Autor Wątek: [Technika] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 232953 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Za duża pokusa
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Przez pomyłkę zamówiłem do Awola suport HTII w wersji pod dłuższą mufę MTB. Wyszło w praniu, więc już nie zwrócę. Da radę to jakoś dopasować? Tę tuleję w środku już zniszczyłem, ale mogę zostać bez. Problem w tym, że linia łańcucha mi się zmieniła patrząc na pozycję blatu korby względem przerzutki.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Yyy. Przecież szerokość reguluje się podkładkami.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Problem w tym, że linia łańcucha mi się zmieniła patrząc na pozycję blatu korby względem przerzutki.

Ale przecież grubość łożysk nie różni się między szosą a MTB? Dziwne zjawisko ;P Tuleję wywaliłeś, więc już Cię nie ogranicza cokolwiek.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Linię łańcucha wyregulujesz podkładkami (fi 24mm), dokładająć je,  lub ujmując, po stronie korby.
Tak wg. mojej wiedzy suport na dłuższą mufę różni się tylko długością tulei (jest dłuższa).
Wystarczy założyć starą tuleję, lub ująć podkładek spod korby, i przełożyć je na drugą stronę (pod korbę nienapędową).

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
Może kupił do suportów nowoczesnego enduro/dh. Są szersze.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Łatka ma inną rozciągliwość niż dętka. Zatem jak ją dobrze skleisz, dasz klejowi wyschnąć i napompujesz to rwie. Jak ją skleisz, nie dasz klejowi wyschnąć i napompujesz to się odklei przesunie i zaklei.
Ja zawsze kleję z podkładem. Matowienie, podkład, 5 minut, łatka, mocny docisk, zakładam oponę, pompuje. Ciśnienie dociska łatkę z mega siłą.

Dętki nie sposób pampompować po załataniu, nie ważne jak skromna dziura to była - i tak łata puści.

Oczywiście powyższe w przypadku twoich rowerów nie ma zastosowania.  ;D

Offline Mężczyzna Włod

• Na forum od: 04.04.2011
Sprawdzę. Wymienię i dam znać.
Ogólnie cyfry wyświetlają się dobrze i wyraźnie.

Gdyby chodziło o baterię to i naliczany dystans byłby zapewnie nieprawidłowy, chyba że opcja termometru ma oddzielne zasilanie:)

Chociaż spróbować nie zaszkodzi.
Bateria Varty. Po wyjęciu pokazuje 0,0°C. Dodam jeszcze, że licznik w tym momencie nie nalicza dystansu, bo ma zerwany  przewód.

Inne pomysły?

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Łatka ma inną rozciągliwość niż dętka. Zatem jak ją dobrze skleisz, dasz klejowi wyschnąć i napompujesz to rwie. Jak ją skleisz, nie dasz klejowi wyschnąć i napompujesz to się odklei przesunie i zaklei.
Ja zawsze kleję z podkładem. Matowienie, podkład, 5 minut, łatka, mocny docisk, zakładam oponę, pompuje. Ciśnienie dociska łatkę z mega siłą.

Dzięki. To może być to. Zawsze kleiłem w drodze, więc nie dawałem wyschnąć. Może przedobrzyłem z zbyt dużo ilością czasu na wyschnięcie.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Cytat: Felek w 15 Sty 2021, 11:24
Cytat: Włod w 15 Sty 2021, 09:55
Sprawdzę. Wymienię i dam znać.
Ogólnie cyfry wyświetlają się dobrze i wyraźnie.

Gdyby chodziło o baterię to i naliczany dystans byłby zapewnie nieprawidłowy, chyba że opcja termometru ma oddzielne zasilanie:)

Chociaż spróbować nie zaszkodzi.
Bateria Varty. Po wyjęciu pokazuje 0,0°C. Dodam jeszcze, że licznik w tym momencie nie nalicza dystansu, bo ma zerwany  przewód.

Inne pomysły?

A dodatnie temperatury pokazuje prawidłowo?
Miałem kiedyś sigmę, która mierzyła do -10, niżej njet.

Możliwe, że moduł pomiaru temp. się rozkalibrował, porównaj dodatnią temp. z termometrem wzorcowym.
Jeżeli będzie duża różnica, to już nic się nie da z tym zrobić.

Pytanie techniczne, choć niezwiązane z rowerowaniem ;P

Ogarnia ktoś aktualnie telefony na rynku? Dziś mój zdziczał i wpadł w tryb wiecznej wibracji - chyba mu się digitizer zepsuł i potrzebuję coś zakupić.

Wymagań wielkich nie mam, właściwie to tylko trzy:
- postokątny ekran bez dziur czy innych śmieci
- pojemna bateria
- dostępność customowych ROM'ów

Ideałem byłaby odświeżona wersja Xiaomi Mi Mix'a Pierwszego - ale niestety nie powstała, gdyż kolejne były już na planie koła...

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Ogarnia ktoś aktualnie telefony na rynku? Dziś mój zdziczał i wpadł w tryb wiecznej wibracji

Podobno na ADHD pomaga metylofenidat i deksamfetamina.
Próbowałeś?
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Podobno na ADHD pomaga metylofenidat i deksamfetamina.
Próbowałeś?

Iniekcja dousb'owa czy do minijack'owa?

Offline Mężczyzna Felek

• Na forum od: 09.11.2017
Też tak miałem że służbowym iPhonem, jak wpadł w wibrację to dopiero jak się rozładował to zamilkł.

Ja polecam Motorolę serii G z dopiskiem power, trzymają długo i są ok oraz w przystępnych cenach, chociaż nie wiem o co chodzi z tym ROMem to resztę warunków spełniają. Moja po 2 latach trzyma baterię do 5 dni.

Xiaomi kiedyś kupiłem, ale nie z oficjalnej polskiej dystrybucji i GPS skakał jak szalony. Rejestrował trasy o 20% dłuższe od realnie przejechanego dystansu:)
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
A może reset do ustawień fabrycznych pomoże i nic nie trzeba będzie kupować ?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum