego zrobił  ;)

Skromny gadżecik w sam raz dla Ciebie, a kość bardzo dobrze trzyma ciepło :

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Jaka jest najbardziej miękki szosowy napęd? Czy jest jakiś odpowiednik 28-38 (lub 26-36) z 11-42 ?

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
najbardziej miękki jest taki, jaki sobie zamontujesz. U mnie z campą gada korba srama 44-32-22 i kaseta XT 11-32 :P

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
Jaka jest najbardziej miękki szosowy napęd? Czy jest jakiś odpowiednik 28-38 (lub 26-36) z 11-42 ?

Ja na przykład jeżdżę z przodu 50/34 z tyłu 11-34 i jest to chyba najmiększy "formalnie" szosowy. Zawsze możesz założyć coś z grup mtb i mieć jeszcze lżej.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum