Autor Wątek: Partner na wyjazdy do krajow rosyjskojezycznych  (Przeczytany 2601 razy)

Offline pagin

• Miasto: Reda
  • Na forum od: 06.10.2008
Witam,

Wygląda na to, ze mój przyjaciel, długoletni partner na wyjazdy zakończył już jeżdżenie na wyprawy. Wspólnie, we dwójkę, jeździliśmy przez 13 lat po krajach rosyjskojęzycznych: Ukraina, Białoruś, Mołdawia, Rosja, Krym. Szukam partnera na kolejne lata wspólnych letnich wyjazdów. Szukam jedną osobę, bo dla mnie wyjazdy 2 osobowe są optymalne. Nieodmiennie ciągnie mnie w regiony rosyjskojęzyczne i szukam osoby, która lubi (uwielbia) klimaty, ludzi, relacje, język, kulturę krajów dawnego ZSRR. Znajomość rosyjskiego bardzo się przydaje podczas spotkań z ludźmi. Moje dotychczasowe wyjazdy trwały do 3 tygodni i taki okres czasu zazwyczaj przeznaczam na kolejny wyjazd. Trasy miały zazwyczaj długość 1500-2000 km i takie długości tras mi odpowiadają. Dobrym przybliżeniem moich oczekiwań jest szukanie towarzysza do "wspólnej włóczęgi", do cieszenia się chwilą, napotykanymi ludźmi, krajobrazami, wykonywanymi zdjęciami, pokonywaniem trasy. Wyjazdy w pełni samowystarczalne, noclegi pod namiotem, w szkołach, czasami u ludzi. Wyżywienie własne, pod lokalnym sklepem lub w przydrożnym barze. Trasy lokalne, asfalty, asfaltowo- gruntowe, wiodące poprzez wsie i raczej omijające miasta. Ze względu na moje problemy z kolanem odpadają góry i długie dzienne przebiegi. Dzienne odcinki, w zależności od terenu, ok 100 km. Dotychczas na miejsce rozpoczęcia wyjazdu dojeżdżałem (dojeżdżaliśmy) pociągami czy to w Polsce czy za granicą. Powrót był także pociągami. Mam lat 50+ i szukam partnera doświadczonego wyjazdach do krajach wschodnich, w podobnym wieku.
Zainteresowanych zapraszam do kontaktu na poczcie forumowej

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 2 Mar 2020, 15:32 pagin »

Offline Mężczyzna Jaskij

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 01.07.2019
Witam. Również szukam osoby do wspólnych wyjazdów. Do tej pory szwendalem sie po polsce. Wyjazd możliwy lipiec sierpień termin do uzgodnienia. Pozdrawiam

Offline pagin

Podbijam :-)

Offline Mężczyzna piowini

• Miasto: Grudziądz
  • Na forum od: 09.04.2018
Jakby co, jestem chętny. Nie wiem, czy uda się zgrać terminy. Np. w lipcu będzie ciężko. Samotnie byłem raz na i dawno temu na Ukrainie. Tak dawno, że się nie liczy.  Ale też ciągnie mnie w tamte rejony. Styl jazdy - podobny. Mam spore doświadczenie wyprawowe po krajach Europy.  Głównie we dwie osoby. Ale one też nie zawsze mogą. Pesel mam trochę inny, tj. 60+.   :)

Offline pagin

Jakby co, jestem chętny
Odpowiedz wyslalem na poczte forumowa

Offline Mężczyzna tomsi59

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 04.04.2018
Witam !

Również myślę o wyprawie w tamtym kierunku.
Podaj szczegóły tj. kierunek, termin i czas

Offline pagin

Podbijam :-))

Offline pagin

Podbijam watek w nadziei ze z początkiem lipca da się w miarę normalnie wyjechać na Ukrainę i powrócić bez szczególnych przeszkód związanych z zarazą
Szukam partnera jak opisałem w pierwszym poście tego wątku
Wstępny plan to pojezierze Szadzkie i rozlewiska i dopływy Prypeci lub coś podobnego płaskiego na 2-3 tygodnie
Chętnych zapraszam do kontaktu

Offline pagin

Podbijam :-)

Offline pagin

Wygląda na to ze otworzyła się możliwość wyjazdu na Ukrainę na podstawie zaświadczenia o szczepieniu
Oficjalne ogłoszenie ze strony ukraińskiej i doświadczenia praktyczne ludzi są tutaj:
https://www.rosjapl.info/forum/viewtopic.php?f=13&t=13853&sid=b6aa6cba4ca1e91e0c3bff5c1be1cb40&start=330

Offline Mężczyzna robertcb

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.12.2012
No to trzeba poczekać aż się otworzy na takich zasadach jak np Niemcy, najwyżej na podstawie negatywnego wyniku  testu.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
No to trzeba poczekać aż się otworzy na takich zasadach jak np Niemcy, najwyżej na podstawie negatywnego wyniku  testu.
Co masz na myśli?
Bo na przekraczanie granicy w dowolnym miejscu to bym nie liczył, to jednak nie Schengen.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum