Autor Wątek: Ujeżdżam Juranda  (Przeczytany 573 razy)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Ujeżdżam Juranda
« 8 Lut 2020, 20:42 »
Ktoś gdzieś kiedyś jakby wspominał, że nam forum zamiera. Dawno temu to było, lecz chyba wziąłem to sobie do serca, gdyż właśnie coś opublikuję w tym dziale pierwszy raz od półtora roku ;P

Start koło szóstej z Zagłąbia - początkowo nudna trasa przelotowa E75 przez Siewierz do Koziegłów. Przyodziałem jedynie bieliznę i polar 100, by się zanadto nie spocić, lecz o wschodzie licznik w rowerze  pokazuje -8°C, tak więc było dość rześko.
Wykorzystując fakt bliskości Zalewu Porajskiego chwilę przystaję nad brzegiem, urządzając stację piwną, gdzie też po raz pierwszy wygrzebuję aparat z plecaka.

Po przywróceniu czucia w palcach ruszam z Masłońskiego czarnym szlakiem pieszym przez Zaborze do Suliszowic. Na odcinkach asfaltowych mijam więcej ustawek szosowych, aniżeli przez cały styczeń uświadczyłem.

Esplorując ścieżki na przełaj pomiędzy niebieskim Szlakiem Warowni Jurajskich, a żółtym Szlakiem Zamonitu zaliczam dawno nie podziwiane skały w lasach.

Skała Ślimak:

Skała Dinozaur:

Nadchodzi czas na kocią karmę z puszki - przy okazji testuję teorię PABLO o niejakiej łatwopalności drwa bukowego - i chyba pozostaję przy swej opinii, iż znacznie ustępuje sosnowemu...

Gdzieniegdzie na skałach dziwne, rzadko uświadczane wiosną zjawisko

Skała Baba w pobliżu Ostrężnika. Samych ruin nie odwiedzam, iż już sam widok zapchanego parkingu zniechęca do wpychania tam roweru...

Teraz już samymi asfaltami w postaci ścieżek rowerowych do Strażnicy w Przewodziszowicach.

Słońce powoli chyli się ku zachodowi, temperatura znów spada poniżej 2°C, więc chyba czas wracać do swego grajdoła...
Okolice Leśniaków:

« Ostatnia zmiana: 8 Lut 2020, 20:48 qbotcenko »

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Ujeżdżam Juranda
« 8 Lut 2020, 23:21 »
Czym robiłeś zdjęcie, że takie pogięte?

Fajna, zwarta relacja.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Odp: Ujeżdżam Juranda
« 9 Lut 2020, 10:12 »
Tu brałem mały aparat więc wszystko na 8mm. Gdy jadę na dłużej, to biorę pełną klatkę i wtedy wszystko jest na 15mm ;P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum