Autor Wątek: Mazury - Suwalszczyzna - Wilno lipiec/sierpień 2010  (Przeczytany 1481 razy)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Pax!

Szukam chętnych na wakacyjną wyprawę przez Mazury i Suwalszczyznę do Wilna.
Początek w Iławie ok. 23 lipca, koniec ok. 2 sierpnia w Suwałkach.
Przewidywane jest objechanie wielu ciekawych miejsc na Mazurach, wizyta w Suwalskim PK i cały dzień w Wilnie.

Dystans dzienny max. 105 km, tempo jazdy umiarkowane.

Noclegi w namiotach u gospodarza, na dziko, na campingach lub agroturystycznie.

Priorytetem jest miłe spędzenie czasu, kontakt z przyrodą i zwiedzanie ciekawych miejsc. Wieczorami gitara przy ognisku.

Doświadczenie wyprawowe mile widziane, ale niekonieczne, bo trasa nie będzie bardzo wymagająca.

Póki co jest dwoje chętnych - oprócz mnie jeszcze jedna znajoma. Waha się jeszcze jeden znajomy, więc może będzie nas trójka.

Jakby ktoś miał pytania, to chętnie odpowiem.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Padre, max 105 km? A czemu nie 107? ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline eRMD

• Miasto: Włodawa
  • Na forum od: 14.05.2010
bo 107 to sie kojarzy z Peugeot a 103 z rudym wiec kolega chciał wypośrodkować  :lol:

a można zapytac dlaczego "Lublin zasadniczo"  pozdrawiam z wschodu.

Offline Mężczyzna Szeli

• Miasto: miasto Świętej Wieży
  • Na forum od: 18.03.2010
    • http://www.szeli.ayz.pl
103? ee a nie 102?  :P

Słodko - gorzki smak każdej chwili poznać.

Życie to podróż, nie dom.

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
No dobra, zdradzę wam. To był mój tajny plan, żeby podbić i ożywić ten wątek :)

Offline eRMD

• Miasto: Włodawa
  • Na forum od: 14.05.2010
Cytat: "Szeli"
103? ee a nie 102?
psa nie liczyłem :D

i 105 nie było by pośrodku lol

MaO

• Gość
Eee tam - 105...
« 18 Maj 2010, 20:35 »
Cytat: "xmk"
No dobra, zdradzę wam. To był mój tajny plan, żeby podbić i ożywić ten wątek :)

Eee tam! Moim skromnym zdaniem, najbardziej intrygująca w tym wątku jest gitara :shock:  Jak rzekł Pawlak do Kargula: Toż to szok! Jak to się wozi?? Crosso zrobiło jakieś nowe sakwy?  :D  Do tej pory myślałem, że na rowerze jestem skazany na mp3. A tu proszę: live unplugged! No, chyba że gitara elektryczna i potrzebny ktoś do przewiezienia piecyka :mrgreen:

Miałem jechać w tym roku do Wilna przez Kraków i Grunwald. Niestety, plan urlopów w firmie skutecznie uniemożliwia mi dotarcie do Grunwaldu rowerem na 17 lipca, gdy ma być rekonstrukcja bitwy. Mógłbyś napisać coś więcej na temat tych "wielu ciekawych miejsc na Mazurach"? Ja się domyślam, że to 105 wzięło się stąd, że PLAN jest nakreślony w miarę szczegółowo.

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
Re: Eee tam - 105...
« 18 Maj 2010, 21:04 »
Cytat: "MaO"
Eee tam! Moim skromnym zdaniem, najbardziej intrygująca w tym wątku jest gitara :shock:  Jak rzekł Pawlak do Kargula: Toż to szok! Jak to się wozi?? Crosso zrobiło jakieś nowe sakwy?
Sam jeszcze nie wiem, jak ją umieścić bezpiecznie. Będzie jakoś jechać na bagażniku. Chodzi oczywiście o gitarę 1/4, czyli sporo mniejszą, niż normalne pudło.
Cytat: "MaO"
Mógłbyś napisać coś więcej na temat tych "wielu ciekawych miejsc na Mazurach"? Ja się domyślam, że to 105 wzięło się stąd, że PLAN jest nakreślony w miarę szczegółowo.
Ja zawsze szczegółowo planuję trasę, ale w praktyce i tak jadę po swojemu :) Na pewno będzie tak samo tym razem.
A te ciekawe miejsca to Wielkie Jeziora Mazurskie i inne jeziora, Święta Lipka i Gietrzwałd, Wilczy Szaniec, przeprawa promem w Wierzbie, Kanał Mazurski, śluzy, zamki, pałace, dworki plus całe piękno przyrody.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum