Autor Wątek: Koronawirus a maratony  (Przeczytany 60342 razy)

Offline Mężczyzna Goofy601

• Miasto: Zabrze/Bielsko-Biała
  • Na forum od: 22.04.2014
    • Goofy'ego rowerem wycieczki
Odp: Koronawirus a maratony
« 21 Mar 2020, 23:18 »
Osobiście zbyt optymistycznie podszedłem do początku tego tematu na początku. Obecnie, realnie patrząc szansę na wystartowanie mają imprezy od Czerwca i później. Może od Lipca :/ Całego sezonu bym nie skreślał. Wszak w Chinach po 4 miesiącach sytuacja w miarę się uspokoiła.

Czyli TdS raczej w tym roku nie pojedzie?

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 21 Mar 2020, 23:19 »
Zakaz powyżej 50 osób na ten moment dotyczy zgromadzeń, zatem skoro na Hulace, w formule jak z poprzednich lat, w żadnym momencie nie byłoby na raz więcej niż 50 uczestników to nikt nie powinien się tego czepiać.

To jest tłumaczenie takiej klasy jak to, że w regulaminie BBT nie ma obowiązku jazdy w kasku. Z Robertem Janikiem to sobie możesz podyskutować, z prokuraturą rozmowa będzie trochę inaczej wyglądać. Pomyśl, czy jako organizator takiego Hulaki zaryzykowałbyś? Jaki org pójdzie na takie ryzyko? Jaki org będzie ryzykować ewentualne problemy?

Offline Mężczyzna MYak

• Marek
  • Miasto: Pruszków, Mazowieckie
  • Na forum od: 20.03.2019
    • UltraCyrkle
« 22 Mar 2020, 08:49 »
Wydaje mi się, że jedyne ultra jakie przejedziemy w tym roku to to na które pojedzie się samemu a i to pod warunkiem, że bez nocowania.  :'(

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 22 Mar 2020, 13:22 »
Nie ma co tu prorokować aż tak czarnych scenariuszy. Nikt z nas nie ma pojęcia jak to się dalej rozwinie. Maratony w pierwszej połowie roku są mocno zagrożone, te majowe to już prawie na 100% zostaną odwołane; natomiast co do drugiej połowy roku to jeszcze różnie może być. No i jeśli w drugiej połowie roku będzie możliwość rozgrywania imprez - to pewnie się zrobi mocne zamieszanie z terminami, bo te z wiosny będą przenoszone na lato i jesień.

Offline Mężczyzna MYak

• Marek
    • UltraCyrkle
« 22 Mar 2020, 19:09 »
Nie ma co tu prorokować aż tak czarnych scenariuszy. Nikt z nas nie ma pojęcia jak to się dalej rozwinie. Maratony w pierwszej połowie roku są mocno zagrożone, te majowe to już prawie na 100% zostaną odwołane; natomiast co do drugiej połowy roku to jeszcze różnie może być. No i jeśli w drugiej połowie roku będzie możliwość rozgrywania imprez - to pewnie się zrobi mocne zamieszanie z terminami, bo te z wiosny będą przenoszone na lato i jesień.

W maju jedno jest pewne. Wybory 10 maja  ;D

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
« 22 Mar 2020, 19:30 »
po co przenosić, trzeba odwołać i tyle ...
kalendarz nie jest z gumy...

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 22 Mar 2020, 20:18 »
W maju jedno jest pewne.

W maju, to tu może być już całkowicie inna rzeczywistość. Szczególnie jak się skończy żarcie i surowce. Nie będzie tego jak przywieźć, a to co dotrze, silniejsze państwa/jednostki zgarną dla siebie. Do tego wewnętrzny konflikt pociągnie nas na dno.

Offline Mężczyzna Rafał Górnik

• Miasto: Ujsoły
  • Na forum od: 19.09.2016
« 22 Mar 2020, 20:55 »
RTP przesunięte. O rok.....

Offline Mężczyzna MYak

• Marek
    • UltraCyrkle
« 22 Mar 2020, 23:13 »

W sumie dobra decyzja. Wszystko powinno być przesunięte na 2021. Obecnie nie ma jak się w spokoju przygotowywać do sezonu.
Przenoszenie imprez namiesza w kalendarzu startów.

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 23 Mar 2020, 09:33 »
Takie coś dziś na FB maratonu Nordkapp - Tarifa:

3 month to the planed start of the 3th NorthCape-Tarifa bicycle adventure. Would it be today, not to think about. The travel across Europe unpossible, the travel to the start unpossible, outdoor activities like cycling in Spain, France, Italy not allowed.
3 month left and unpredictable what our governments decissions will be for the coming future.

A decission keeping the date or postponing to later this year or 2021 will be made till April 5th. Beginn of April we have more informations, how the situation develops.

A więc w tym roku może być ciężko z jakimkolwiek Europejskim Ultra... Coekawe co tam TCR zdecyduje.

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
« 23 Mar 2020, 09:56 »
mega brawa dla piko ! najciekawszej imprezy w tym roku już nie będzie, ale za szybką decyzję i klarowną sytuację mega szacunek

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 23 Mar 2020, 12:19 »
Takie coś dziś na FB maratonu Nordkapp - Tarifa:

3 month to the planed start of the 3th NorthCape-Tarifa bicycle adventure. Would it be today, not to think about. The travel across Europe unpossible, the travel to the start unpossible, outdoor activities like cycling in Spain, France, Italy not allowed.
3 month left and unpredictable what our governments decissions will be for the coming future.

A decission keeping the date or postponing to later this year or 2021 will be made till April 5th. Beginn of April we have more informations, how the situation develops.

A więc w tym roku może być ciężko z jakimkolwiek Europejskim Ultra... Coekawe co tam TCR zdecyduje.

Przygotowywałem się do tego startu. Trasa przebiega przez 15 państw, więc już się nawet nie łudzę, że wystartuje w terminie. Lot do Alty mam zaklepany, więc jeśli będzie taka możliwość, to pojadę sobie trasę NO - PL, już bardziej turystycznie.

Szkoda, bo trasa i wyzwanie pierwsza klasa. Pozostaje mieć nadzieję, że odwołany maraton to będzie największe zmartwienie za te 3 miesiace :)

Ps. Trans Am też odwołany

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 23 Mar 2020, 13:33 »
No ja celowałem w TransIbericę. Ale patrząc na to co się dzieje, w tym roku pozostają lokalne maratony (jak sytuacja się uspokoi). Szykuje się rok spokojnych wyprawek po Polsce :) W końcu będzie okazja dobrze poznać swoją ojczyznę :D

Offline Mężczyzna KrzysiekW

• Na forum od: 19.09.2018
« 23 Mar 2020, 13:46 »
TCR też przełożony o rok. Nic nie napisali w mailu o możliwości rezygnacji i odzyskania wpłaty. Jak już zostałem wylosowany to poczekam rok. Trochę szkoda, bo bardzo chciałem jechać MRDP...

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 23 Mar 2020, 13:49 »
TCR też właśnie oficjalnie odwołany. Z lokalnymi też różnie może być. Ja się już na nic nie nastawiam.

Ps. jak coś wymyślisz ciekawego na własną rękę - daj znać, może dołączę na trochę ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum