Nie bylbym takim optymistą; W rozporządzeniu jest ogólny zakaz poruszania się.Rozdział 2§ 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu:nawet wychodzenie na krótki spacer nie jest w dopuszczonych wyjątkach uwzględniony
Zapisy są identyczne. Dlaczego zatem poprzednio było można, a teraz nie?
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Zupełnie się nie zgadzam z taką teorią.
Zobacz sobie te kolumny karetek z trupami we Włoszech to zrozumiesz dlaczego ludzie grzecznie się zgadzają na takie obostrzenia. To nie są obostrzenia bezsensowne, wszystkie doświadczenia walki z tą chorobą pokazują, że to jedyna prawdziwie skuteczna metoda (...), teraz mają setki trupów, które mogą się stać tysiącami, a starszych ludzi się nie podłącza do respiratorów bo ich nie starcza.
ratować Naród
Kończąc ten wątek - zupełnie mnie nie zrozumiałeś. Moja odpowiedź dla Ciebie dotyczyła uleganiu przez ludzi propagandzie. Niestety w aktualnej sytuacji jest więcej propagandy, grania na emocjach, pozorowanych działań, itp., niż rzetelnej informacji.
Inna sprawa, że takie kwestie jak narody, religie, itp. to czysto teoretyczne twory, opowieści wprowadzone tylko po to, aby mieć wpływ na ludzi. Świetnie jest to wytłumaczone w książce "Sapiens, Od zwierząt do bogów" (aut. Yuval Noah Harari). Polecam, bo to bardzo pouczająca lektura.
(...) w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej (...)
Hmmm.... Znacie jakiegoś psychologa w Górze Kalwarii, albo w Warce? Może od razu kawą częstuje? Łapie mnie straszna depresja. Jakiś gruby deal się kroi na takie usługi... Eh to polskie podejście do przepisów....
Ktoś jeździł dzisiaj? Bo policja już kierowców samochodów sprawdzać zaczęła pod kątem tego czy to uzasadniona jazdahttps://www.radio.bialystok.pl/wiadomosci/index/id/181479Słabe się to już robić zaczyna, widać, że poszedł mocny sygnał z góry do policji, żeby sprawdzali celowość wyjazdu, a jak sprawdzają kierowców, to i tak samo do rowerzystów się mogą czepić.
Ktoś jeździł dzisiaj?