w prywatnym moim lesie mogą mnie co najwyżeje
jest wysyp jakichś fejków:) Nie wierze w żadne "koleżanka koleżanki", to bzdury! Póki ktos tu nie napisze że dostał osobiscie (nikomu nie zycze i mam nadzieję że nikt nie dostanie) - to po rpostu nie wierzę.
W internecie masa różnych informacji , znajomy mi mówi, że jego kolega , w mieście obok dostał 5 tys.zł za bieganie po lesie , strach wyjechać na ulice już nie mówiąc o lesie czy puszczy.
Oczywiście! Mnie to na przykład bardzo skutecznie powstrzymuje, chociaz chętnie bym się np. przebiegła.
Cytat: martwawiewiórka w 3 Kwi 2020, 21:49Oczywiście! Mnie to na przykład bardzo skutecznie powstrzymuje, chociaz chętnie bym się np. przebiegła.Co do biegaczy to w Poznaniu ewidentnie robili na nich łapankę, przecież były oficjalne wypowiedzi komendantów policji, w którymś z wątków wrzucałem tu linka, to już fejk nie był. Ale tam dawali klasyczne mandaty, do 500zł, nie te ekstra grzywny od 5tys.
Cytat: lesiak82 w 3 Kwi 2020, 20:56W internecie masa różnych informacji , znajomy mi mówi, że jego kolega , w mieście obok dostał 5 tys.zł za bieganie po lesie , strach wyjechać na ulice już nie mówiąc o lesie czy puszczy.Kolega z tego artykułu pewnie: https://warszawa.naszemiasto.pl/mandat-za-bieganie-po-parku-hit-internetu-okazal-sie-zartem/ar/c1-7632447
Skąd pewność, że nie byl to feik. Nie slyszałem, żeby ktos fotkę mandatu pokazał. Może ktoś z poznaniaków może potwierdzić, że tak istotnie było.
To jest artykuł na Onecie, z wypowiedziami policjantów pod imieniem i nazwiskiem, więc nie sądzę, żeby to zmyślili
To tak, jak w niektórych reklamach lekarstw/suplementów/itp., występuje "lekarz pod imieniem i nazwiskiem" - "niemożliwe, żeby to zmyślili". No "niemożliwe". Kiedyś (nie wiem jak jest teraz, bo kilka lat temu wyrzuciłem telewizor z domu) były modne takie seriale, niby reality - tam też każdy był przedstawiany z "imienia i nazwiska".