Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
30 Sty 2025, 07:06
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Odzież i obuwie rowerowe
»
Rękawiczki
Strony:
<< Poprzednia
1
2
3
4
5
[
6
]
7
8
9
10
11
Następna >>
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Rękawiczki (Przeczytany 74638 razy)
Popiel
Miasto: Kraków
Na forum od: 01.06.2011
Odp: Rękawiczki
«
21 Sie 2012, 12:26 »
Dawno nie widziałem w sklepach rękawiczek jednopalczastych czyli długie tylko na kciukach. Ciekawe dlaczego zniknęły.
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.
hose morales
Miasto: Warszawa
Na forum od: 06.01.2009
«
21 Sie 2012, 17:58 »
Cytat: LeśnyDziad w 21 Sie 2012, 11:39
Przecież napisałem wyżej:
No dobra, dwóch się zlitowało
Wydaję mi się,że najpraktyczniej jest mieć dwie pary. Długie w teren, gdzie faktycznie by mi się przydały, wliczając gleby. I drugie, klasyczne czyli krótkie
Marta
Miasto: Edynburg/Lodz
Na forum od: 18.09.2008
«
21 Sie 2012, 18:00 »
No nie wiem, ja bym raczej nie jezdzila latem w dlugich, chyba byloby mi po prostu za cieplo;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.
Drzewo
Miasto:
Na forum od: 16.09.2014
«
21 Sie 2012, 18:11 »
Nie ma co dywagować, trzeba spróbować.
Marta
Miasto: Edynburg/Lodz
Na forum od: 18.09.2008
«
21 Sie 2012, 18:18 »
Jak sie zgrzeje to nawet zima jest mi zbyt cieplo w dlugich rekawiczkach
ale bez nich z kolei palce szybko kostnieja;/
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.
globalbus
Miasto: Warszawa
Na forum od: 03.05.2011
«
22 Sie 2012, 19:47 »
Ja zużyłem kolejne rękawice, kompletnie - jakaś taniocha. Zszedł cały kolor od słońca, szwy się rozpadły, wkładki nie istnieją już. Trzeba kupić następne. Czemu jeżdżę w rękawiczkach? Nie lubię wyjmować żwiru z rąk po wypadku, oraz przy długiej jeździe eliminują mi "sztywnienie rąk".
My home is where my bike is.
Robert
Miasto: Konin
Na forum od: 03.12.2007
«
30 Sie 2013, 12:12 »
Przerobiłem chyba 3 pary rękawiczek Lidlowych i pora zainwestować w coś lepszego. W marketowych 'wkładki' są dziadowskie i bardzo szybko robią się z nich szmaciaki.
Teraz szukam rękawiczek bez palców z porządnym spodem. Na razie widziałem, że dobre opinie mają Kelly's Comfort. Jakie inne jeszcze są warte rozważenia? Któryś z modeli Chiba?
W czym jeździcie i co polecacie?
Cena max. 70zł
Popiel
Miasto: Kraków
Na forum od: 01.06.2011
«
30 Sie 2013, 15:40 »
To ja cię zaskoczę
Rękawiczki Accent EL NINO. Cena około 35 zł. Dobrze mi się w nich jeździ. Mam dwie pary na zmianę. Jedną dość długo, tak ze cztery lata może więcej a drugą trochę młodszą. Jedyny minus i zarazem plus to siateczka od spodu dłoni. Plus bo daje dobrą wentylację, minus bo się przeciera i masz wtedy dużą wentylację.
Obecnie są trochę zmechacone i z większa wentylacją od spodu ale wkładki dalej spełniają swoja rolę.
Czasami myślę aby je wymienić na nowe inne co by sobie jazdę urozmaicić ale sentyment jakoś nie pozwala.
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.
rafalb
Miasto: Łuków/ Gdynia
Na forum od: 26.03.2008
«
30 Sie 2013, 16:46 »
Jak wyżej. Accent El Nino. Używam około 3 lat i owszem, siateczka się przeciera- już z 6-7 razy zaszywałem. Ale są wygodne, przewiewne...ja polecam.
www.wciazwdrodze.blogspot.com
Robert
«
28 Kwi 2015, 23:26 »
Kolejna para przerobiona - Kellys cośtam cośtam.
Od biedy przetrwały 1,5 sezonu. Wkurzał mnie ich nietrzymający rzep.
Szukam lepszych następców, co macie i polecacie?
Przy przeszukiwaniu allegro moją uwagę zwróciły okropnie wyglądające
Accent Rushmore
i
Rogelli Atlin
. W obu na plus dobrze umieszczona wkładka, ale materiał części spodniej tych rękawiczek nie wygląda na nadający się do jazdy w upale.
«
Ostatnia zmiana: 29 Kwi 2015, 00:22 Robert!
»
routen
Miasto: Dolina Złudzeń
Na forum od: 10.02.2014
«
29 Kwi 2015, 03:47 »
Nawet nieźle mi się sprawują rękawice RMC- PICTOR,chociaż bardziej robocze niż rowerowe są:
Drzewo
Miasto:
«
29 Kwi 2015, 08:11 »
Ja już kilka podarłem i te były ze mną najdłużej:http://www.biketop.pl/index.php?p718,rekawiczki-rowerowe-ziener-colt-gel-orange
Dlaczego warto do nich kilka zł dopłacić? Zauważalnie lepiej leżą, zauważalnie mniej śmierdzą, nic się nie pruje, nic się nie rozciąga (kciuk powiększył swój otwór w rękawiczce po ~4 latach). Trochę wyblakły od słońca ale kolejne kupię takie same (bo ostatnio jedną zgubiłem).
Przeżyły już dwie pary innych z pełnymi palcami których używałem tylko wiosną i jesienią.
Generalnie firma Ziener jest ok
Keto
Miasto: Bydgoszcz
Na forum od: 10.06.2009
«
29 Kwi 2015, 08:17 »
Accent Rushmore nie polecam. Wkładka żelowa wcale nie jest dobrze rozmieszczona. Według mnie jest za nisko i ucieka na za bardzo na bok dłoni. Za to są wytrzymałe. Latem spokojnie daję w nich radę.
Robert
«
30 Kwi 2015, 08:24 »
Bardzo zachęcające jest to co napisałeś Leśny Dziadzie. A jak oceniasz wkładki żelowe, są wygodnie i dobrze rozmieszczone? Zostało coś z nich po 4 latach użytkowania?
Drzewo
Miasto:
«
30 Kwi 2015, 08:41 »
Żel jest tam gdzie być powinien i wygodnie się trzyma kierownicę. W porównaniu z kilkoma no-name, które miałem, z rękawiczkami Authora i Odlo to te Zienery wypadają zauważalnie lepiej. Nawet jeśli żel się trochę zbił to na tyle niezauważalnie, że ja tego nie widzę (tzn w prawej bo lewą jak już wspomniałem zgubiłem gdzieś pod Skarżyskiem).
Nie lubię reklamować w ten sposób niczego - nikt mi za to nie płaci a i gadżeciarstwem się brzydzę, ale powiem uczciwie, że kolejne rękawiczki też kupię tej firmy. Przede wszystkim dlatego, że najmniej śmierdziały po kilku latach.
Kupowałem w Bikemanie w Warszawie i przepłaciłem kilka zł jak teraz widzę względem oferty online.
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
2
3
4
5
[
6
]
7