Autor Wątek: Wynajem/transport busem z przyczepą rowerową  (Przeczytany 10172 razy)

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Hej,

znacie firmy, w których można wypożyczyć busa z przyczepą rowerową, 8-10 ludzi i rowerów, albo po prostu zamówić transport (tam i z powrotem kilka dni później) dla takiej ekipy?

Wyguglałem trzy firmy, wysłałem zapytania, ale może macie kogoś sprawdzonego?

Najchętniej Trójmiasto, Polska północna, ale ponieważ w ostatnich latach nie było takiego wątku, to może wrzucić tu oferty z całej Polski?

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
[UWAGA REKLAMA] Na FB namiętnie ogłasza się Variustur z Elbląga. Nie znam ich oferty, ale z ogłoszenia wynika, że busa do przewozu rowerów mają.
Swego czasu zamawialiśmy transport u innego przewoźnika z Elbląga. Nie miał dedykowanej przyczepy. Pożyczał gdzieś normalną. Wchodziło 13 rowerów, ale trzeba było umiejętnie pakować. Bus brał chyba 18 osób. Jakby co, to służę telefonem.

Offline Mężczyzna szy

[UWAGA REKLAMA]

No niby tak, ale z drugiej strony, to też chyba bez przesady - wiedza o istnieniu takich firm jest bardzo cenna, a pewnie nie wszystkie się zgłoszą na pierwszej stronie Gugla :)

Na FB namiętnie ogłasza się Variustur z Elbląga

Dzięki, już po telefonie, rozmowa rzeczowa, czekam na wycenę.

Szy.

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
Travel-Bus z Lipowej wozi regularnie rowery

Offline Mężczyzna szy

Travel-Bus z Lipowej wozi regularnie rowery

Dzięki, właśnie m.in. ich znalazłem w Google.

Warto zaznaczyć, że to Lipowa k. Żywca.

Szy.

Offline Mężczyzna Waldic

Jak już reklamujemy :) , to kiedyś szukałem w okolicach Krakowa i znalazłem https://80rowerow.pl/wynajmij-nas/ , plany sie zmieniły i nie skorzystałem, ale może komuś się przyda

Offline Mężczyzna szy

Też ich znalazłem.

I jeszcze był Gustaw Travel.

W międzyczasie dostałem kalkulację z Variusa. Kwota zaskakuje - mielibyśmy zapłacić za busa (10 osób, 10 rowerów) około trzy razy więcej, niż gdyby wszyscy z nas (czyli 5 par) wzięli swoje samochody. Nie sądziłem, że ten dojazd Elbląg-Gdańsk-Elbląg i konieczność zrobienia z nami dwóch kursów (tam i z powrotem) tak wywinduje stawkę. A to jeszcze tylko wyjazd w Warmińsko-Mazurskie.

Wygląda na to, że trudno być ekologicznym w tym kraju.

Szy.

Offline Mężczyzna Waldic

No niestety, jakby nie liczył, to zawsze mi wychodziło najtaniej własnym autem. Jeszcze czasami pociąg się opłaca, ale jak sobie myślę ciepło o PKP to i tak na samochodzie się kończy.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010

W międzyczasie dostałem kalkulację z Variusa. Kwota zaskakuje - mielibyśmy zapłacić za busa (10 osób, 10 rowerów) około trzy razy więcej, niż gdyby wszyscy z nas (czyli 5 par) wzięli swoje samochody.
Jak policzyłeś koszt w wariancie "Gdyby wszyscy z nas wzięli swoje samochody"?

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/

Naładować akumulatory w obwodzie Kalinigradzkim, dojechać lawetą do Gdańska i zużyć prąd w drodze na Mazury ;)

Offline Mężczyzna szy

No tak... normalnie ;), orientacyjny koszt paliwa dla 5 osobówek do miejsca startu. A przecież możemy się zabrać nawet w trzy auta, więc koszty będą jeszcze niższe.

Może nie dość jasno napisałem to wyżej:

Nie sądziłem, że ten dojazd Elbląg-Gdańsk-Elbląg i konieczność zrobienia z nami dwóch kursów (tam i z powrotem) tak wywinduje stawkę.

... mam na myśli, że cenę winduje fakt, że biuro wykonuje dla nas dwa kursy - jeden w czwartek dowożąc na trasę, drugi w niedzielę zabierając z trasy. I dodatkowo dojeżdża po nas/z nami z Elbląga do Gdańska.

Szkoda mi trochę rezygnować z tej swobody, bo chcieliśmy zacząć w A i jechać szlakiem do B. A tak pojedziemy autami, zostawimy auta w punkcie A i będziemy musieli zrobić pętlę. Koszt transportu busem - nawet nie przez samo biuro, ale w części też przez mój pomysł - jest niestety nie do przyjęcia :/

Edit:

są jeszcze pociągi, wiem, którymi możemy z B (w którym byłby dworzec) wrócić do A, do samochodów. Ale chyba boję się narażać w sumie sporą grupę na przeboje z PKP w weekend majowy. Ale może spróbuję...

Szy.
« Ostatnia zmiana: 17 Lut 2020, 18:05 szy »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Nie, cenę "winduje" to wszystko, co tak zgrabnie pominąłeś, jak choćby amortyzacja samochodu, wynagrodzenie kierowcy itp.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
I choćby to, że powyżej 9 osób w aucie, jest to formalnie autobus, ze wszystkimi konsekwencjami (kategoria D, viatool, tacho itd)

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna szy

Nie, cenę "winduje" to wszystko, co tak zgrabnie pominąłeś, jak choćby amortyzacja samochodu, wynagrodzenie kierowcy itp.

A w którym miejscu widzisz, że pominąłem? Raczej nie spodziewałem się, że te koszty mogą być tak ogromne. Przecież nie oczekuję, że ktoś mnie przewiezie za cenę paliwa.

Szy.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny

A w którym miejscu widzisz, że pominąłem?
Eee... serio pytasz?
No więc, widzę to w Twoje odpowiedzi, tej zaznaczonej na czerwono:
Jak policzyłeś koszt?
No tak... normalnie ;), orientacyjny koszt paliwa

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum