Autor Wątek: Koronawirus a maratony  (Przeczytany 62610 razy)

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Odp: Koronawirus a maratony
« 3 Kwi 2020, 20:20 »
Jak całkowity to całkowity, tzn. prawie całkowity (nie dotyczy przecież myśliwych). Skoro wprowadzają to lasy państwowe tego chyba nie mogą to zrobić na terenach prywatnych.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 58%]

Frugo

• Gość
« 3 Kwi 2020, 20:38 »
w prywatnym moim lesie mogą mnie co najwyżeje  ::)

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 3 Kwi 2020, 20:45 »
w prywatnym moim lesie mogą mnie co najwyżeje  ::)

... mogą Ci ten las znacjonalizować. I nawet nie będziesz mógł tam potem wejść po grzybki.

Offline Mężczyzna lesiak82

• Miasto: Grodzisk maz
  • Na forum od: 08.12.2017
    • FB
« 3 Kwi 2020, 20:56 »
Jak to jest z tymi mandatami, ktoś dostał ?
W internecie masa różnych informacji , znajomy mi mówi, że jego kolega , w mieście obok dostał 5 tys.zł za bieganie po lesie , strach wyjechać na ulice już nie mówiąc o lesie czy puszczy.
SZOSA to euforia , ale MTB to wolność !

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 3 Kwi 2020, 21:45 »
jest wysyp jakichś fejków:) Nie wierze w żadne "koleżanka koleżanki", to bzdury! Póki ktos tu nie napisze że dostał osobiscie, co pewnie moze się wreszcie zdazyć (nikomu nie zycze i mam nadzieję że nikt nie dostanie) - to po rpostu nie wierzę. W każdym razie mój Tato lat 80 był dzisiaj na rowerze.:)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 3 Kwi 2020, 21:48 »
jest wysyp jakichś fejków:) Nie wierze w żadne "koleżanka koleżanki", to bzdury! Póki ktos tu nie napisze że dostał osobiscie (nikomu nie zycze i mam nadzieję że nikt nie dostanie) - to po rpostu nie wierzę.

To też jest prawda, takiej rzeczowej informacji z pierwszej ręki to jeszcze nie widziałem. Ale jak się naczyta iluś ewentualnych fejków to jednak się człowiek obawiać zaczyna i myśleć, że coś może być na rzeczy. A 5 kawałków to piechotą nie chodzi.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 3 Kwi 2020, 21:49 »
Oczywiście! Mnie to na przykład bardzo skutecznie powstrzymuje, chociaz chętnie bym się np. przebiegła.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
« 3 Kwi 2020, 21:51 »
W internecie masa różnych informacji , znajomy mi mówi, że jego kolega , w mieście obok dostał 5 tys.zł za bieganie po lesie , strach wyjechać na ulice już nie mówiąc o lesie czy puszczy.
Kolega z tego artykułu pewnie: https://warszawa.naszemiasto.pl/mandat-za-bieganie-po-parku-hit-internetu-okazal-sie-zartem/ar/c1-7632447

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Kwi 2020, 21:52 »
Oczywiście! Mnie to na przykład bardzo skutecznie powstrzymuje, chociaz chętnie bym się np. przebiegła.

Co do biegaczy to w Poznaniu ewidentnie robili na nich łapankę, przecież były oficjalne wypowiedzi komendantów policji, w którymś z wątków wrzucałem tu linka, to już fejk nie był. Ale tam dawali klasyczne mandaty, do 500zł, nie te ekstra grzywny od 5tys.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 3 Kwi 2020, 21:57 »

Co do biegaczy to w Poznaniu ewidentnie robili na nich łapankę, przecież były oficjalne wypowiedzi komendantów policji, w którymś z wątków wrzucałem tu linka, to już fejk nie był. Ale tam dawali klasyczne mandaty, do 500zł, nie te ekstra grzywny od 5tys.

Skąd pewność, że nie byl to feik. Nie slyszałem, żeby ktos fotkę mandatu pokazał. Może ktoś z poznaniaków może potwierdzić, że tak istotnie było.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 58%]

Offline Mężczyzna lesiak82

• Miasto: Grodzisk maz
  • Na forum od: 08.12.2017
    • FB
« 3 Kwi 2020, 22:02 »
Kolega z tego artykułu pewnie: https://warszawa.naszemiasto.pl/mandat-za-bieganie-po-parku-hit-internetu-okazal-sie-zartem/ar/c1-7632447

To fejk , ja pytam serio ,   właśnie ludzie powielają bezmyślnie nieprawdę , i się robi pandemia strachu . A ja zapytałem o to czy ktoś osobiście dostał .
SZOSA to euforia , ale MTB to wolność !

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Kwi 2020, 22:21 »
Skąd pewność, że nie byl to feik. Nie slyszałem, żeby ktos fotkę mandatu pokazał. Może ktoś z poznaniaków może potwierdzić, że tak istotnie było.

To jest artykuł na Onecie, z wypowiedziami policjantów pod imieniem i nazwiskiem, więc nie sądzę, żeby to zmyślili
https://sport.onet.pl/lekkoatletyka/koronawirus-w-polsce-czy-mozna-biegac/314yygf

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 3 Kwi 2020, 22:27 »
To jest artykuł na Onecie, z wypowiedziami policjantów pod imieniem i nazwiskiem, więc nie sądzę, żeby to zmyślili

To tak, jak w niektórych reklamach lekarstw/suplementów/itp., występuje "lekarz pod imieniem i nazwiskiem" - "niemożliwe, żeby to zmyślili". No "niemożliwe".

Kiedyś (nie wiem jak jest teraz, bo kilka lat temu wyrzuciłem telewizor z domu) były modne takie seriale, niby reality - tam też każdy był przedstawiany z "imienia i nazwiska".

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Kwi 2020, 23:08 »
To tak, jak w niektórych reklamach lekarstw/suplementów/itp., występuje "lekarz pod imieniem i nazwiskiem" - "niemożliwe, żeby to zmyślili". No "niemożliwe".

Kiedyś (nie wiem jak jest teraz, bo kilka lat temu wyrzuciłem telewizor z domu) były modne takie seriale, niby reality - tam też każdy był przedstawiany z "imienia i nazwiska".

Napisałem, że nie sądzę by to było zmyślone, a nie że to niemożliwe.

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 3 Kwi 2020, 23:31 »
 Ha, ha  :D
https://www.strava.com/activities/3251153732
Są takie mandaty ?
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum