Autor Wątek: 3drerun - ściągnięcie mapy podkładowej  (Przeczytany 3694 razy)

Offline Mężczyzna TJ_3M

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.04.2017
Hej Grupa,
czy jest jakakolwiek opcja, by w 3drerun ściągnąć mapę podkładową, która ktoś wcześniej tam uploadował? Oczywiście - w jakości, w jakiej była umieszczana. Zalogowany czy nie, nie widzę takiej opcji nigdzie (tzn. nigdzie tam, gdzie się spodziewam, tzn. w Browse/Search maps... ). W źródle pliku jest powoływane map, ale nic dalej nie widzę.

Any help?

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
tak
jak masz linka np.: http://3drerun.worldofo.com/2d/index.php?idmult%5B%5D=-543188 to kilkas zprawym, zapisz obraz i jest ;)

Teraz widze że chrome wycina fragment lub dają mała rozdzielczość-opera sobie radzi na luzie

« Ostatnia zmiana: 2 Mar 2020, 11:03 vooy.maciej »

Offline Mężczyzna TJ_3M

tak
jak masz linka np.: http://3drerun.worldofo.com/2d/index.php?idmult%5B%5D=-543188 to kilkas zprawym, zapisz obraz i jest ;)

A sprawdziłeś, jak działa to, co proponujesz, zanim napisałeś posta? Chyba nie.

Ta opcja nie ściąga mapy podkładowej, tylko aktualnie widoczny na ekranie obszar, a jak się odzoomuje to ściągnie owszem całą mapę, ale w rozdzielczości ekranu. To zrobiłem w pierwszych kilku sekundach oglądania pierwszej z brzegu relacji, ale stwierdziłem, że nie chcę sklejać mapy z kawałków (dla jednej mógłbym to zrobić, ale przy większej ilości - szkoda czasu, stad moja pytanie z pierwszego postu).

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Chyba tak  ;D
W operze działa,  ale nie musisz sprawdzać jak Cię uraziłem tym że u mnie działa ;)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Byle nie te z bałaganem znowu. Bo nie kupie!
Rozumiem niechęć do bałaganu i innej nadmiarowości, dlatego mam pytanie - czy stąd niechęć do kropek i przecinków?

Offline Mężczyzna TJ_3M

Chyba tak  ;D
W operze działa,  ale nie musisz sprawdzać jak Cię uraziłem tym że u mnie działa ;)
Właśnie zachęciłęś mnie do zainstalowania Opery ;) (bo zanim napisalem co napisałem, sprawdziłem na Chrome, FF i IE, na Operę nie wpadłem).   

Offline Mężczyzna TJ_3M

Niestety sposób "przy użyciu Opery" też nie działa - ściąga się tylko fragment, jak w innych przeglądarkach.

Jeżeli ktoś ma działający, sprawdzony sposób - serdecznie proszę o podzielenie się nim.

Offline Mężczyzna Rychu

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 08.11.2018
Potwierdzam, u mnie na Operze też tylko ściąga się aktualnie wyświetlany fragment mapy. Do ściągnięcia całej mapy trzeba by więc zainwestować w naprawdę duży monitor  ;)

Offline Mężczyzna Wigor

• Moderator
  • Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
Wystarczy zmniejszyć rozmiar okna, ctrl+rolka i ustawić najmniejszą wartość, jednocześnie rolką powiększyć mapę tak aby mieściła się na ekranie.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
1. Otwierasz pustą zakładkę
2. Otwierasz "developer tools" (shift-ctrl-i albo f12)
3. w dev tools przechodzisz na "Network"
4. W pustej zakładce wklejasz link do 3drerun
5. po załadowaniu na liście w dev toolsach sortujesz sobie po kolumnie "size" - największy obrazek to zapewne mapa
6. prawym myszy "copy / link address" i masz - dla powyższego przykładu to http://3drerun.worldofo.com/upload5/4cd48956a7d8235cca986414e35d3b1a.jpg

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
Dzięki

Offline Mężczyzna TJ_3M

1. ...
Marcin, serdecznie dziękuję. O taki konkret mi chodziło. Pozdrawiam!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum