Tak dawno nie posiadałem wynalazku zwanego przednią przeżuwaczką, iż muszę zapytać bo nie mam pomysłu: jak wyjąć bezspinkowy łańcuch z tej prowadnicy przy okazji jej nie rozwalając?Rozkuwać go nie będę, gdyż pinów nie mam, a nowego mi się pakować nie chce do starego napędu...
Na szybko tylko napiszę, że moje wrażenie jest takie, że samo spłaszczenie może wystarczyć. Czemu? 1. Bagażnik ma być przeznaczony na maksimum 5 kg. Ma to być po prostu podpórka 2. Mam przedni bagażnik z aluminiowych rurek 8 mm i tak też jest spłaszczenie. Oczywiście rurki rurki mają chyba ściankę 1,5 mm, ale w przypadku nierdzewną 1 mm powinien wystarczyć.
Cytat: qbotcenko w Wczoraj o 21:22Tak dawno nie posiadałem wynalazku zwanego przednią przeżuwaczką, iż muszę zapytać bo nie mam pomysłu: jak wyjąć bezspinkowy łańcuch z tej prowadnicy przy okazji jej nie rozwalając?Rozkuwać go nie będę, gdyż pinów nie mam, a nowego mi się pakować nie chce do starego napędu...To inaczej nie zdejmiesz łańcucha, jak przerzutka jest nierozkręcalna (a wiele przerzutek nie jest). Jedyna metoda to rozpiąć łańcuch i później spiąć specjalnym pinem lub spinką. A dla miłośników rzeźbiarstwa można się też bawić normalnym pinem z łańcucha, choć to upierdliwa robota.
A dla miłośników rzeźbiarstwa można się też bawić normalnym pinem z łańcucha, choć to upierdliwa robota.
Zamówione. Serdeczne dzięki
Przy aluminium konieczne jest też lutowanie, którego jeszcze nie przetestowałem.