Autor Wątek: Rękawiczki  (Przeczytany 74636 razy)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Odp: Rękawiczki
« 30 Kwi 2015, 08:47 »
Zauważalnie lepiej leżą, zauważalnie mniej śmierdzą...
Dobre rękawiczki, wykonane z odpowiednich materiałów, pierze się normalnie z ciuchami np. rowerowymi. Z zapachami nie ma problemów.  Oglądałem rękawiczki Ziener, niestety nie używałem, ale wykonaniem wzbudzają zaufanie.
 Dobór rękawiczek to sprawa dosyć indywidualna, nie każdemu podpasuje rozmieszczenie wkładek. Dlatego najlepiej mierzyć.
Ze swej strony, mogę polecić wyroby firmy Polednik. Bardzo wytrzymałe i całkiem dobrze odszyte.
Accent dla mnie to porażka, farbowały dłonie. :)  Miałem też Fox, modelu nie pamiętam, wciągane bez zapinania na rzep. Bardzo wygodne, ale po roku żel z wkładek gdzieś pouciekał :).
Obecnie używam też rękawiczkek Castelli. Wygodne, wkładki dobrze rozmieszczone. Trudno coś więcej napisać bo za krótko je używam. Jest to model "szosowy" więc wkładki rozmieszone pod baranka. Przy zakupie warto na to zwrócić uwagę.
« Ostatnia zmiana: 30 Kwi 2015, 09:02 Mariusz »
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 30 Kwi 2015, 13:03 »
 Ziener mają dobre rękawice, letnie używam tylko tej firmy(COLT- GEL )
Miałem też innych firm, ale mi nie pasowały, użytkowanie kończyło się zwykle po jednym dniu, i wracałem do zienera.
Uważam że dużo zależy od krztałtu dłoni, nie każdemu będzie pasował krój danej firmy.
« Ostatnia zmiana: 1 Maj 2015, 14:00 JUREK »

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 30 Kwi 2015, 15:28 »
Ja używam drugą parę Dartmoor Snake i bardzo mi odpowiadają.
Jak jest prawdziwy upał to się przesiadam na rękawiczki bez palców, ale normalnie w lecie dają radę.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 30 Kwi 2015, 21:56 »
Jurku, gdzie kupiłeś swoje rękawiczki, w sklepie stacjonarnym (którym?), czy przez internet?

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 30 Kwi 2015, 21:59 »
ja używam rękawiczek speca, o takich

Dobrze dogadują się z barankiem, są dość trwałe.
O dziwo idzie w nich stukać w ekran dotykowy.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 30 Kwi 2015, 22:00 »
Rękawiczki Ziener można pomacać często w centrach handlowych, w sklepach typu Intersport czy Gosport.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 1 Maj 2015, 08:24 »
W Cykloturze na Ptasiej. Widziałem też w Intersporcie w Starym Browarze.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 1 Maj 2015, 13:04 »
Dzięki, jutro podjadę do Cyklo poprzymierzać, bo nie mogę ustalić rozm. dłoni, w zależności od źròdła mam albo 8.5 albo 9.5.
« Ostatnia zmiana: 1 Maj 2015, 13:11 Robert! »

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 11 Kwi 2016, 23:43 »
Odświeżę temat.
Miał może ktoś do czynienia z rękawiczkami Pearl Izumi-elite gel
lub Endury FS-260 Pro print ewentualnie Aerogel Mitt
Które rękawiczki mają wstawki żelowe w dołeczku między poduszką kciuka,a poduszką kantu dłoni?To jest tak mniej więcej pośrodku  nadgarstka.
Ze zdjęć to niestety niewiele wynika.U mnie w sklepach brak.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 12 Kwi 2016, 00:25 »
Popatrz jeszcze na Specialized Body Geometry Gel. Akurat używam takich i chyba mają nawet żel w miejscu, o które pytasz.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Lupus

• Na forum od: 01.09.2011
« 12 Kwi 2016, 13:56 »
Odświeżę temat.
Miał może ktoś do czynienia z rękawiczkami Pearl Izumi-elite gel
lub Endury FS-260 Pro print ewentualnie Aerogel Mitt
Które rękawiczki mają wstawki żelowe w dołeczku między poduszką kciuka,a poduszką kantu dłoni?To jest tak mniej więcej pośrodku  nadgarstka.
Ze zdjęć to niestety niewiele wynika.U mnie w sklepach brak.
Tych o których piszesz nie znam, ale mam takie. Chyba mają wkładkę żelową w miejscu, o którym piszesz.

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
« 23 Sie 2017, 17:19 »
Gdyby ktoś jeszcze potrzebował informacji o tych Endurach to wykonane są bardzo dobrze, ale poduszeczki żelowe są ustawione na tyle dziwnie, że podczas jazdy na baranku, na klamkach, kierownica ustawia się dokładnie pomiędzy wkładki. Do płaskich kierownic jednak bez zarzutu. Żel otoczony jest elastyczną siatką, która może z czasem pęknąć - zdaje się być najsłabszym elementem.

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 11 Paź 2017, 22:04 »
Szukam rękawiczek szosowych... no może nie szosowych, ale pod baranka (do gravela).
Kupiłem ostatnio gravela (Marin Four Corners), ale bardzo bolą dłonie. Być może załatwiłem się na pierwszej jeździe i nadal odczuwam tego skutki, a jechałem bez rękawiczek.
W każdym razie szukam czegoś sprawdzonego o dobrej amortyzacji w dolnej części dłoni i w zagłębieniu, o którym mowa we wcześniejszych wypowiedziach.

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 11 Paź 2017, 22:12 »
Szukam rękawiczek szosowych... no może nie szosowych, ale pod baranka (do gravela).
Kupiłem ostatnio gravela (Marin Four Corners), ale bardzo bolą dłonie. Być może załatwiłem się na pierwszej jeździe i nadal odczuwam tego skutki, a jechałem bez rękawiczek.
W każdym razie szukam czegoś sprawdzonego o dobrej amortyzacji w dolnej części dłoni i w zagłębieniu, o którym mowa we wcześniejszych wypowiedziach.

Też mam ten problem. Testowałem dwie paty rękawiczek i bez pozytywnego efektu. ;(
Jeżeli ktoś może polecić jakieś przyłączam się do pytania.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013
« 11 Paź 2017, 22:14 »
Ja dałem podkładki żelowe i owijkę z żelem i zacząłem jeździć bez rękawiczek.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum