Autor Wątek: Koronawirus a maratony  (Przeczytany 62600 razy)

Offline Mężczyzna MYak

• Marek
  • Miasto: Pruszków, Mazowieckie
  • Na forum od: 20.03.2019
    • UltraCyrkle
Odp: Koronawirus a maratony
« 2 Kwi 2020, 10:46 »
Codziennie w okolicach Warszawy śmigam do pracy. Mijają mnie radiowozy ale zero zainteresowania z ich strony.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 2 Kwi 2020, 11:10 »
Codziennie w okolicach Warszawy śmigam do pracy. Mijają mnie radiowozy ale zero zainteresowania z ich strony.

Przecież (szczególnie teraz) służby mają niedobory kadrowe, a do tego full roboty i ważniejsze sprawy niż uganianie się za cyklistami. Poza tym, rowerzyści dla służb, to trochę takie "duże dzieci" i nikt na poważnie ich nie traktuje (nie dotyczy akcji poprawiania statystyk). Te przepisy mają na celu przede wszystkim odstraszanie, poza tym, jest to bat, na szczególne sytuacje.

Co innego jak z błogosławieństwem władz, na ulice wyjdzie ORMO w postaci WOT, albo myśliwi w służbie kraju, itp.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 2 Kwi 2020, 11:33 »
Co innego jak z błogosławieństwem władz, na ulice wyjdzie ORMO w postaci WOT, albo myśliwi w służbie kraju, itp.
Toż to scenariusz na film z Luisem de Funes'em :) To bylby prawdopodobnie koniec tej formacji. W Bieszczadach widzialem w autobusie kilku rekrutów, z daleka wyglądali na takich z tzw. chorobą towarzyszącą.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 2 Kwi 2020, 11:52 »
Przecież (szczególnie teraz) służby mają niedobory kadrowe, a do tego full roboty i ważniejsze sprawy niż uganianie się za cyklistami. Poza tym, rowerzyści dla służb, to trochę takie "duże dzieci" i nikt na poważnie ich nie traktuje (nie dotyczy akcji poprawiania statystyk). Te przepisy mają na celu przede wszystkim odstraszanie, poza tym, jest to bat, na szczególne sytuacje.

To jest prawda, takie jest ogólne podejście.
Ale nie o to chodzi jakie jest ogólne podejście, tylko, że przecież zawsze możesz trafić na czepliwego czy nadgorliwego policjanta i kwestia co wtedy. Normalnie za wykroczenie ryzykujesz góra 500zł, a przy karach od 5 do 30tys to już trochę inna rozmowa, taka kara za zwykłą jazdę na rowerze to już jest bolesna.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 2 Kwi 2020, 15:06 »
Wczoraj i dziś pojechałem rowerem do pracy. Na szczęście mam w miarę daleko i w jedna stronę robię zazwyczaj 20 km. ;) Póki co, żadnej kontroli nie miałem. Nawet żadnego radiowozu nie spotkałem. Okolice Bielska-Białej i Czechowic-Dziedzic.
A co w weekend? Może przejadę się kawałkiem trasy Wisły1200, bo mam do niej blisko i raczej na wałach żadnej kontroli nie spotkam. Ale w rozsądnych granicach.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 2 Kwi 2020, 19:35 »
Że też nie przeszedłem na zawodowstwo  ;D
https://www.pzkol.pl/aktualnosci/1044,komunikat-pzkol-z-dnia-01042020.html

W tej sytuacji wszelkie praktyki sportu rowerowego w terenie, nawet indywidualne, muszą być czasowo zabronione.

Wyjątek stanowią sportowcy samozatrudnieni wykonujący trening sportowy jako pracę (...)

Marek

Offline Mężczyzna latant

• Miasto: Ożarów Maz.
  • Na forum od: 19.04.2014
« 2 Kwi 2020, 19:43 »
Że też nie przeszedłem na zawodowstwo  ;D
https://www.pzkol.pl/aktualnosci/1044,komunikat-pzkol-z-dnia-01042020.html

Marek

Wystarczy, że podpiszesz umowę o pracę w charakterze kolarza z kimkolwiek  :lol:

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 2 Kwi 2020, 19:48 »
Wystarczy, że podpiszesz umowę o pracę w charakterze kolarza z kimkolwiek
Wiem! Zakładam firmę kurierską! Ile to trwa? Do weekendu zdążę?  :D

Marek

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 2 Kwi 2020, 19:59 »
Wcale nie trzeba być zawodowcem.

Może taki deal:
Zamówić usługę reklamową polegającą na 20h przejeździe rowerem w koszulce(tu trzebaby jakąś koszulkę zmajstrować) za 400zł+VAT, czyli 492zł.
Zatrudnić się zaraz potem w tej agencji, żeby tę usługę wykonać w miesiąc za płacę minimalną za 1/8 etatu (i zarobić 225zł).

W sumie jakieś 250zł wydamy na podatki i prowizje, ale za to miesiąc jeżdżenia rowerem na legalu, no bo obowiązki służbowe. A niech mają te podatki, szarpnę się...

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 2 Kwi 2020, 20:03 »
A przed samym końcem miesiąca niech zerwą z Tobą umowę, może na jakieś wsparcie w ramach tarczy antywirusowej się załapiesz i jeszcze będziesz do przodu.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
« 2 Kwi 2020, 21:27 »
Ja sobie czysto hipotetycznie rozważałem, że skoro mam JDG gdzie w PKD wpisane jest m.in. wytwórstwo oprogramowania - to chyba mogę w ramach tej działalności testować software liczników/gpsów, nie? :)

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 2 Kwi 2020, 21:31 »
Mamy już programy szpiegujące w telefonach czy jeszcze nie? Tak mi przyszło do głowy po tej wiadomości co gościa na bieganiu w lesie nakryli?

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
« 2 Kwi 2020, 21:47 »
Telefony to już od dawna nas szpiegują. Możesz przybliżyć sytuacje z tym gościem?

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 2 Kwi 2020, 21:55 »
Jakiś fake, mandat nie może opiewać na kwotę aż 5000zł.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum