Autor Wątek: MAVIC CROSSMAX XL PRO LTD 27.5 2016 - opinie  (Przeczytany 1275 razy)

Offline Mężczyzna Troglodyta

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.04.2016
Witam serdecznie

Moje koła się rozsypały więc przyszedł czas na nowe.

Od zawsze podobały mi się koła Mavic crossmax te wyższe wersje ( SL, Sl Pro) z piękną żółtą szprychą ale ich cena zawsze była dla mnie kosmiczna. Czytałem wiele bardzo sprzecznych opinie na ich temat więc zawsze brałem na wstrzymanie. Mam okazję kupić te koła w wersji XL PRO LTD na 27.5 z roku 2016, na szerszej obręczy 23mm bardziej pod enduro z tego co czytam. Cięższe od zwykłych Sl o około 250 gram ale to mi akurat nie przeszkadza. Bardziej zależy mi na wytrzymałości i niezawodności. Jeśli chodzi o moje preferencje jazdy to cross country i może amatorskie enduro. Regularnie też pakuję bikepackingowy system ortlieba na rower i jadę na kilka dni w góry pod namiot więc to dodatkowe kg. Jak zabieram dzieciaki to i jeszcze extraweela zapnę - ehh  Na rowerze jestem 3-4 razy w tygodni ( charakterystyka terenu 70% off-road / 30% asfalt ) a moja waga to w zależności od świat od 80 do 90 kg.

Dochodzimy do sedna mojego postu. Czy te koła to dobrze wydana kasa i dadzą radę pod wyżej wymienione parametry. Może ktoś ma lub słyszał jak z awaryjnością piast i generalnie tych kół.

Będę wdzięczy za wszelkie opinie, rady

Pozdrawiam wszystkich

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum