Autor Wątek: Austria  (Przeczytany 939 razy)

Offline Mężczyzna wilczarsajd

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 11.02.2020
Austria
« 24 Lut 2020, 08:42 »
Witam,

pisze tu do Was, bo planuje urlop rowerowy i chciałbym wybrać się do Austrii żeby tam poznać tereny. Szukałem w internecie fajnych miejsc jednak jest jedno ALE, wszystkie trasy są na długie odległości. Mi zależy aby pojechać w jedno miejsce gdzie będę miał lokum i każdego dnia robić wycieczki w odległości od 50-80km i wracać do miejsca docelowego. I tu jest pytanie do WAS czy jesteście wstanie mi polecić jakieś fajne miejsce gdzie mógłbym taki plan zrealizować.

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Odp: Austria
« 24 Lut 2020, 10:21 »
Takich miejsc jest sporo. Austria ma porządny transport kolejowy, więc nawet jeśli nie będziesz mógł zrobić pętli, to za niewielkie pieniądze możesz odjechać pociągiem i wracać rowerem. W ten sposób możesz przejechać nawet którąś z najpopularniejszych tras długodystansowych - baza np. w Innsbrucku, z pomocą pociągu robić kolejne etapy Innradweg, wypady w góry w okolicy, a przy okazji jeszcze wycieczka na Brenner i może nawet dzień-dwa w Południowym Tyrolu.

Ale oprócz Alp masz też "przedalpia" ;) - na północy Górną i Dolną Austrię, a na południu Karyntię. W Karyntii jest np. widokowa Kärnten Seen-Schleife - mając bazę w Villach (dobry dojazd pociągiem) możesz jeździć na jej poszczególne etapy.

https://radland.kaernten.at/de/trekkingrad/seen-schleife/
(mapa na końcu)

Najlepiej chyba zrobisz, gdy najpierw wybierzesz region, a potem na oficjalnych stronach znajdziesz trasy rowerowe i wybierzesz miejsce.

Szy.
« Ostatnia zmiana: 24 Lut 2020, 11:33 szy »

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Mężczyzna zb567

• Miasto:
  • Na forum od: 27.01.2015
Odp: Austria
« 24 Lut 2020, 11:32 »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat