Pomorska 500 byndzie? Jak myślicie?
Dokładnie, szukamy tu dziury w całym - a tymczasem od ponad 2 tygodni co najmniej ze 20 osób z tego forum jeździ codziennie rowerem, byli ludzie co i po 200km dziennie robili - i jeszcze nikt nie dostał żadnego mandatu. Jak się nie przegina, jak się nie wjeżdża w miejsca z ewidentnym zakazem jak parki to problemu większego nie ma.
Cytat: PABLO w 14 Kwi 2020, 21:43Dzisiaj, min. Szumowski zapowiedział, żeby o wakacjach nie myśleć bo wyjazdów, obozów, itp. nie będzie.Słyszałem, że mówił nie będzie kolonii i obozów, a nie wyjazdów po kraju. A to różnica. Kolonie i obozy różnią się od wyjazdów indywidualnych. Myślę, że wprowadzą swobodę podróżowania po kraju, ale z zachowaniem środków ostrożności (maski, płyny do dezynfekcji rąk, rękawiczki itd.). To mała uciążliwość w stosunku do totalnego zamknięcia. Jak tylko uwolnią podróże jadę w góry - pierwsze wyjazdy będą najmniej ryzykowne, po tygodniu luzu liczba zarażeń skoczy w górę
Dzisiaj, min. Szumowski zapowiedział, żeby o wakacjach nie myśleć bo wyjazdów, obozów, itp. nie będzie.
Zobacz sobie mój post z 21:29. Pewnie nie czytałeś, myślałem, że uzupełniasz.
Rok bez woodstocku raczej...
Proszę bardzo, tytułem przykładu tylko kilka z wielu
Ale jak juz przy nim jesteśmy... nasze państwo z dykty publikuje na stronie sejmowej orzeczenia TK wraz z uzasadnieniem. W postaci pilków WORD. Trzeba powiedzieć, że umio w komputer, jak mało kto.
Do końca życia dłubał te wszystkie swoje partytury ołóweczkiem (mimo, że komputery były już od wielu lat), miał starą ręczną temperówkę jakiej ja w podstawówce używałem - a był geniuszem w swoim fachu.
Treść się liczy, nie forma.
Cytat: Wilk w 14 Kwi 2020, 22:58 Do końca życia dłubał te wszystkie swoje partytury ołóweczkiem (mimo, że komputery były już od wielu lat), miał starą ręczną temperówkę jakiej ja w podstawówce używałem - a był geniuszem w swoim fachu. Widzisz! ... nie trzeba od razu (jak większość): GPS, smartfon, strava, kuchenka, SPD, lycra, itp. Cytat: Wilk w 14 Kwi 2020, 22:58 Treść się liczy, nie forma.
powinna być dołączona obowiązkowa suma kontrolna. To chroni przed gmeraniem w zawartości
Widzisz! ... nie trzeba od razu (jak większość): GPS, smartfon, strava, kuchenka, SPD, lycra, itp.
Znajmy proporcje. Co innego dłubanie sobie partytur ołówkiem, a co innego publikowanie wyroków w formie edytowalnej. Ale zadam Ci pytanie: jakby PIT roczny był w excelu, też wysłałbyś do US bez mrugnięcia okiem? Jak myślisz, dlaczego wprowadzono podpis elektroniczny? Przecież można napisać pismo w wordzie, podpisać imieniem i nazwiskiem i wysłać świat.