Witam,
Wygląda na to, ze mój przyjaciel, długoletni partner na wyjazdy zakończył już jeżdżenie na wyprawy. Wspólnie, we dwójkę, jeździliśmy przez 13 lat po krajach rosyjskojęzycznych: Ukraina, Białoruś, Mołdawia, Rosja, Krym. Szukam partnera na kolejne lata wspólnych letnich wyjazdów. Szukam jedną osobę, bo dla mnie wyjazdy 2 osobowe są optymalne. Nieodmiennie ciągnie mnie w regiony rosyjskojęzyczne i szukam osoby, która lubi (uwielbia) klimaty, ludzi, relacje, język, kulturę krajów dawnego ZSRR. Znajomość rosyjskiego bardzo się przydaje podczas spotkań z ludźmi. Moje dotychczasowe wyjazdy trwały do 3 tygodni i taki okres czasu zazwyczaj przeznaczam na kolejny wyjazd. Trasy miały zazwyczaj długość 1500-2000 km i takie długości tras mi odpowiadają. Dobrym przybliżeniem moich oczekiwań jest szukanie towarzysza do "wspólnej włóczęgi", do cieszenia się chwilą, napotykanymi ludźmi, krajobrazami, wykonywanymi zdjęciami, pokonywaniem trasy. Wyjazdy w pełni samowystarczalne, noclegi pod namiotem, w szkołach, czasami u ludzi. Wyżywienie własne, pod lokalnym sklepem lub w przydrożnym barze. Trasy lokalne, asfalty, asfaltowo- gruntowe, wiodące poprzez wsie i raczej omijające miasta. Ze względu na moje problemy z kolanem odpadają góry i długie dzienne przebiegi. Dzienne odcinki, w zależności od terenu, ok 100 km. Dotychczas na miejsce rozpoczęcia wyjazdu dojeżdżałem (dojeżdżaliśmy) pociągami czy to w Polsce czy za granicą. Powrót był także pociągami. Mam lat 50+ i szukam partnera doświadczonego wyjazdach do krajach wschodnich, w podobnym wieku.
Zainteresowanych zapraszam do kontaktu na poczcie forumowej
Pozdrawiam